URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2019, 10:11

Aşa să tot înveţi! Studenții orădeni pot pleca cu Erasmus în Barbados, Mexic, Maldive, Thailanda și alte țări exotice

Aşa să tot înveţi! Studenții orădeni pot pleca cu Erasmus în Barbados, Mexic, Maldive, Thailanda și alte țări exotice Una dintre locațiile pe care le pot alege studenții este Thailanda, cea mai vizitată regiune din sud-estul Asiei. (sursa foto: ioanapetric.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În următorul an universitar, studenții Universității din Oradea vor putea merge la studii și schimburi de experiență în zeci de ţări din toată lumea, pe listă fiind adăugate recent 34 de state, între care Argentina, Maldive, Madagascar, Mexic și Thailanda.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Universitatea din Oradea, parteneriatul cu cele 34 de ţări noi va fi valabil în perioada 2019 -2021, finanţarea totală alocată pentru programele dedicate studenţilor fiind de 448.000 de euro.

"Studenţii vor avea oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile personale şi profesionale în următoarele ţări partenere: Africa de Sud, Albania, Argentina, Barbados, Brazilia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Cambodgia, Cuba, Egipt, El Salvador, Etiopia, Federaţia Rusă, India, Iordania, Japonia, Kazahstan, Kenya, Kârgâzstan, Kosovo, Madagascar, Malaezia, Maldive, Mauritius, Mexic, Muntenegru, Republica Dominicană, Republica Moldova, Thailanda, Taiwan, Ucraina şi Vietnam", se arată în comunicatul de presă.

Merită precizat că în anul universitar 2019-2020 rămân valabile şi mobilităţile în alte 48 de ţări, stabilite din 2018. Pentru acestea, finanţarea totală aprobată a fost de circa 861.000 de euro.

Comunicatul mai precizează că, datorită numărului mare de mobilităţi Erasmus, Universitatea din Oradea se clasează pe primul loc în ţară din punct de vedere al finanţării în cadrul Apelului pentru propuneri de proiecte de mobilitate cu ţările partenere în anul 2018.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
E bine că își pot spăla creierii ... viitorii medici, ingineri, etc !?!
Problema e însă că ei pleacă, peste mări și țări ... precum vacile și se întorc cu aere de boi !?!
Postat 10 August 2019, 08:39 de CrisDumi
un lucru bun. un altul trist.
veste buna, bursele Erasmus sunt printre singurule aspecte care ajuta cat de cat tinerii sa acumuleze experienta si cunoastere. pacat ca nivell profesorilor ramane totusi foarte scazut, atat prin competentele lor cat si prin metoda de lucru cu studentii. daca la primul sunt pe primul lor in tara, la cel de-al doilea sunt la urma clasamentului european!.. când sunt atatea modalitati de dezvoltare profesionala, dar degeaba...
Postat 09 August 2019, 15:18 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON