URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2013, 07:58

Şi reciclare, şi distracţie: Elevii, provocaţi să transforme deşeurile în obiecte noi

Şi reciclare, şi distracţie: Elevii, provocaţi să transforme deşeurile în obiecte noi PET-URI LA APĂ! Elevii orădeni vor trebui să facă o ambarcaţiune exclusiv din flacoane de plastic, iar barca va trebui să fie una "fiabilă", adică să plutească pe Criş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia Ecotop provoacă elevii de gimnaziu din Oradea la un concurs cu tematică ecologistă, "Selectăm colectiv - colectăm selectiv". ONG-ul le propune şcolarilor să strângă cât mai multe deşeuri reciclabile, pe care apoi să le transforme în alte obiecte, inclusiv într-o ambarcaţiune. Cei mai inventivi elevi vor merge în vară în tabără la Damiş, cu membrii Ecotop.

Colectare în grup

Organizaţia locală Ecotop a lansat un concurs cu tematică ecologistă, dedicat elevilor din clasele V-VIII din Oradea. Competiţia "Selectăm colectiv - colectăm selectiv" se va derula în două etape, şcolile putând să se înscrie de-a lungul lunii ianuarie.

Prima presupune ca elevii înscrişi în concurs să adune o cantitate cât mai mare de deşeuri reciclabile, având la dispoziţie lunile ianuarie şi februarie. Astfel, copiii vor aduna PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle. Tot în această etapă, membrii Ecotop vor merge în şcoli şi vor ţine lecţii cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor.

La finalul lunii februarie, clasele de şcolari care vor strânge cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile vor trece în etapa a doua a concursului, care se va derula în lunile martie-aprilie.

Gunoaie... plutitoare

Pentru a doua etapă a concursului, elevii vor pregăti noi obiecte din deşeuri reciclabile pe care le-au adunat, trebuind să-şi pună mintea la contribuţie astfel încât să conceapă cele mai ingenioase produse.

În plus, din PET-urile adunate, tinerii vor fi provocaţi să construiască o barcă. "Regula principală e că ambarcaţiunea va trebui să plutească. În rest, nu vrem să le îngrădim imaginaţia, ci să-i lăsăm pe elevi să conceapă proiectul", explică şefa Ecotop, Eleonora Mircescu.

Toate obiectele realizate de elevi vor fi scoase la vânzare de Ecotop într-un târg anume amenajat cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului, adică pe 22 aprilie. Iar în vară, cei mai inventivi elevi vor merge cu membrii Ecotop în tabără la Damiş. Deci, merită...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON