URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2010, 15:58

În timp ce bugetarilor li se taie salariul, liderul sindical din Universitate primeşte cu 25% în plus

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gheorghe Ionescu, preşedintele Sindicatului Corpului Profesoral Universitar din cadrul Universităţii din Oradea, va avea, timp de şase luni, un salariu mai mare decât avea până acum, după ce Senatul Universităţii i-a aprobat, luni, acordarea unui spor 25%.

Gheorghe Ionescu este singurul cadru didactic al Universătăţii căruia Senatul a decis să-i acorde acest spor.

"În baza Legii 330 din 2009 i se acordă acest spor pentru activitatea în sprijinul Universităţii din Oradea, depusă în calitate de vicepreşedinte la nivel naţional al Alma Mater. A obţinut pe linie sindicală finanţare pentru echipamente din laboratoarele Universităţii, a fost reprezentantul Alma Mater în Camera Deputaţilor la dezbaterea Legii Educaţiei Naţionale, unde şi-a adus o contribuţie majoră pentru eliminarea fostului articol 172, privind comasarea universităţilor. S-a zbătut pentru Universitate în general şi nu a fost plătit pentru asta", a explicat pentru BIHOREANUL rectorul Cornel Antal motivele pentru care Senatul a decis acordarea acestui spor.

Antal a mai precizat că Ionescu va primi în plus la salariu 25% timp de şase luni, adică până când va putea beneficia, legal, de gradaţia de merit, deoarece în prezent el nu are vechimea necesară de 15 ani pentru a primi această gradaţie. "În anii precedenţi a existat salariu de merit, dar acesta nu se mai acordă acum", a mai explicat rectorul Universităţii.

Decizia Senatului nu este însă pe placul tuturor colegilor, ea stârnind deja nemulţumirea unora dintre aceştia. "Domnul Ionescu ar trebui să ne apere pe noi şi nu Universitatea. Nouă ni se diminuează salariile şi lui i-l ridică?", a declarat un cadru didactic al Universităţii.

Ionescu susţine, însă, că nemulţumirile colegilor săi sunt nefondate. "Cine lucrează cel puţin jumătate din cât lucrez eu merită cu 100% mai mult. Eu am o muncă neremunerată, reprezint Universitatea din Oradea în ţară şi în străinătate, şi tot ce realizez prin sindicat se repercutează asupra tuturor. Acordarea sporului e o recunoaştere a unei activităţi", a declarat Ionescu pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
41 Comentarii
Madame
Il cunosc pe Ionescu si pe Smaranda lui din vremea liceulu, mi-au fost colegi de clasa.De pe atunci erau niste imbuibati si sustinuti de diriginta clasei, Ligia Cabut. Erau amandoi beizadele de nomenclaturisti, plini de ei si meditati la mate si fizica din greu. Daniela-Smaranda era fiica lui Teodor Jurcut de la Universitate. Nu ma mira deloc mitocania lor , au profitat de diferite ocazii de a se cocota pe scara <<valorilor>>. La asa profesori de liceu (gen scorpia de Ligia Cabut care cerea bani de cadouri in fiecare an, cristale la greu, tablouri scumpe, cand alti colegi din clasa mancau doar paine cu unsoare) si asa parinti, ce pretentii sa avem?! Niste nesimtiti la gramada! RUSINE U ORADEA Din Montreal, Elisa(bl_jazira@yahoo.com)
Postat 19 Noiembrie 2011, 01:33 de Elisa
nulitatea
Ionescu e o nulitate profesionala. Nu mai sunt cadre didactice in Sindicatul lui. Iar Senatul plin de fostii oameni ai lui Maghiar e pe trei sferturi format tot din non-valori. Ce parere are Cornel Antal de cit de nepopular este printfre profesori? Sau nu-i pasa? Banii sa iasa!!!!
Postat 13 Iulie 2010, 08:29 de marina sova
@stefan
in mod cert ca DA. interventia lui Ionescu conta cat o molecula de nisip pe litoralul romanesc...
Postat 03 Iulie 2010, 09:47 de Stev3
senior
Pe la inceputul anilor '90 dupa ce d-l Ionescu si al lui IQ a ramas fara ocupatie, intrucit afacerile au dat chix datorita faptului ca erau o palarie prea mare, si deoarece se plictisea tare, s-a gindit sa gaseasca o ocupatie temporara, ce nu cere un efort prea mare: s-a facut profesor. Inainte de asta, s-a facut profesoara nevasta-sa ca nepoata a lui Jurcut - pe vremea aia d-l Ionescu, deoarece avea un IQ mare, nici nu intra in universitate, ci chibitza pe la poarta. Eeiii, si dupa ce nevasta-sa a ajuns la la catedra, si-a descoperit si d-l Ionescu vocatia: ati ghicit, tot dascal! Si fiindca nu-l baga nimeni in seama, cu atit mai putin rectorul, a gasit Ionescu (doar am stabilit ca e genial) poarta de intrare in senat: pe la sindicat! Nu mult timp dupa tarasenia cu sindicatul - care la pornire avea intentii si oameni pe masura - hopa, Ionescu a gasit modalitatea de-al pupa pe Rector in... stiti voi, chiar daca nu aveti IQ-ul lui Ionescu (doamne fereste!) si l-a facut pe Unchiu' membru de onoare al CPUN. Ei, ce ziceti? nu-i asa ca voua nu v-ar fi trecut asta prin cap?! Vedeti de ce Ionescu e mare? Ajuns printre mahari, joaca si el jocul lor, ca doar n-o sa-i faulteze, nu-i asa?!?
Postat 02 Iulie 2010, 15:23 de Universitar
Sindicat si pseudosindicat (II).
I. "Știți că există acel art.174 care cerea arondarea universităților noi la cele de tradiție? Acel articol nu mai este și datorită profesorului Ionescu!" Repet întrebarea: Fara implicarea majora a unor parlamentari bihoreni, aberantul articol 172 ar fi fost eliminat? PS In mod cert ca nu!
Postat 02 Iulie 2010, 09:32 de stefan
restructurare arte
\\"profesorul\\" Ionescu isi apara propria pozitie nu soarta Universitatii din Oradea! Chiar daca nici in marile centre situatia nu e roz, impostori ca el si acolitii lui nu prea se mai gasesc! Cine l-ar mai fi lasat sa taie si sa spanzure dupa bunul plac? O dovada ca nu accepta orice compromis de dragul banilor (si a spagii) este faptul ca Spiru Haretistii dau la ORADEA licenta, isi continua masterul la Oradea! Ne place sa devenim o extensie a lui Spiru Haret (si aici lacomul de ce nu protesteaza?) nu a unor universitati ca cea din Cluj sau Timisoara!
Postat 02 Iulie 2010, 08:54 de Maria
restructurare arte
\"profesorul\" Ionescu isi apara propria pozitie nu soarta Universitatii din Oradea! Chiar daca nici in marile centre situatia nu e roz, impostori ca el si acolitii lui nu prea se mai gasesc! Cine l-ar mai fi lasat sa taie si sa spanzure dupa bunul plac? O dovada ca nu accepta orice compromis de dragul banilor (si a spagii) este faptul ca Spiru Haretistii dau la ORADEA licenta, isi continua masterul la Oradea! Ne place sa devenim o extensie a lui Spiru Haret (si aici lacomul de ce nu protesteaza?) nu a unor universitati ca cea din Cluj sau Timisoara!
Postat 02 Iulie 2010, 08:53 de Maria
restructurare arte
"profesorul" Ionescu isi apara propria pozitie nu soarta Universitatii din Oradea! Chiar daca nici in marile centre situatia nu e roz, impostori ca el si acolitii lui nu prea se mai gasesc! Cine l-ar mai fi lasat sa taie si sa spanzure dupa bunul plac? O dovada ca nu accepta orice compromis de dragul banilor (si a spagii) este faptul ca Spiru Haretistii dau la ORADEA licenta, isi continua masterul la Oradea! Ne place sa devenim o extensie a lui Spiru Haret (si aici lacomul de ce nu protesteaza?) nu a unor universitati ca cea din Cluj sau Timisoara!
Postat 02 Iulie 2010, 08:53 de Maria
restructurare arte
Un lacom nevertebrat acest Ionescu (se vede dupa comentariile pe care le posteaza talentul de contorsionist pe care-l are, cum se pupa singur in posteriorul ala lat!). Ce face acum pentru cei care vor fi dati afara de la Arte? Criteriile de departajare propuse de conducere si acceptate de el (daca tot i-a fost platita complicitatea) sunt dupa chipul si asemanarea lor! Pentru a eficientiza FINANCIAR facultatea raman profesorii si conferentiarii, chiar daca acestia sunt ingineri de te miri ce specializari si doctori facuti de Magiar (ultima podoaba este conferentiara pe BAZELE INFORMATICII Camelia Porumb promovata din subinginer cu stagiu in academia de ape termale-pepiniera de promovare la UO). Nu s-au putut scoate la concurs posturi pentru artisti/specialisti desi indeplineau conditiile, dar s-au putut de fiecare data promova apropiatii lui Antal. Criteriile de calitate rezultate din autoevaluare au fost puse pe ULTIMUL loc! Sa plece specialistii sa ramana energeticienii si electricienii la toate facultatile! Nu stiu de ce se mai mira cineva ca nu ne mai vin studenti! Sa invete ce?
Postat 02 Iulie 2010, 08:45 de Circe
Vedeti-va de treaba!
Domnilor „justiţiari şi apărători ai dreptăţii”! Unde eraţi când se discuta Legea Învăţământului? Ştiţi că există acel art.174 care cerea arondarea universităţilor noi la cele de tradiţie? Acel articol nu mai este şi datorită profesorului Ionescu! Când un „anumit” domn senator din Cluj blama Oradea, cine a luat atitudine? Profesorul Ionescu! De câte ori s-a pus problema disponibilizărilor la universitate, cine a luat apărarea şi a „echilibrat” starea de tensiune? Profesorul Ionescu! Ar fi multe de spus, dar noi, în loc să ne vedem de treabă „murim” de grija altuia! Şi, de fapt, a luat banii cuiva?! Nu se mai plătesc salariile în universitate pentru acei 25% – aprobaţi de Senat – pe o perioadă de 6 luni?! Hai să ne vedem şi să vă vedeţi de treabă, nu să scotocim şi să inventăm tot felul de lucruri, de dragul scandalului! Oricum luptaţi pentru o cauză pierdută de voi, fără nici o bază reală!
Postat 02 Iulie 2010, 08:26 de universitarul
Sindicat si pseudosindicat!
Dle Ionescu, I. Răspunsul primit: edificator. II. Repet: 1. Despre un fond tip "Solidaritatea" se știe/discuta ceva și pe linie sindicala la U.O.? 2. Care este "indemnizația" de sindicalist, a dlui Ionescu, pentru o zi de greva? M-am referit strict la Președintele Sindicatului CPU. Eventual și o comparație cu cea a dlui Tent. III. Oamenii de curte, pe care ii folosiți în acțiunile sindicale, ce salariu au? Cu ce ii sprijiniți, la concret? IV. La facultate nu am avut nici o restanta. Dvoastră? V. Dle Ionescu: "Fumigenele" nu caracterizează un intelectual "pur sânge"! Obișnuiesc sa apreciez un comentariu/articol/lucrare după valoarea conținutului/mesajului s.a. și nu după literele/cifrele/semnele lipsa. Asa, orice tantalau s-ar puita uita și prin operele dvoastră, după literele/cifrele lipsa! VI. Despre implicarea Sindicatului CPU în modul de recompensare a personalului (ne)didactic, competent, profesionist și intelectual "pur sânge", ne puteți spune ceva? VII. Despre reprezentativitate: Mie mi s-a reproșat ca nu am dorit sa fiu primul președinte de sindicat liber! Dvoastră, ceva similar? PS Oare de ce adevărul deranjează?
Postat 02 Iulie 2010, 08:20 de stefan
RASPUNS PENTRU STEFAN
Ii raspund asa-zisului Stefan. Nu cred ca este corect sa ma scoateti vinovat pe mine pentru lipsa de verticalitate de care dau dovada universitarii. Toti sindicalistii au fost rugati sa se ralieze actiunilor greviste dar au preferat sa se dea surzi. La pichetarea prefecturii a trebuit sa iesim cu oamenii de curte care poate nu au atata scoala cat un universitar dar, cu siguranta au bun simt si curajul raspunderii. Daca as fi fortat pe cineva sa iasa la greva, s-ar fi spus ca sunt dictator. Nu am acest drept (sa fortez oamenii la greva) dar lasi si spargatori de greva se gasesc intotdeauna. E foarte comod sa fluieri de pe margine, sa dai indicatii pretioase, sa critici si daca iese bine sa fii primul la cascaval, iar daca actiunea esueaza sa arunci cu pietre. Domnule Stefan, probabil ca inca nu ai aflat ca repercusiune este termenul corect si nu "repercursiune", asta ca sa vezi si tu cat esti de cult. Daca mai ai nelamuriri contacteaza-ma la telefon, fata in fata sau prin e-mail. Eu nu am secrete si nici nu imi este rusine de absolut nimic din ceea ce am intreprins vreodata, motiv pentru care, am decenta sa ma semnez, nu sa dau anonime. Trebuie sa stiti ca nu se acorda indemnizatii pe zi de greva si de fiecare data s-a rezolvat in asa fel incat participantilor sa nu le fie taiate salariile pe perioada grevei, iar gradatia de merit nu are legatura cu greva. Cred ca nu merita sa mai continui un curs de legislatie si bune maniere cu cineva care este repetent la acest capitol. Gheorghe Ionescu
Postat 01 Iulie 2010, 20:43 de IONESCU GHEORGHE
Observatie pertinenta: Care este indemnizatia pentru o zi de greva?
I. "Câți dintre noi am ieșit în strada sa ne manifestam nemulțumirea ca ne sunt lezate drepturile cetățenești ? Ne complacem doar sa ne plângem și sa ne uitam cum ni se iau din bani prin reduceri de salarii și impozite din ce în ce mai mari ?" 1. Rolul unui adevărat lider de sindicat, nu este și acela de a mobiliza sindicaliștii la diversele acțiuni de protest sindical? Sau ii este frica dlui Ionescu de vreo repercursiune, pe linie de serviciu, de exemplu: taiere de la gradația de merit? 2. Care este "indemnizația" de sindicalist, a dlui Ionescu, pentru o zi de greva? Este mai mica decât a dlui Tent? P.S. La distribuit bilete de stațiune/tratament și tichete de concediu, la cine trebuie (de regula), se pricep toți smecherii!
Postat 01 Iulie 2010, 18:27 de stefan
observatie
Ce ar fi daca nu ne-am m-ai da cu parerea in mod gratuit si doar pentru a face zarva ! Pana la urma cu ce gresit Ionescu ? Ca a primit o indemnizatie de 25% la fel ca alti cativa ? Daca analizam situatia observam ca a primit-o in mod legal, conform metologiei si a fost votata de senat . A primit ceva la care avea dreptul sa subscrie. Daca ar fi fost altfel nu s-ar fi votat pozitiv. Este acuzat ca s-ar fi plimbat pe banii Sindicatului ! Unde ?… La multele sedintele organizate de Sindicat la Bucuresti cand a stat ( nu o singura data ) pana la 3 dimineata in repetate randuri pentru a apara drepturile membrilor sindicatului si nu numai ? Cati dintre noi si-ar fi sacrificat zilele si timpul personal din concediu pentru a lupta pentru altii ? Cati dintre noi am iesit in strada sa ne manifestam nemultumirea ca ne sunt lezate drepturile cetatenesti ? Ne complacem doar sa ne plangem si sa ne uitam cum ni se iau din bani prin reduceri de salarii si impozite din ce in ce mai mari ? Acceptam usor sa pierdem 30% din venitul propiu ( 25%din salarii + 5% Tva )…! Adica aproape ce castigam in 4 luni de munca... Si atunci ce facem ? … Nu ne dezmintim !… Dorim sa moara si capra vecinului … Si atunci ne legam de Ionescu …
Postat 01 Iulie 2010, 14:07 de observatorul
traiasca pita cu slanina
Ma vad nevoit sa ma alatur corului sustinatorilor tov. Ionescu. Si motivul pentru care fac acest lucru e foarte simplu: plicul de la el vine totdeauna la timp si intotdeauna pune in el atat cat a fost intelegerea! Restul e parfum! Ce vreau sa spun: Ionescu are si defecte ca orice om. Oricat am incercat sa-l invatam sa poarte costume Armani el tot la costumele de la Valea lui Mihai primite ca "atentie " de la patron trage. Oricat i-am spus sa incalte pantofi Gianluigi Buffon el tot la marfa de la "Soli" procurata pe linie sindicala ajunge. Toate astea nu conteaza! La chefurile sindicale organizate la Hilton Sinaia din cotizatiile membrilor, Ionescu sta mereu la masa separat cu Radoi. Ei se simt foarte bine impreuna: Ionescu se da cu parfum hugo-SCONCS, iar Radoi foloseste crema de ras "vaselina-de-Metrou". Oricum nimeni dintre noi ceilalti nu vrea sa stea langa ei! Mai ales ca ei nu vor sa bea "Dom Perignon" ca si noi, ci ei beau un cocteil din vodca Saniuta cu lichior din ouale de la Ferma lui Nastase. De mancat noi mancam icre de Manciuria, iar ei doi slanina cu ceapa aduse de Ionescu din sat. Daca i-ati vedea pe cei doi ce bine rezista toata noaptea, mai-mai ca v-ar deveni simp
Postat 01 Iulie 2010, 12:25 de Dumitru Costin
Miscarea sindicala de la U.O. si "muschiuletii" sai! + GM
I. "...a fost reprezentantul Alma Mater în Camera Deputaților la dezbaterea Legii Educației Naționale, unde și-a adus o contribuție majoră pentru eliminarea fostului articol 172, privind comasarea universităților". Întrebare: Fara implicarea majora al unor parlamentari bihoreni, aberantul articol art. 172 ar fi fost eliminat? II. Despre Fondul "Solidaritatea" s-a auzit la U.O.? Sau la Sindicatului Corpului Profesoral Universitar, afiliat acesteia? III. In cazul unor acțiuni de protest sindicale, cât sindicaliști ar (putea) scoate în strada, dl Ionescu? Mai mulți ca dl Tent? IV. Legat de lista cu G.M.: Langa "somități" ca: Berinde Angela și Durgau Maria, de ce nu ați trecut și pe unii ca: Gavrilescu Ovidiu, sau Dana Bococi? PS Sistemul "PCR&Secu" știe de ce!
Postat 01 Iulie 2010, 10:56 de stefan
Hai la lupta cea mare
Asa cum bine zicea antevorbitorul meu sindical tovarasul Hossu (sa traiti sefu' si sa nu ma uitati cu repartitia aia de butelie si majorarea salariala de 350%) lucrurile trebuiesc bine definite in Universitate odata pentru totdeauna! Astfel vom imparti angajatii Universitatii in rai si in buni! Cei rai vor merge in "Talpa lui Ionescu", iar cei buni vor suge la "Sanul lui Cornel". Gata cu independenta, gata cu miscarea de nealiniere mintala! Avem nevoie de inregimentare ideologica, de cotizare sistematica, de respectare a politicii de haita! La urma urmei care-i scopul nostru? Uitati-va la poza lui tov. Ionescu: nu arata frumos? Nu vreti sa fiti si voi ca si el? Omul asta si-a dat viata pe teren, dupa cum ar zice Sexy Braileanca despre Banel Nicolita la pauza dintre doua reprize! Asa ca fratilor sa trecem la treaba ca avem multe de facut, dupa cum bine zice zicala Sindicatului nostru prieten Cosa Nostra: "Cine nu vede, nu aude si tace, traieste o mie de ani in pace!"
Postat 01 Iulie 2010, 10:23 de Bogdan Marica
pentru Bogdanel alias Bogdan Hossu
Mai Bogdanel! Vad ca ai mai crescut si ai devenit Bogdan Hossu. Ai vrea tu. Ala e baiat destept, nu carcotas ca tine si mai are si curajul raspunderii nu-i un anonim ca tine. Esti un adevarat frustrat care sufera ca nu este bagat in seama. Astia pe care voi, anonimii ii balacariti sunt cat se poate de vii si exista, deoarece numai de morti se vorbeste de bine. De fapt s-a si semnat un "inteligent" - "cadavru didactic". Asta sunteti de fapt. Va ocupati de prostii in loc sa scrieti si voi o lucrare, ceva acolo. Unde nu-i cap, vai de epistole. Mihai
Postat 01 Iulie 2010, 10:08 de REGELE MIHAI
Prorectari din toate tarile uniti-va
Gura Ionescu-lui adevarat graieste! Va spun voua, celor ce orbecaiti in bezna din afara Sindicatului: totul s-a petrecut asa cum prevede Statutul Organizatiei! A lingusit rectorul conform art.69 din Hot. de infiintare! A santajat rectorul conf. Art. 666 din Regulam. de-funct. a Cazan. sindic.! A bagat mana in buget conf. Art. 402 (bea si sefu' bem si noi) din Legea 18 (averi ilicite) abrogata abuziv de fostii securisti! Iata cum s-a demonstrat ce era de demonstrat: legalitatea este la ea acasa in sanul Sindicatului Universitatii Oradea si nu numai! Si in sanul Rectoratului Universitatii Oradea! Dar mai ales in sanul Rectorului! De aceea propun pe linie sindicala, spre aprobarea Senatului Universitatii Oradea, ca de acum incolo sa fie inscriptionata intrarea in Sediul Rectoratului cu sintagma: "Bine ati venit In sanul lui Cornel". Aceasta propunere va fi aprobata prin vot unanim de catre Senat la fel ca de fiecare data cand Sindicatul propune ceva! Iar pentru ca tabloul sa fie complet Sindicatul va propune membrilor sai (fam. Ionescu) sa adopte numele de " Talpa lui Ionescu". In felul acesta vom delimita clar binele si raul in Universitate: cei buni vor dori sa ajunga in "Sanul lui
Postat 01 Iulie 2010, 09:42 de Bogdan Hossu
realitate
Senatul a votat majorarea cu 25% a salariului domnului profesor Ionescu Constantin, cu constienta si responsabilitate,cu acelasi discernamant cu care au fost votate gradatiile de merit propuse ale colegilor universitari, acestea fiind in acelasi cuantum. Defapt, este recunoasterea unor merite, pe o perioada de sase luni in avans, timp in care domnului profesor Ionescu, daca ar functiona in alt centru univesitar, i s-ar acorda gradatia de merit, intrucat, pentru a putea beneficia de gradatie, nu in toate universitatile din tara s-a impus vechimea de 15 ani in universitate.
Postat 01 Iulie 2010, 08:59 de coleg
INTREBARE
Am aflat si eu lista cu GM si am constatat ca apare si Bara. El nu are in universitate mai mult de 13 ani. La Ionescu pentru 6 luni s-a declansat apocalipsa, el neavand nici indemnizatie de conducere ca doar este un parlit de lider sindical care nu a facut nimic pentru universitate. Isi merita soarta din plin. eu nu as face nimic pentru universitatea asta de delatori si nulitati. Bai, nu mai fi prost. Ia si tu concediu ca nu esti deloc eficient. Un lamurit curios
Postat 01 Iulie 2010, 08:08 de CURIOSUL
Pentru steve3.
Startegie nu este un termen din vocabularul conducerii actuale a UO. Pana la aceasta mizerie cu GM il creditam si eu cu respect pe dl. Felea dar dupa felul cum a intocmit procedura de acordare a GM, dupa faptul ca nu a avut nici o retinere sa valideze lista, ba chiar mai mult, sa apara pe ea...nici un regret ca n-a iesit el rector. Din partea lui Antal, spre deosebire de tine, nu ma astept de mult la nimic care sa depaseasca rezolvarea galcevelor dintre femeile de servici!
Postat 01 Iulie 2010, 01:03 de Maria
impostorul
Rau a ajuns U. ORADEA daca este reprezentata de acest impostor si securist care aduce rusine titlului de profesor universitar.Daca are asa merite deosebite de ce nu ia cei 25% de la sindicalisti pe care -i reprezinta si nu de la conducerea universitatii. Nu a obtinut absolut nimic pentru interesul universitatii ci doar in interes personal.Clujul nu ne-a afiliat din alte motive si nu din cauza interventiei acestui santajist.Rectorul ar trebui sa-si dea demisia daca nu poate conduce singur fara sa se consulte cu Ionescu ,sau este subordonat lui fiind atat de compromis impreuna cu el.Oare cu ce il santajeaza? poate cu filiera de promovare de care se ocupa inainte de a ajunge rector,cu tezele de doctorat plagiate si vandute,in care sunt si ei implicati.
Postat 30 Iunie 2010, 22:45 de constantinescu ghe
catre Liana
Hai sa nu vorbesti prostii. IQ-l ar trebui sa fie factorul principal de apreciere a unui universitar. Daca ai fi universitar, ai stii acest lucru. Dar dupa ultima propozitie nu prea cred: "sa va ajute Dumnezeu numai dupa faptele voastre"... Sa traiasca evul mediu si mediocritatea intelectuala!!! Cat despre tema Ionescu, am dat deja cu parerea.
Postat 30 Iunie 2010, 22:37 de Stev3
vorba volans
Ce tot va agitati? Ca Ionescu fara sa aiba un CV a prins conducere de doctorate? Mare smecherie! Nici ceilalti din tara nu au CV si sunt mari profesori universitari si conducatori de doctorat. Dealtminteri nici in proportie de 1% nu are Romania profesori universitari adevarati. Deci nu e nici mai bun, dar nici mai rau. Pur si simplu a prins momentul bun de care a si profitat... Si altii faceau tot asa...... . In alta ordine de idei, mesajele de la Liana, Sandu, Vasile... ce sa zic? Sunt tot asa de exagerate.... si ori provin toate de la un singur om... ori...ori.... dar legatura cu numele a unor persoane din lista de GM2010 este evidenta........ Cat despre activitatea sa in sindicat, hai sa nu exageram, ca nu este un Jimmy Hoffa........Cat si despre lista de GM... toata stima fata de Stiinte.. singurii care au refuzat... Cu toate ca unele persoane chiar merita, ca Leuca sau Felea...... numai ca in timp de criza, au facut ca Chiorul de Cotroceni si Piticul de Victoria.... conducerea uo a facut o greseala strategica uriasa....
Postat 30 Iunie 2010, 22:31 de Stev3
DOCTOR
Tuturor contestatarilor lui Ionescu le-as propune sa aiba taria unei confruntari directe cu domnia sa, nu sa loveasca miseleste pe la spate. Nu se va da inapoi niciodata de la o confruntare directa si corecta cu niciunul dintre cei care il contesta. Ultimul care a incercat sa-l demoleze a fost prorectorul Felea. Tare as mai fi vrut sa asist la confruntare. Gurile rele spun ca Felea, care nu poate sa-l ierte pe Ionescu pentru ca nu l-a votat rector (desi Ionescu il venereaza pentru activitatea si competenta profesionala si vorbeste in termini laudativi la adresa lui, dar ca manager are retineri), i-ar fi pus o serie de intrebari lui Ionescu in plin senat, cu scopul de a-l pune in incurcatura. Nu i-a mers si a iesit cam sifonat din confruntare, deoarece nici ce sa intrebe nu stie. Bine ar fi daca ar scrie cineva caruia Ionescu i-a refuzat ajutorul sau nu i-a raspuns la telefon, chiar la ore indecente. Problema lui este ca nu refuza pe nimeni si incearca sa ajute pe toata lumea. Mare greseala! Desi e cam tarziu pentru el, ar trebui sa invete ca “facerea de bine este .. incest”. Eu l-am cunoscut in anii aceia grei in care a infiintat sindicatul si a reusit in instanta sa recastige pentru toti salariatii universitatii al 13-lea salariu, cumulul pe iulie si salariile pe ultimele doua luni care nu se mai primeau. Putini ar fi avut curajul atunci sa ia taurul de coarne dar el a facut-o impreuna cu un grup de vreo 40 de membri fondatori. Am parasit universitatea de vreo doi ani din motive pecuniare dar nu pot uita ajutorul pe care mi l-a acordat intr-un moment deosebit de dificil din viata mea. Pentru aceasta si nu numai, il voi apara de cate ori va fi nevoie deoarece stie sa fie un prieten adevarat si loial. Terminati cu insinuarile de “lingau”. Daca cineva nu va putea fi acuzat niciodata de asa ceva atunci acela este Ionescu. Nu este nici las, nici lingau si nici carierist. De acest lucru va asigur fara ezitare. Daca tot esti asa destept mai Bogdanel (porecla de copil necopt), de ce nu vorbesti tu cu Ionescu sa-i demonstrezi ca ai coconas??? Se vede ca provii din casa de nebuni puiule. Un fost ....
Postat 30 Iunie 2010, 22:12 de francisc
casa de nebuni
Daca sunteti asa multumiti de activitatea nevertebratului de ce nu-l platiti voi, din buzunarul vostru de sindicalisti satisfacuti? Daca sunteti "niste profesori adevarati" de ce nu ve semnati cu nume si prenume? Liana e ziua ta buna: tipul e divortat. E drept ca am auzit ca sufera de o boala din cauza careia nu te-ar putea satisface intr-un anumit fel, dar la nivel intelectual pare ca va potriviti! Nici ridicat la putere IQ-ul vostru comun nu depaseste 2 cifre!
Postat 30 Iunie 2010, 21:48 de Bogdanel
Latratori la luna
Sunt de partea lui Ionescu si-as ramane si daca am fi ultimii grasi de pe pamant, bucuroasa ca pot face poc deodata cu el. Daca nu ar fi insurat, i-as propune o cura de slabire in doi, dar nu ca sa va facem voua pe plac, ci ca sa va aratam ca si de asta suntem capabili. Mai precis Ionescu, ca eu m-as lua dupa el si i-as cere ajutorul si in asta. Rade ciob de oala sparta, vi-e ciuda ca nici sa va-ngrasati de atata ura nu sunteti capabili. Voi stiti ce-i ala IQ? ori nu stiti ... ori ati mancat un 1 din fata. Sunt mai grasi decat el in universitate dar ce sa aveti cu ei saracii... iar unii grasi au slabit si o data cu grasimea au scapat si de niste multe zeci din IQ. Sa ne bucuram ca IQ-ul nu este un factor de apreciere a unui cadru universitar, ca s-ar desfiinta Universitatea din Oradea ... din cauza unor prosti ca voi ar suferi si niste oameni de valoare... putini cati mai sunt. Sa va ajute Dumnezeu numai dupa faptele voastre.
Postat 30 Iunie 2010, 20:08 de Liana
sorbonika
Inainte de a ne da cu parerea poate ar fi bine, totusi, sa vedem daca a facut sau nu ceva bun pentru aceasta institutie de invatamant. Sunt curios cati dintre faimosii prorectori, decani sau profesori s-ar fi zbatut pentru binele intregii universitati mai mult dect pentru propriul buzunar, cati au participat la dezbaterile pe legea educatiei, cati au incercat sa stearga prin faptele lor, cat de putin din proasta imagine pe care aceasta institutia o are in urma tuturor scandalurilor in care a fost implicata. E simplu sa crezi ca totul e frumos, noua ni se taie salarii si pt asta sa nu facem nimic...decat sa dam cu noroi. Din pacate asta e tara in care traim. Ne preocupa mai mult capra vecinului decat sa fim preocupati sa facem si noi cate ceva bun pentru ceilalti, mai mult decat pentru buzunarele noastre.
Postat 30 Iunie 2010, 19:56 de Capra vecinului
IMI ESTE RUSINE
Sincer, mi-e rusine ca sunt coleg cu asemenea oameni nerecunoscatori si jegosi. Nu pot sa calific decat in acest mod o mana de oameni refulati de sociatate care nu pot decat sa scuipe, ca de articulat un cuvant civilizat nu ia invatat mamica lor, nascatoare de idioti. Eu va spun doar atat: daca ar exista in universitate vreo 10 ionesti, am fi departe de tot. Il cunosc bine de vreo opt ani, dar rar am vazut un om mai saritor sa ajute pe cineva, dazinteresat total. Un caracter aparte si rar. acesta este si motivul pentru care are dusmani pe toti handicapatii care nu se pot evidentia decat prin ura si invidie. Toate gradele didactice le-a obtinut prin munca si a investit mult in educatia lui. Are cei sapte ani de acasa si nu curata oua la nimeni. In materie de coloana vertebrara este o specie rara. Nu se dezice de propriile afirmatii niciodata, chiar daca atrage multe rautati si invidii, meritate de altfel. Rusinica
Postat 30 Iunie 2010, 19:45 de SANDU
Trepanatilor
Aveti trei neuroni rataciti nu se stie pe unde, din care doi sigur nu-s intregi. Altceva n-aveti cum sa stiti decat sa aruncati cu pietre in pomul care face roade, caci voi sunteti flamanzii lumii, tarsilor. Ar trebui sa fiti rasi de pe fata pamantului, ca faceti umbra degeaba. Voi vorbiti de IQ-ul lui Ionescu? Voi care nu trebuia sa treceti nici de clasa a 10-a si v-ati trezit mari profesori universitari? Vai mama voastra... Bai, Ionescu si cand se uita la voi e cu sapte trepte deasupra voastra. Si ce daca-i gras? Vi-e ciuda ca tot destept si frumos a ramas? Si la asta va intrece ma paduchiosilor. - un bun coleg
Postat 30 Iunie 2010, 19:45 de Vasile
SA VA FIE RUSINE
Domnilor asa-zisi universitari! Din comentariile dumneavopastra nu s-ar zice ca aveti nici sapte clase primare. Omul pe care il balacariti acum are un IQ mult peste medie iar in domeniul dumnealui de competenta este cunoscut in toata tara cu lucrarile si cartile publicate. Pe linie sindicala a facut mai mult decat oricine din universitate pentru angajati. Cine nu stie mai bine tace decat sa arunce cu noroi de amorul artei. Cat despre "lingau" si "pupincurist", nu cunosc pe cineva mai corect si neatarnat, dar romanul este obisnuit sa-si devoreze valorile. Noi nu avem nevoie de lovituri din afara, avem falitii nostri care ne distrug din interior. Acest om este printre putinii care chiar incearca si a reusit in mare masura sa stearga imaginea patata a Universitatii din Oradea. PROFESOR UNIVERSITAR
Postat 30 Iunie 2010, 19:17 de UN ADEVARAT UNIVERSI
rector impotent
Mai bine ati afla ce are de ascuns rectorul asta de paie! Cu ce il santajeaza sindicalistul securist? Nu numai ca ii sustine pana la obstinatie sotia plagiatoare cu vise de preamarire academica numai de dragul lui dar il mai si pupa public in ... Trebuia sa cumpere tacerea porcului grohaitor pentru faptul ca TOATA conducerea universitatii si-a acordat gradatii de merit. Rectorul, prorectorii, decanii si secretarele lor! 20% la salariile lor nerusinate pentru a fi "stimulati" . Pentru ce naiba primesc indemnizatie de conducere?
Postat 30 Iunie 2010, 15:20 de Hoffa
prof
Da, pentru merite deosebite Ionescu merita o statuie, sau macar sa fie impaiat... Sindicalistilor nemultumiti le sugerez sa faca o cerere de iesire din sindicat, sa ramina doar Ionescu cu ai lui, altfel platiti cotizatie si banii aia tot la Ionescu ajung. Deci pe linga ca il sustineti, il mai si finantati. Sa nu va ginditi insa ca nu va avea ortaci - toata conducerea universitatii, care, dupa cum vedeti, il apreciaza si il adora. Eu zic sa-l punem rector!
Postat 30 Iunie 2010, 13:50 de Oradean
George
Acest rector este un om fara caracter. La cateva mii de roni lunar intrati in buzunarul liderului de sindicat , la care nu putea renunta de foamea pe care o are, trebuia sa gaseasca o portita sa-l protejeze, nu cumva sa moara de foame..... Oricum, acest lider de sindicat stie prea bine pe cine si cum sa santajeze. Securitatea e inca la putere! Acest domn profesor Ionescu nu a facut nimic constructiv in Universitate, decat ceea ce avea el interes. Si stati linistit ca a fost el recompensat pentru aceasta. APROPO!!!de ce credeti ca nu i s-a alaturat nimeni la pichetare. Sindicalistii de la Universitatea Oradea stiu cine e acest om si nu-l mai sprijina nimeni!
Postat 30 Iunie 2010, 11:14 de Bara
Pe cand si statuia, Cornele?
Motivație: "S-a zbătut pentru Universitate în general și nu a fost plătit pentru asta" (!?) 1. Despre modul de recompensare a cadrelor didactice universitare, intelectuali "pur sânge", nimic ...concret/palpabil?
Postat 30 Iunie 2010, 10:18 de stefan
Ionescu si colab
LISTA DE MINUNE cu 25% la UO: //// MANCIA Aurora (ARHITECTURA) /// BAC Octavian, HANTIU Iacob (Sport) /// ROSCA Marcel, ANTAL Cornel, FELEA Ioan (ENERGETICA) /// LEUCA Teodor, GORDAN Cornelia, POPESCU Daniela, CURILA Sorin (ELECTRICA) /// WESELENZI Tiberiu, SABAU Lucia, TARCA Radu (IMT) /// HORGA Ioana, ILIES Alexandru, STEFANESCU Barbu (ISTORIE-GEOGRAFIE) /// SIMUT Ioana (LITERE) /// JURCUT Teodor, BUNGAU Simona, FRATILA Ovidiu, FILIP Valeria (MEDICINA) /// PITIC Zorica (MUZICA) /// BARA Vasile, BANDICI Gheorghe, CURILA Mircea (MEDIU) /// DODESCU Anca, BADULESCU Alina, VANCEA Monica, BAGAIAN Aurelia, TATAR Liana (ECONOMICE) /// POINAR Monica (JURIDICE) /// POP Maria (POLITICE) /// CHIPEA Floare, CHELEMEN Ioan, BONCSI Elena (SOCIOUMANE) /// DUMITRASCU Nicu (TEOLOGIE) /// TRIPON Viorica (IDD) /// MARCU Vasile (DPPPD) /// BERINDE Angela, ROMAN Pompilia, BARUI Aurica, DURGAU Maria, DANCIU Lucia, GORDAN Mircea (ADMINISTRATIE CENTRALA)
Postat 30 Iunie 2010, 09:47 de Ionescu si colab
Prof
Ionescu este ceea ce merita Universitatea Oradea! S-a catzarat pe sindicatul pe care l-a acaparat si l-a transformat intr-o afacere proprie din care isi plateste: telefonul, calatoriile, diurna, etc. El este, asa cum lesne observati, omul conducerii, lingaul si balosul care isi vinde si sufletul. Cu exceptia infiintarii sindicatului, cind acesta a reprezentat ceva, acum Ionescu este pupincuristul sef care s-a ajuns fiindca i-a permis sistemul si pentru ca nimeni nu i s-a opus (si din cauza de greatza pe care o emana - uitati-va la el, mai apre putin si face POC!
Postat 29 Iunie 2010, 22:56 de Universitar Senior
...
Bai desteptule,sun acrii struguri,a? Crapa invidia in tine,ca-ti croncane matele de foame? Mi-a fost profesor acest Ionescu,si iti da clasa oricand. La nivelul tau de inteligenta,nici nu ma mir.Vezi ca te-ai autointitulat "cadavru didactic" - prost cu 2 clase ce esti
Postat 29 Iunie 2010, 21:11 de cineva
ionescu
AAAAaaaaa... SI SA NU UITAM DE LISTA DE RUSINE! ADICA CINE A PRIMIT GRADATIE DE MERIT! ... La niste pseudouniversitari, personulitati! .. cu putine exceptii :(......... Adio progresele universitatii din ultimii doi ani!!!!! VIVA IMPOSTORES!
Postat 29 Iunie 2010, 19:33 de Cadavru didactic
ionescu
La cat lucreaza el... Hai sa fim seriosi! Este un idiot ajuns profesor universitar.. si culmea conducator de doctorat.. si are un IQ sub 90! Domnule presedinte de sindicat... sau sa zic bordel??? sunt multe cadre didactice la UO care lucreaza PE BUNE si lor li se va taia 25%... Nu vad lupta pt angajatii... numai pt buzunarul propriu, impreuna cu hotia plagiatoare... Ma uit la tine porcule si imi vine sa vomit...
Postat 29 Iunie 2010, 19:23 de Cadavru didactic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON