URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2013, 20:42

Elevi de la Gojdu care se uitau la filme porno la şcoală, sancţionaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei elevi de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea au fost sancţionaţi disciplinar în urma unei anchete derulate de conducerea şcolii, la sesizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. Şeful IŞJ, Daniel Negrean, a făcut publice concluziile anchetei, menţionând că, deşi este vorba despre "un subiect sensibil", nu şi-a dorit muşamalizarea situaţiei, chit că unul dintre elevii pedepsiţi este chiar fiul său, elev în clasa a VIII-a la Gojdu.

"Din cercetările efectuate reiese faptul că un grup de elevi au folosit un limbaj neadecvat, au făcut gesturi obscene în pauză şi în cadrul orei de curs şi au folosit telefoane mobile în scopul de a naviga pe internet", a declarat Negrean. Cercetările au presupus audierea fiecărui elev, în prezenţa părinţilor, dar şi aplicarea unor chestionare de către psihologul şcolii.

În urma chestionarelor aplicate şi a consilierii făcute elevilor, psihologul şcolii a stabilit şi că vina pentru atitudinea total nepotrivită a acestora o poartă teribilismul specific vârstei de 14-15 ani.

Pentru comportamentul lor obscen, cei trei elevi au acum note mai mici la purtare, iar unul dintre ei a fost şi mutat disciplinar în altă clasă. Întrebat de jurnalişti, Negrean a precizat că fiul său a fost pedepsit doar cu o notă mai mică la purtare.

Deodată cu elevii a fost sancţionat cu avertisment scris şi mutarea la altă clasă şi un profesor de istorie, pentru că, a concluzionat comisia de disciplină de la Gojdu, nu şi-a ţinut elevii în frâu, dat fiind că aceştia au avut acelaşi comportament indecent şi în timpul orei. Profesorii au decis, totodată, să-i ţină pe elevi sub supraveghere în continuare.

"IŞJ apreciază modul în care conducerea unităţii şcolare şi toţi cei implicaţi au gestionat această situaţie. Nu e uşor, pentru că asemenea situaţii, din păcate, se doresc ţinute la secret. Se întâmplă, sunt convins, şi în alte unităţi de învăţământ, dar nu află nimeni. Eu am aflat de acest incident în calitatea mea de părinte, altfel probabil n-aş fi aflat", a mai declarat Negrean.

Pe viitor, ca o soluţie pentru prevenirea unor astfel de comportamente indecente în rândul elevilor, Negrean şi-ar dori dotarea sălilor de clasă cu camere de supraveghere video.

Detalii despre ce făceau elevii în pauze, dar şi în timpul orelor, în BIHOREANUL tipărit de luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Advertisment
Am auzit si eu de acest scandal, fiind elev in acest liceu si pot sa spun ca am onoarea ca profesorul de istorie sanctionat sa imi fie profesor. Sincer sa va spun, nu merita snactiunea. Are o bunatate in suflet, de nedescris. Cred ca acesta este si motivul pentru care majoritatea elevilor isi permit sa rada, sa isi bata joc de dansul si sa faca orice le trece prin minte in prezenta dansului.
Postat 26 Martie 2013, 21:50 de Anonim
Rusine....
Celor care sint indignati ca D-nl Negrean a scos la iveala aceasta situatie grava ,treziti-va la realitate ,sinteti intr-o degradare morala de nedescris.Ziceti ca e ceva normal ,ca le joaca hormonii feste ,noi nu am avut aceasta varsta cindva?Asta nu inseamna ca ne da dreptul sa facem faptele descries in articol.Ce sint animale fara constiinta ?Mai vezi caini pe strada actionind dupa cum le dicteaza instinctual ,dar au scuza ca nu exista constiinta ,care ,ne diferentiaza de animale .Foarte curind vor face sex prin parcuri in vazul tuturor ca de,...,e ceva normal .Sa fii fost asta pe vremea cind eram in liceu cu 23 de ani in urma s-ar fi numit exmatriculare .Da si atunci faceau tinerii actiuni de genul acesta dar in grupuri mai restrinse pe la petreceri si nicidecum intr-o sala de clasa.Au ajuns mai rau decit animalele,au nevoue urgenta de consult psihiatric pentru deviatii de comportament impreuna cu parintii lor .D-nul Negrean e facut cu oua si cu otet ca si-a permis sa scoata problema asta la iveala ,a facut ce este corect ,ar fi cazul sa vedeti unde e problema si sa actionati in mod responsabil de a o corecta nu a acoperi mizeria daca vreti ca tara asata sa mai aiba un viitor ,
Postat 22 Martie 2013, 07:09 de Ana
Pedeapsa
Domnul inspector Negrean. Nu va suparati. Am citit in Bihoreanul tiparit lucruri halucinante. Pedepsele primite de elevii de clasa a VIII de la Gojdu sunt egale cu zero. Colegul de banca al fiului dvs, cel care si-a frecat mandria pana a iesit zama in timpul orei ar fi trebuit exmatriculat si internat de urgenta intr-o clinica de psihiatrie. Asa ceva este inadmisibil. Baiatul ala este pericol public. E si e copil de cadru didactic. Asta mai tarziu va ajunge violator. Cine stie numele lui sa-l scrie aci ca sa ne putem feri de el.
Postat 19 Martie 2013, 10:37 de Sport
Negrean!
Rusine, domnule Negrean pentru felul in care vi-ati "educat" odrasla! Cu ce autoritate mai puteti face conferinte de presa in care sa ne povestiti despre ceea ce se intampla la ora actuala in scoli, daca nici in ograda proprie nu sunteti in stare sa va faceti ordine!
Postat 19 Martie 2013, 07:22 de Silviu
avem o școală-cum procedăm?
Este rezultatul politicii educaționale prin care ,,elevul trebuie să se dezvolte liber,neîngrădit de mintea babalâcilor de părinți,profesori și alți idioți care zic că ,până la o anumită vârstă copilui nu prea are discernământ și că unele restricții sunt în mod natural necesare. Gata cu prostiile!Copilul descoperă singur-matematica,științele-de parcă descoperitorii de știintă au fost la vîrsta copilăriei și adolescenței.Copilul face ce vrea și iată că întradevăr așa se și întâmplă...Elevul român ,,descoperitor,, descoperă zi de zi că la școală se poate face orice numai școală nu.
Postat 18 Martie 2013, 19:16 de zic și io ce văd
ARMATA poate salva invatamantul romanesc!
la Gojdu se si drogheaza elevii, nu doar se uita la filme deocheata, de ani de zile poti gasi in wc seringi folosite, nu doar prafuri. singurul mod in care se poate face educatie este ARMATA: fiecare liceu-scoala sa aiba regulament intern, inclusiv uniforma, reguli clare si stricte, disciplina respectata de dascali, elevi si parinti. fara asta, se duce dracului tot invatamantul si educatia copiilor!
Postat 18 Martie 2013, 15:34 de roger
invatamant pe butuci
Un asemenea individ , tata care nu stie de ce e capabil fiu-sau , cere altora profesionalism ? Auziti- „si in alte scoli se intampla dar nu se afla” ! Asa se pronunta un inspector - sef ! Vai de invatamantul bihorean !
Postat 18 Martie 2013, 14:20 de titel
Educatie
In Colegiul National "Emanuil Gojdu" se fac adevarate progrese, are loc inclusiv ''educatia sexuala'' a elevilor din cate se pare. Doresc sa felicit elevi cu pricina, astfel s-a dat un semnal de alarma ca este cu adevarat necesara o educatia pe tema sexuala a elevilor in scoala. Poate citesc si cei de la EDU acest articol intr-un final si mai schimba lucrurile in invatamantul romanesc.
Postat 18 Martie 2013, 10:53 de Cetateanul
@Negrean
E pacat mai Negrean ca ai sacrificat personalitatea fiului tau pentru ambitii personale. Puteai sa fii mai diplomat si totul se rezolva mult mai bine. Ai ales calea tipic rromaneasca cu scandal si spalat rufele in vazul tuturor dar copilul tau sufera cel mai mult.
Postat 18 Martie 2013, 10:50 de Leo
Dude
Un retardat negrean asta !!!! Nu vezi ce mecla are !!!! Si el e mare sef la invatamant !!! Un retardat ce nu stie citi, un menelist ce face niste ilegalitati de neimaginat !!!! Ce scoala urmeaza sa mai distrugi ????? Ca Brancusiul l-ai * deja.
Postat 18 Martie 2013, 09:25 de anton
vine randu
se intoarce roata la fiecare. aviz si altor "justitiari" din invatamant carora le cresc copiii.
Postat 18 Martie 2013, 08:50 de alesdean
PORT
Se intampla si la alte unitati scolare. Nu mergem mai departe de Liceul Ady. Copii fumeaza, comercializeaza tigari in incinta liceului, folosesc telefoanele mobile in timpul orelor...samd...disciplina si ordinea sunt la pamant. Interesati-va! Sloganul principal din partea cadrelor didactice este urmatorul: nu putem face nimic pt. ca parintii depun sesizare la Inspectoratul Scolar impotriva cadrelor didactice!!! Stimate domn Negrean luati masuri urgente, vine avalansa!
Postat 18 Martie 2013, 08:05 de PORT
Birta e profu de istorie?!
Profesorul de istorie. E cumva domnul Birta?
Postat 18 Martie 2013, 00:37 de B
incredibil
doar niste cretini isi puteau pune astfel de probleme! incredibil! anii '50 revin. e o rusine sa avem un inspector ce-si pune astfel problema.
Postat 17 Martie 2013, 23:11 de ics
inspectore
asa tata, asa viu, pai ce sa invete altceva de la * de tac'su
Postat 17 Martie 2013, 21:27 de aschia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON