URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2020, 18:55

Ce i s-a spus unei mămici din Oradea care a refuzat să dea bani pentru şcoală: „Să vă găsiţi altă clasă!”

O orădeancă, mama unei fetiţe dintr-o clasă pregătitoare de la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu şi, totodată, profesoară de franceză la o altă şcoală, a stârnit nemulţumirea părinţilor din clasa în care învaţă micuţa ei.

Mihaela Ichim a refuzat să dea bani pentru un cadou dedicat învăţătoarei şi pentru bunuri din clasă, aşa că ceilalţi părinţi i-au cerut să-şi mute copila în altă clasă!

Nu-ţi convine? Pleacă!

Revoltată de reacţia agresivă a părinţilor, Mihaela Ichim şi-a povestit păţania pe Facebook, relatând că scandalul s-a iscat pe grupul părinţilor de pe WhatsApp, unde a apărut ideea achiziţiei unui cadou pentru învăţătoare, cu prilejul zilei de 8 martie, dar şi a unor bunuri pentru clasă, mai precis perdele şi un alfabetar.

Mihaela a scris că nu va plăti niciun leu, iar alte mămici au fost deranjate. "Ar fi foarte bine ca pe viitor să nu mai avem aceste scandaluri. Să vă găsiţi altă clasă, unde nu este nevoie (n.r. să daţi bani), deoarece şi copilul dv. va învăţa cu acel alfabetar şi nu e normal ca unii să contribuie, alţii nu. Nimeni nu forţează pe nimeni. Cu siguranţă sunt clase unde nu e nevoie, mergeţi acolo", a fost răspunsul primit de mama care a refuzat să dea bani.

Şi alţii au reacţionat cu acelaşi ton. "Nu este corect, altul dă bani, altul nu" ori "Recomandarea mea este să se mute ori să se ducă personal la director să ceară dotarea clasei, să vadă când o va primi", au scris alţi părinţi, pe grupul de WhatsApp.

Conversaţie WhatsApp

"Vreau o Românie frumoasă!"

Reacţia părinţilor a intrigat-o pe orădeancă, mai cu seamă că ea însăşi este cadru didactic, la Colegiul Constantin Şerban din Aleşd, unde predă limba franceză.

"Nu am făcut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învăţământ şi ştiu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face şi altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în faţa părinţilor. Avem proiecte europene, avem ONG-uri foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu şcoli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice şi manageri gratis şi cu multe ore petrecute în fața calculatorului", a explicat Ichim.

În plus, a arătat ea, Codul de etică al personalului didactic le interzice dascălilor să primească cadouri de la părinţi.

"De ani de zile încercăm să schimbăm ţara asta, pentru că ne plângem de indiferenţa şi şpăgile care domnesc în toate instituţiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul. Să ajung să fiu "sfătuită" să-mi mut copilul în altă clasă e prea mult. Pentru mine şi pentru copilul meu. Ajunge, vreau o Românie frumoasă!", a scris orădeanca, pe Facebook.

A mai păţit-o...

Ulterior acestei discuţii, Mihaela Ichim a şi părăsit grupul de WhatsApp. "Am mai fost dată afară dintr-un grup de părinţii de la clasa fiicei mele mai mari, din acelaşi motiv, că am spus că nu vreau să dau bani. Acum am ales să ies singură din grup", a povestit mama, marţi, pentru BIHOREANUL.

Aceasta a declarat că nu ştie ca învăţătoarea să fi cerut respectivele perdele sau alfabetarul, dar este convinsă că atitudinea părinţilor este greşită. "Eu nu am auzit ca doamna învăţătoare să solicite acestea dotări. Nu aduc acuzaţii nici şcolii, nici cadrelor didactice. Dar nu mi s-a părut normală atitudinea părinţilor. Această atitudine aduce grave prejudicii de imagine nouă, cadrelor didactice", a spus orădeanca.

Scoasă la tablă

După ce postarea ei de pe Facebook a adunat numeroase comentarii şi reacţii, Ichim a fost chemată marţi la Şcoala "Nicolae Bălcescu". "Am avut o întâlnire cu directorul şcolii şi cu reprezentantul Primăriei în Consiliul de Administraţie al şcolii, un domn căruia i-am uitat numele şi care mi-a spus că prin postarea de pe Facebook am adus grave prejudicii şcolii", a declarat Ichim, pentru BIHOREANUL.

Mămica le-a explicat celor doi că a dorit doar să atragă atenţia asupra felului în care gândesc şi acţionează părinţii. "Am lăsat o cerere pentru conducerea şcolii, prin care solicit să rezolve problema atitudinii pe care o iau părinţii faţă de cei care refuză să dea bani. Dacă ei vor să strângă, foarte bine, n-am nimic împotrivă, dar să considere şi refuzul normal", a declarat Ichim.

Director: "Nu lipseşte nimic la clasă!"

Directorul şcolii, prof. Gheorghe Troie, a declarat pentru BIHOREANUL că dorinţa părinţilor de a cumpăra bunuri pentru clasă este nejustificată. "Există şi alfabetar în clasă, şi perdele, care chiar arată foarte bine. Nimeni nu le-a cerut absolut nimic", a declarat Troie.

Acesta a spus că marţi a avut o întâlnire cu părinţii din clasa respectivă şi le-a cerut să renunţe la atitudinea agresivă. "Nimeni nu poate cere nimănui să plece din clasă. Dezavuăm aceste atitudini", a declarat directorul.

Troie s-a arătat nemulţumit însă că părinţii îşi revarsă nemulţumirile pe Facebook înainte de a le discuta la şcoală: "Noi nu am avut la cunoştinţă această situaţie, nu ne-a transmis nimeni nimic".

Ulterior publicării acestui articol, directorul a transmis şi un comunicat de presă prin care precizează că nici asociaţia de părinţi din şcoală n-a avut legătură cu această situaţie şi menţionează explicit că nu se poate vorbi de un fond al clasei, "pentru că nu există". "Ne exprimăm regretul şi îngrijorarea că o şcoală de tradiţie din municipiul Oradea, cu rezultate notabile la învăţătură, este atrasă într-un scandal ce nu îi aparţine", se arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Cam asa se vad lucrurile din partea cealalta
Nu reusesc sa inteleg atitudinea unor parinti. Sincer. De 12 ani lucrez in invatamant. Nu iau in calcul anii din urma. Sunt profesor asa ca nu folosesc atat de multe materiale didactice ca un invatator. Dar, din septembrie si pana in prezent am consumat 3 cartușe de imprimanta negre si 2 color( 600 de lei), 4 topuri de coli (copii nu au bani de auxiliare asa ca scot fise de lucru. Am dosare intregi. Coli de flipchart, carioci, culori, hartie colorata, cartonata, taxa la concursuri( pt ca sunt copii buni dar prea saraci sa plătească 12 lei), pixuri si multe altele. Nu am facut un calcul si nici nu voi face dar nu ma pot abtine cand vad atâta ura din partea părinților. Mie acei bani nu mi-i decontează nimeni, nici macar transportul care ma costa 1000 de lei lunar (nu am mijloc de transport si merg cu masina personala) . Ma intreaba mulți de ce nu renunt pentru ca am si eu familie, copii. Dar asta imi este meseria si nu pot sa renunt la copii. Dar nu inteleg, daca eu dintr-un salariu pot sa imi permit lunar sa cheltui pentru copiii altora si unor parinti le este greu sa dea 50 de lei pe an? Nu bagam banii in buzunarul nostru, ne ajutam si ii ajutam pe copii sa înțeleaga mai ușor materia. Atâta timp cand voi ca părinți aveti asa atitudine de respingere si ii vedeți pe profesori ca milogii sistemului nu va așteptați ca si copii sa ne respecte sau sa ajunga sa va respecte la maturitate. Cum sa va educam copiii sa fie oameni daca ne tratați ca pe niste nimicuri. Educatia pleacă de acasa si se definitiveaza in școală. Nu sunt de acord cu cadouri, nu primesc si nici nu voi primi. Dar cand te lovești de primari egoisti si zgârciți trebuie sa te descurci. Apropo, zicea cineva de pinterest. Pai si pt a face ceva de pe pinterest tot ai nevoie de materiale care nu cresc in copaci. Asa ca ma opresc aici.
Postat 05 Martie 2020, 14:55 de Profesorultau
@Oradeamea
Daca e sa ne uitam la ora postarilor dumitale, pare ca scrii din timpul programului. Asta daca nu scrii in word noaptea si dai paste aici cam in orele in care cadrele didactice lucreaza, sa moara dujmanii de ciuda.
Postat 05 Martie 2020, 09:57 de Neutryno
Justitiarii din spatele tastaturii
Mai opriti-va, oameni buni! mai respirati! Chiar daca se mai practica, acest fenomen al cadoriselilor a scazut muuult de tot, in curand va fi pe cale de disparitie. In aproape orice clasa vor fi niste mamici si tatici care vor trai cu impresia ca trebuie date cadouri invatatorilor/profesorilor. Mai mult sau mai putin simbolice. Dar vremea frigiderelor si cuptoarelor luate din fondul clasei a trecut. De ce sa acuzi direct o scoala pentru o discutie ca aceasta? Si acea doamna profesoara pare ca a cautat cu orice pret senzationalul. Putea in loc de postari pe Facebook sa faca niste reclamatii cum zice Poiu mai jos. Dar exista si parinti care sunt gica-contra la orice. Sa nu se faca vreo excursie scumpa(ce inseamna oare scump, peste 100 lei?), de ce costa atat meniul si sala de banchet de absolvire, de ce are X pantofi de firma, de ce, de ce, de ce. Orice ai vrea sa faci vor fi mereu unii care vor zice ca nimic nu este bine. Se vede pe acest forum de ziar, unde stim cine e de vina pt toate cele, inclusiv speta din acest articol.
Postat 05 Martie 2020, 09:53 de Neutryno
@profesorul tau
Stimate domn/doamna, nu acuza fara sa stii. Nu eram si nu sunt in timpul programului cand scriu aici.
Postat 05 Martie 2020, 08:31 de Oradeamea
Fundul clasei
...întreb punctual: 1. Ce poate face conducerea unităţii de învăţământ în cazul de faţă? (este o discuţie pe un grup privat al părinţilor, whatsapp) se intreaba profesorultau.Scrie in articol:chemat la scoala de catre "directorul şcolii şi cu reprezentantul Primăriei în Consiliul de Administraţie al şcolii", "postarea de pe Facebook a adus grave prejudicii şcolii".E o lege care interzice colectarea de fonduri pentru activitatea didactica.De ce n-ar fi o lege si pentru donatii personal didactic.Li se baga pe git parintilor tot felul de achizitii,culegeri,CD-uri,scaune,banci,mobilier,laptop,proiector pentru ca cineva le are de vinzare si n-are cui sa le vinda.Excursii de 2 zile care costa 400 lei.Whatsapp-ul are si partile lui bune: un screenshot te poate duce direct la puscarie...
Postat 04 Martie 2020, 15:14 de excalibur
profesore (al meu sigur nu)
Ai auzit de refuz? Invatamantul lucreaza cu materialul clientului, nu cu al lor? Interesant. Se pot refuza asemenea practici, scoala nu pune la dispozitie? Lucram cu ce avem. Pe vremea mea nu era proiectoare in clase, laptopuri si alte bazaconii. Nu erau alfabetare si table inteligente, nu cereau invatatorii de la parinti decat maxim ceva caiete "suplimentare", care erau o porcarie si nu erau obligatorii, erau pentru studiu individual. Asta trebuie sa insufle un dascal adevarat parintelui, fara studiu individual acasa cu copilul nu se poate. Dar nu e doar vina dascalului, parintii de azi sunt preocupati mai mult cu netflix si prime decat de educatia copilului. Copilul ia o nota proasta, e vina dascalului, nu a lui ca nu se preocupa de educatia odorului. Si stiu asta avand cadre didactice pensionate in familie, ce ai facut asta cu drag si multi, multi ani, dintre care destui in epoca de aur. Si da, primeai atentie o floare, un amrtisor, un sapun, sau un set pahare. Dar de acolo pana la carduri bancare alimentate si dotari de sali de clasa e cale lunga. Ori azi stim sa ne plangem ca nu avem, iar cand avem le folosim in interes personal mai mult decat didactic. Probabil multi au laptop-uri de la scoli/licee/gradinite. Pline cu.... poze personale, filme si muzica, asa-i? Pe principul ca e material educativ, zau acuma? Am doat laptop la scoli sarace, echipamente pe care copiii le-au vazut de foarte putin ori intr-un an scolar. Alea unde sunt? Sa vad eu ala dascal care foloseste dotarea scolii in pur mod pentru care a fost achizitionat: didactic. Daca ar lua cu copyright toate planificarile, i-ar baga pe multi la violare de drepturi de autor, majoritatea le descarca de pe didactic.ro. Si mama ca proasta statea sa linieze caiete studentesti si sa isi faca planuri de lectie, de multe ori noaptea. Asta e invatamantul de azi, asta e scoala care formeaza viitorul si parintii care, involuntar, isi deformeaza copiii. Dascalii trebuie sa ii indrume si parintii sa ii faca oameni. Parintii asteapta munca lor de la dascali si viceversa. Bravo, e un grup organizat, o mafie a educatiei si formarii tinerilor. Felicitari, ati reusit sa taxati inca o chesti care e garantata GRATUIT de constitutie, nu doar dascalii ci si parintii prin oferirea de "solutii" pentru un act didactic "mai bun". Parintii, care se vede im captura de ecran, au grave probleme cu limba romana si gramatica. Faini parinti, faini dascali, faini copii. Si ne miram ca multi aleg sa se mute pentru ca odorul sa aiba parte de scoala de calitate, in alte tari.
Postat 04 Martie 2020, 13:49 de poiu
@oradeanbihor
E normal ca oamenii să fie revoltaţi, sunt revoltaţi pe bună dreptate. Dar de aici şi până să arunci în seama unui cadru didactic şi a unei şcoli o discuţie privată pe whatsapp a unor părinţi e un pas destul de mare. Schimbarea nu vine doar de la cadrele didactice ci şi de la părinţi. În acest context va fi destul de greu să apară în sistem profesori debutanţi. Nu asta ne dorim? să atragem oameni noi care să nu aibă metehnele trecutului?
Postat 04 Martie 2020, 13:38 de Profesorultau
@ profesorultau
Nornal ca nu exista fapta: incepand cu gradinita, parintii sunt instruiti de catre cadrele didactice ce/cât/cum sa cumpere, astfel incat totul sa para o initiativa privata, institutia sa para tiotal neumplicată in acesre "practici", scuza fiind ca "primaria nu ne da", "ministerul nu ne da" si alte baliverne. Hai sa spunem lucrurilor pe nume: nu vrem nimic gratis dar atâta timp cat din taxele si impozitele platite de noi, o parte sunt pentru invatamant, mi se pare normal ca oamenii sa fie revoltati!
Postat 04 Martie 2020, 12:52 de oradeanbihor
@Oradeamea
Stimată colegă, deşi am câteva îndoieli în ceea ce priveşte calitatea asumată de dumneavoastră (am o vagă impresie că nu înţelegeţi ce citiţi, stiţi cum se numeşte dacă sunteţi "cadru didactic"), stim cu toţii că există astfel de practici din partea părinţilor, mai ştim că există cadre didactice care sugerează. În cazul de faţă vă întreb punctual: 1. Ce poate face conducerea unităţii de învăţământ în cazul de faţă? (este o discuţie pe un grup privat al părinţilor, whatsapp)din ce văd din comunicatul de presă emis de şcoală, cadrul didactic nu a fost implicat şi nici şcoala, nici măcar asociaţia de părinţi, CI UN GRUP DE PĂRINŢI DE LA O CLASĂ. 2. Ce poate face Inspectoratul în acest caz? să verifice discuţiile private ale părinţilor? să o reintroducă pe mama în grupul părinţilor? 3. Ce pot face Instituţiile abilitate? Vă răspund eu, atâta timp cât nu există fapta, nimeni nu poate face nimic. În rest sunt discuţii ale părinţilor, este exact libertatea de exprimare la care faceţi referire. Sugestie: mai bine v-aţi ocupa de copiii pentru care sunteţi plătită, nu să staţi pe internet în timpul programului şcolar. Cine ştie, poate aşa, atunci când vor ajunge părinţi nu vom mai avea astfel de cazuri.
Postat 04 Martie 2020, 10:56 de Profesorultau
Felicitari d-na profesor !
Sunt la randul meu cadru didactic, parintii mei au fost cadre didactice. Si ei au lucrat din pasiune, mi-au insuflat si mie aceeasi pasiune pentru ceea ce fac. D-na Ichim inteleg ca isi face munca tot din pasiune si merita felicitata. Dar mai ales pentru atitudinea manifestata. In urma cu ani buni, la un liceu de elita din Oradea, sedinta cu parintii la clasa a 5-a in care era fiul meu.. Prima intalnire a parintilor cu d-na diriginta, dupa 3 saptamani de la inceperea anului scolar. Dupa citirea listei coliilor, respectiv a parintilor prezenti, in mai putin de 3 minute, doamna diriginta a inceput sa ne vorbeasca despre fondul clasei...ca trebuie una-alta, apoi fondul scolii...Cred ca am rezistat 5 minute care mi s-au parut o vesnicie, dupa care m-am ridicat: "Ma scuzati, eu plec. Am venit aici sperand sa aud ceva legat de copilul meu. Se pare ca nu e asa.." si am iesit pe usa. Nu va povestesc cata indignare din partea celorlalti parinti in lunile ce au urmat: "Tocmai d-voastra, cadru didactic, sa va manifestati asa?". Da, eu. Pentru ca nu sunt cadru didactic ca sa cer mereu bani sau sa astept cadouri. Nu-mi calc in picioare meseria pe care mi-am ales-o din vocatie. Sunt dascal si sunt eu la dispozitia elevilor, sa le dau ce pot din ce stiu, fara a astepta cadori...aud mai nou ca totul se masoara in aur la unele clase !!!!!!!!!!!! Cum e posibil ? Dragi parinti, de unde sunteti, de oricare scoala o fi vorba, nu va lasati manipulati ! Aveti puterea cuvantului, libertatea exprimarii ! Luati atitudine ! Un cadru didactic care nu e dascal dedicat, sa plece el acasa, sa lase locul celor care merita ! Iar Inspectoratul tace mereu, ca in fiecare caz sesizat. De ce ???????
Postat 04 Martie 2020, 09:55 de Oradeamea
"Popor de tembeli" ...
... care în loc să aibă o atitudine colectivă la nivelul întregii școli, acceptată ca decizie comună bazată pe un vot justificat, se bazează pe o cutumă specifică "neamului de traistă" !?! Sunt foarte mulți părinți care se învârt ca muștele în jurul profesorilor și învățătorilor care se folosesc de aceștia ca "lideri de opinie" ... inducând ideea că banii sunt necesari la inițiativa mamelor și taților, nu a conducerii școlii care încalcă în acest fel legea și bunul simț !?! Că o clasă nu dispune de un "alfabetar" spre exemplu ... arată nivelul de management și/sau coordonare la clasă al unor dascăli, care își fac treaba strict pentru un salariu cât mai mare, raportat la un număr de ore cât mai mic !?! Că restul e doar ... șpagă !?! Asta-i educația în România ... astea sunt rezultatele !?!
Postat 04 Martie 2020, 09:37 de CrisDumi
poiu
Nu-i nici o infracțiune aici, nu învățătoarea a cerut ci părinții deci nu se pune problema condiționării actului ce ar putea intra la șantaj. Atitudinea părințiilor îi deplorabilă și în perspectiva că încă o generație, copii lor, cresc cu metehnele astea ce nu sânt mai mult decât frustrări din comunism.
Postat 04 Martie 2020, 08:44 de oradeaveche
excalibur
După cum mă așteptam de la tine, bineînțeles Bolojan e de vină. Dar eu cred că și Nelu are ceva aici. Tu ce crezi? Explica-te.
Postat 04 Martie 2020, 00:06 de Sandu2100
Romania e o privata...mai mare
Sistemul sanitar e privat,invatamintul e privat,primaria e privata,tara e proprietatea bugetarilor ei.Drept urmare,absolut fireasca chemarea la ordine de catre "directorul şcolii şi cu reprezentantul Primăriei în Consiliul de Administraţie al şcolii".Se impune in regim de urgenta bugetarea unor organe care sa prezerve imaginea institutiilor statului,pen'ca "postarea de pe Facebook a adus grave prejudicii şcolii".Conform directorului,"dorinţa părinţilor de a cumpăra bunuri pentru clasă este nejustificată", ramine deci justificata doar dorinta parintilor pentru un cadou de 8 martie.In lipsa unor pensii speciale care sa compenseze privatiunile materiale din timpul carierei didactice,se impun compensatii banesti cu ocazia sarbatorile legale,eventual si cele trendy:valentine's day,4th of july,haloween.Sculati voi oropsiti ai sortii...
Postat 03 Martie 2020, 22:41 de excalibur
Sunt spagi
Cand am sa ajung sa mi se ceara, promit ca iau autoritatea competenta sa ia seriile banilor si le fac flagrant. Sa ti se impună sa dai bani in schimbul unor servicii se numeste constrângere si intra si amenintarea plus duce la discriminare. Sunt destule capete de acuzare ca vaca mulgatoare de bani din grupul parintilor sa se re-aseze pe ugere si sa rontaie iarba mai departe. Nu e vorba de a nu avea bani, da, sunt parinti ce nu au, dar e vorba de principii. Moralitatea aia nenorocita pe care poporul asta o pierde zilnic. Nu am fost impotriva servetelelor umede sau a altor consumabile care sa fie mai calitative si sigure pt copilul meu din gradinita. Nu era vorba ca a fost o suma derizorie de 30 sau 50 de lei pe semestru, ci de cum se pune problema. Cadou la invatatoare? Sigur, isi poate cumpara rin banii ei. O floare ajunge. Si eu aveam specimene de astea si chiar diriginte ce si-a exprimat dorinta primirii unui lant de aur. Nici nu le-am zis parintilor acasa de asa ceva nici de comitetul de parinti, de atunci nu eram de acord cu asa ceva. Daca toti stau si se duc cu turma, ne miram ca odraslele sunt cocolosite in scoala si umflate notele sa dea bine odorul acasa. Cand odorul e prost de rupe si la 24 de ani se duce oe calea zilierilor si muncii necalificate, nefiind in stare azi, in epoca internetului, sa se cultive pe el, ci mai degrabă sa cultive ogoarele Spaniei sau solariile Belgiei. Bravo femeii pentru atitudine! Chapeau!
Postat 03 Martie 2020, 21:54 de poiu
OPRITI DEGRADAREA SCOLII ROMANESTI CU ASTFEL DE PRACTICI!
Felicitari dnei profesoare de franceza care a luat atitudine impotriva acestor mame (de obicei femeile vin cu apucaturile acestea) fara educatie, lingusitoare, gaite adevarate care continua sa mituiasca invatatoarele si profesorii pentru a castiga bunavointa lor. DA, se intampla in aceasta scoala de multi ani aceste lucruri. Dle director, pe bune, dati-va ochelarii jos si asumati-va raspunderea! la clasele 5-8 e jaleeeee acolo! DAAA, se intampla in aproape toate scolile si liceele din ORADEA, chiar si la universitate. Stiti de ce? Pentru ca isi permit. pentru ca prostia conduce Romania. pentru cei multi si fara carte cred ca pot hotari totul. parintii care au valori sanatoase din familie - moralitate, virtute, respect - trebuie sa aiba curajul si demnitatea sa opreasca astfel de taranisme scarboase care au capusat scoala romaneasca. De asta educatia e pe butuci, pentru ca profesorii continua se astepte daruri, favorizând clar elevii ai caror parinti cotizeaza la greu - ba pentru bijuterii pt dna, pt flori, parfumuri, excursii in strainatate, electrocasnice, etc. OPRITI ACEASTA DEGRADARE A SCOLII ROMANESTI!
Postat 03 Martie 2020, 21:29 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON