URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2019, 14:19

Masterplanul prinde contur: Cum vor arăta căminele pe care Primăria Oradea le va construi la Universitate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectanţii angajaţi de Primărie au finalizat studiul de fezabilitate pentru cele două cămine studenţeşti pe care municipalitatea le va construi în campusul Universităţii din Oradea, iar imaginile au fost făcute publice miercuri, pe pagina de Facebook a primarului Ilie Bolojan.

"Vor fi 243 de camere, cu doi studenţi în cameră, suprafaţa construită desfăşurată fiind de peste 10.000 de metri pătraţi. În perioada următoare, sperăm să obţinem toate avizele necesare, în aşa fel încât consiliul municipal să aprobe în cursul lunii iulie indicatorii tehnico-economici", se arată în postare.

Potrivit imaginilor, camerele vor avea şi mici balcoane, iar la parterul clădirilor vor putea fi amenajate cafenele şi alte spaţii comerciale.

După ce Consiliul Local îşi va da acordul, Primăria va organiza licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar lucrările ar putea începe chiar din această toamnă, după cum a mai transmis Bolojan. Durata de execuţie va fi de un an de zile.

"Sper ca în toamna anului următor, studenţii care vor veni la specializarea de IT la Universitatea Oradea se vor putea caza în căminele noi în condiţii foarte bune. Aceste cămine sunt parte a masterplanului de dezvoltare a campusului universitar şi de susţinere a IT-ului orădean în anii următori", mai scrie pe pagina de Facebook a edilului.

Imobilele vor fi construite pe malul stâng al Peţei, în apropiere de sala de jocuri sportive a Universităţii, în vecinătatea căminului în formă de carte deschisă.

Conform unui masterplan aprobat de CL Oradea, Primăria urmează să investească, an de an, câte două milioane de euro în lucrări de construcţie şi amenajare în campusul Universităţii, urmărindu-se deopotrivă extinderea lui, cât şi renovarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Elev
La ăștia ca la vaci tre sa le zici :::)))) Brrrr
Postat 15 Mai 2019, 22:21 de Sandu1206
@crisdumi
Circopitec adulator de psd...."guevarui" in ce limba este ?? Brrrr, asa partid de retardati, asa retardat incult pus de psd-isti sa-si improaste voma "intelectuala" pe aici. PS Mergi la vot ?
Postat 15 Mai 2019, 21:11 de elev
Nu văd în proiect niciun rastel pentru biciclete, aferent guevărui cămin ...
... dar au pus în poză un Audi TT, ca probă a inteligenței celor care au conceput planul !?!
Postat 15 Mai 2019, 19:25 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON