URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2010, 17:05

Maşinile a doi profesori de Bac de la Gojdu, ridicate de Poliţia Comunitară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni dimineaţă au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat, respectiv cea la limba şi literatura română. Dacă elevii nu au întâmpinat nicio problemă, examenul desfăşurându-se fără niciun incident, două cadre didactice implicate în procesul de examinare nu au fost atât de liniştite.

Un profesor asistent la Bacalaureat şi un membru de comisie de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu au rămas fără maşini, după ce acestea le-au fost ridicate, de dimineaţă, de poliţiştii comunitari. "Un autoturism era parcat pe spaţiul verde, altul pe trotuar, în ciuda faptului că parcarea era liberă", a explicat pentru BIHOREANUL Petri Csilla, reprezentantă a Biroului de Presă din cadrul Primăriei Oradea.

Cele două cadre didactice nu au de ales decât să plătească amenda aferentă pentru a-şi recupera maşinile.

6.851 de elevi s-au înscris la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului în cele 19 centre de examinare în judeţul Bihor. Din aceştia, 6.693 s-au şi prezentat la examen, iar niciun elev nu a fost eliminat din sală.

Bacalaureatul continuă marţi cu proba scrisă la limba şi literatura maternă, miercuri - cu proba obligatorie a profilului, iar vineri cu proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate duminică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@maria
Mai Maria, tu mananci * cu polonicu. In zona Gojdu gasesti locuri de parcare ORICAND, dar cu plata. Circul zilnic pe acolo. Zona verde e si aia care acum e plina de noroi(praf) din cauza disparitiei ierbii(datorita parcarii masinilor). Mie mi-e scarba de politia asta comunitara dar la parcatul aiurea as vrea sa creasca amenzile si sa nu existe nici un fel de toleranta. Asa e peste tot in Europa. Du-te in ce oras vrei tu in Germania, Elvetia, etc si vei vedea ca nu poti parca langa notarul sau magazinul unde ai treaba sau pe o raza de max 30 metri asa cum vor majoritatea conationalilor nostri. Cat despre India, macar ai fost acolo? Nici tiganii de la noi nu traiesc ca aia. Coincluzie: Cine nu are bani sa-si plateasca parcarea sa vina pe jos sau cu tramvaiul.
Postat 30 Iunie 2010, 10:06 de aschiuta
niste incompetenti la PC
in disperarea ei primaria incepe sa faca abuzuri cu parcarile, locul de unde au ridicat masinile nu este interzisa parcarea si erau pe trotuar nu spatiu verde... sunt deacord sa le ridice si sa platim amenzi dar prin abuzuri ... sa interzica parcarea acolo si apoi sa le ridice pe capete dar nu asa iti ridica masina din loc inc are u e interzisa parcarea pentru ca nu ai parcat pe loc marcat ca exista ceva hotarare a CL ca trebuie sa parchezi pe locuri marcate chair daca unde parchezi nu est einterzis , sunt curios ce ar zice instanta despre acest aspect... DECI in cazul de fata SOLUTIA ESTE SA VA ADRESATI INSTANTEI si sa vedem apoi primaria si cei care au ridicat masinile cum vor palti din salariu.
Postat 29 Iunie 2010, 19:33 de oradean
unde esti tu Tepes, doamne, ....
din pacate...stiri eronate...am fost la fata locului si nu e niciun spatiu verde pe locul unde erau parcate masinile(si mai ales ca de obicei spatiile verzi sunt ingradite...cu stalpisori).Apoi, la ora cand au fost comisiile de BAC prezente, parcarile erau pline de masinile parintilor care/si duceau copiii la BAC.... deci ar fi bine ca inainte de a prelua o stire pt. publicatie sa faceti o mica ancheta....va invit sa pozati locul unde au fost parcate masnile"spatiul verde" si "trotuarul".... vORBESC CA MARTOR OCULAR , SI daca doriti va pun in contact cu alti multi martori care si/au dat si ei seama de "afacerile"primariei care sunt disperati in a a fura din buzunarul oamenilor pentru a/si transfera banii in buzunarele lor sub forma de PREMII SALARIALE.... asta e din pacate ..... un mare om de afaceri care a ajuns in India, facea o constatare tragica...tara noastra a ajuns mai rau ca India...mi/e greu sa spun dar e mai greu in Romania decat in India....
Postat 29 Iunie 2010, 08:55 de maria
Asai romanul
e f important daca la ora la care au parcat cei 2 profesorii parcarea era goala, ... de obicei profesorii ajung la bac la ora 7 daca in filmarea pe care o au comunitarii e la ora 7 atunci e ok ca le-a ridicat masinile si parcarea e goala ) daca filmarea e la 9 sau alta ora at rusine rusine
Postat 28 Iunie 2010, 23:28 de ben
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON