URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2010, 09:09

Mediocritate recunoscută. Dar până când?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Universităţii, Cornel Antal, a recunoscut săptămâna trecută un mare adevăr. În contextul premierii profesorilor care publică articole în reviste de specialitate recunoscute pe plan internaţional, Antal a admis că "avem noi şi oameni mai slab pregătiţi, dar avem şi vârfuri".

Gestul merită felicitat, mai ales că rectorul a fost capabil să mărturisească un adevăr până acum nespus, anume că Universitatea colcăie de rebuturi.

Singura întrebare la care totuşi rectorul ar trebui să răspundă şi n-a făcut-o este de ce, dacă tot ştie cum stă treaba, se mulţumeşte să ofteze în loc să ia măsuri. Cum ar fi, de pildă, să-i trimită pe impostori acolo de unde au venit. Adică la sapă şi coada vacii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
@Birdy. De unde atata mediocritate, Cornele?
I. Unora ca "Birdy": Eu am avut ce spune! Nu mai umblati cu "fumigene"! 1. Adevăratul pericol pentru România: Sistemul "PCR&Secu" reinstaurat și modul sau de operare. Un exemplu "clasic": managementul de la U.O.! 2. Tinerii din Bihor și nu numai, merita ceva (mult) mai bun! Știe bine acest lucru și drd/dr. "Birdy"! Aceasta presupune în primul rând, cadre didactice universitare cu adevărat competente!! II. In cazul unora, proveniți/promovați de sistemul mai sus amintit: De ce adevărul: obosește, supară/deranjează, "poluează", este paranoia/schizofrenic, "nu spune nimic"? Sa ii întrebăm pe vecinii de la HUMIT? Punct.
Postat 24 Iulie 2010, 06:32 de stefan
@Birdey si @Stefan
First. Birdey: Si daca ai modificat cu un "e" dar te rog nu utliza userul meu. M-am saturat de toti care nu au suficienta fantezie sa-si inventeze username si folosesc nickul altora sau chiar numele altora (c.ant., t.jurc., curila, etc. - ca tot pari sa fii). Stefan: esti deja foarte obositor. Ati postat impreuna cu celalalt cca 20 de mesaje si nu ziceti nimic. Sunteti deja paranoici. Amandoi... scuze... schizofrenici. Era interesant sa avem o confruntare de idei, o discutie faina cu calimero, observator, nkognito, cs.... Asa practic tot forumul este poluat cu porcariile voastre, fara sa spuneti nimic.
Postat 23 Iulie 2010, 23:35 de Birdy
@birdey. Despre mediocritatea umana.
I. Pentru a nu arata si mai mult, adevărata mediocritate umana, a unora dintre fostii/actualii dvoastra sefi/colegi, dar si a unor alesi si "numiti politic", care mi-au făcut mult rău, mie și celor din jurul meu, va invit a va retrage afirmațiile făcute la adresa mea. II. Poate, prin unii ca "birdey", mai afla "toata lumea" ca: am "n" amante/amanți; sunt un bețiv notoriu; nu aduc banii acasă; nu am grija de cei din jurul meu; nu îmi place munca (vorba dnei Durgau M., în cazul intelectualilor "pur sânge" incomozi); ca sunt un violator/pervers/bătăuș/traseist politic/iredentist notoriu s.a. PS Nu iți mai fa de ras instituția la care lucrezi! Șefii tai se fac de ras și singuri!
Postat 23 Iulie 2010, 22:12 de stefan
@Birdey. Dosarul model "Pasarici"!
I. Lipsa de răspunsuri pertinente, la întrebări pertinente=confirmare afirmații, făcute anterior; II. "Sărăcia este cel mai grav tip de violență." Gandhi, M. 1. Cate familii au fost distruse astfel, în România, post-revoluție? 2. Sistemul "PCR&Secu" bine cuibărit pe la U.O., este expert în asa ceva. Acolo sunt adevărații bătăuși și teroriști. Sa mai dam exemple? III. "Birdey": Schizofrenie nu am eu, ci alții, în mod cert! 1. Ti-a suflat ideea, cineva care a lucrat în sistemul "PCR&Secu"? 2. Si accesul la un (eventual) dosar medical, indica cine conduce la U.O.! Mersi de confirmare ”Birdey”! 3. Este interesant faptul ca, în România, după ce "deranjezi" anumite "grupuri de interese", ți se găsesc "n" boli și defecte. 4. Când m-am căsătorit, sau angajat (în general), de ce am fost găsit sănătos psihic? 3. Aștept dovezi concrete, dar nefabricate, legate de acest dosar model "Păsărici"! Bănuiesc ca știi și unde stau! IV. Printre cei care nu ”rezista” la managementul de la U.O.: 1. Ne-pupatorii de mani și picioare, la cine trebuie; 2. Competenții, fără "plic" și fără relații tip "PCR&Secu". PS Cornele, ai grija de U.O. și nu de bolșevicii din cadrul ei!
Postat 23 Iulie 2010, 20:08 de stefan
Pupincuristu de serviciu
sigur, ia exemplu de la Cornelus, vezi ce bine a ajuns! Si pe el l-a lasat nevasta dar a luat si el ce a lasat altul. Si el a lucrat la geotermal dar a lins bine si a luat ce nu a putut tine altul! Ca acum mai incearca si el niste prospaturi, nu-i de mirare dupa acritura de acasa! Ca-si mai arata si el muschii flescaiti si se da mare unde poate asta-i caracterul, sau lipsa lui. Ca e sef peste mediocri asta e singura chestie corecta, se afla unde trebuie, cel mai mare mediocru trebuie sa fie in virf!
Postat 23 Iulie 2010, 18:42 de Birdely
pentru Stefan
Draga Stefan, sincer imi pare rau de tine ca esti bolnav, toata lumea stie ca ai schizofrenie, luat in evidenta la spital. Ai lucrat la Geotermal apoi la Mediu. Nu ai rezistat. NU ESTI TU VINOVAT CA ESTI BOLNAV. Familia nu ti-a distrus-o nimeni, sotia ta batuta si terorizata de tine nu a mai rezistat. Sincer imi pare rau. Dar daca soarta a fost nedreapta cu tine nu e corect sa te razbuni pe alti oameni. Ai suflet bun, te stiu, dar monstrii bolii din mintea ta iti strica sufletul. Pacat. Dar daca te linisteste rautatea, esti liber sa fii rau.
Postat 23 Iulie 2010, 17:39 de Birdey
Invidiosilor
Stefane tu ai ceva cu merituosii UO! Ai luat lista gradatilor de merit (nu numai de secu) si ni enumeri aici! Nu uita nici tinerele vlastare: Camelia Bara cu 3 facultati, 2 mastere, un doctorat si un loc de munca la UO in numai 10 ani! Plus contracte, cercetare, articole si promovare! Si nu-l mai deranja pe Cornel ca singur nu poate raspunde si pitzipoanca e ocupata. Isi face doctoratul sa promoveze si ea.
Postat 23 Iulie 2010, 17:21 de don quijote
Cum si cu cine sa combatem mediocritatea, Cornele?
"avem noi și oameni mai slab pregătiți, dar avem și vârfuri". I. Cate "vârfuri" cu adevărat competente (intelectuali 100%), au și funcții de conducere în cadrul U.O.? II. Cine ar trebui sa ia măsurile de corecție care se impun pentru îmbunatățirea managementului calității la U.O.? Portarul x, îngrijitoarea y, dl. Ionescu, dna Berinde, dna Durgau, Ovidiu, vreo angajata, care la 45 ani era eleva (ca fiica ei), și care "răspundea", la locul ei de munca, de activitatea cercetătorilor principali?
Postat 23 Iulie 2010, 16:24 de stefan
adevaru-i ca se fura
Va rog sa nu ne indepartam de la subiect! In articol (bine scris) se spune ca "Antal a recunoscut un adevar". Asta este vestea cea buna! Chiar daca i se intampla pentru prima data! Sigur ca acest lucru nu a ramas fara urmari: din aceasta cauza a inceput sa ofteze! Dar imediat a gasit si solutia: lucrurile trebuiesc indreptate, iar pentru asta Cornel va folosi un ciocan mai mare! O sa vedeti voi, stiti bine despre cine e vorba, cum functioneaza ciocanul lui Cornel! Se cauta secera, pentru reintregirea familiei si refacerea blazonului. Gasitorului recompensa sub forma de prima, salar de merit, gradatii, alte drepturi in plic!
Postat 23 Iulie 2010, 16:16 de secera si ciolanul
alt raspuns pentru stefan
poti continua: cati securisti predau la Sorbonica? Dar militieni ? Dar secretare? Toate scursorile care nu si-au mai gasit rost s-au aciuit la o paine calda la Universitate si acum nu le mai ajunge painea lacomesc la friptura! Se intind ca un cancer si distrug orice urma de organ sanatos!
Postat 23 Iulie 2010, 16:12 de scurila si mcurila
Pe cine deranjeaza competenta si adevarul, Cornele?
Repet întrebările: I. Cate cadre didactice, absolvente ale actualei Facultăți de știința și ingineria produselor alimentare din Galați, cu nota 10 la examenul de stat (anterior anului 1990), predau la specializările de industrie/expertiza alimentara și alimentație publica de la Fac. de protecția mediului Oradea? II. Câți absolvenți de studii superioare, forma de lunga durata, la vârste mai mari de 28 ani, sau chiar (semi)tomnatice, predau la U.O.? Câți dintre aceștia, și-au făcut studiile, la alta forma decât cea de zi? III. Câți absolvenți de ”Ștefan Gheorghiu” (secția politica/”economica”), respectiv de "Băneasa", predau la U.O.? II. Studenții de la U.O., nu ar trebui sa cunoască cine sunt, de fapt, unii dintre cei care au ajuns sa le predea? Pe cine supără realitatea/adevărul, Cornele? III. Despre "pepiniera" de cadre, model "Sorbonica", sa lăsăm și pe alții sa ne spună câte ceva! PS "Fumigenele", cu sau fără deo, confirma cele afirmate anterior, dle Rector? Păcat de România!
Postat 23 Iulie 2010, 15:34 de stefan
raspuns pentru stefan
"A sosit clipa dreptatii, ziua sfant-a-libertatii.." in care m-am hotarat sa recunosc faptul ca: da, am pe cineva in Oradea, str. Dacia 121! Pe micutza Muci-in-ceai, prietena cu Nikita-Kap-de-Lemn. Si da, am stricat nenumarate familii, dar numai din dorinta de a le determina sa inceapa un nou drum! Un drum plin de satisfactii alaturi de mine! Uitati-va mai bine la mine! Nu-i asa ca am parul lui Marian Nistor (de la Savoy), fruntea lui Puiu Calinescu, nasul lui Vasile Murariu, ochii lui Romica Tociu si fatza lui Cornel Palade? Pai in conditiile astea, cum sa-mi reziste bucatzi de valoarea unei Simona Senzual? In concluzie, lasati invidia si mai dati-va cu deo ca mine, ca nu este apa calda!
Postat 23 Iulie 2010, 14:15 de Antal Cornel
SORBONEI
Mai periculosi decat sorboneii idioti sunt cei semiidioti, de teapa lui Birdy care daca citesc jumatate de rand au impresia ca au inteles toata pagina, hotarari de senat , daca dau un contraargument, Bara, cred ca au epuizat toate argumentele! Pe langa mamaliga infuriata si strungaru chefliu mai sunt si altii. Daca tu nu-i vezi de stralucirea lui antal nu inseamna ca nu exista!
Postat 23 Iulie 2010, 12:57 de Jurcut Teo
@observator(antal?)
1.) Daca mandria UO sunt acale varfuri de ce se recurge la cultivarea mediocritatii? 2.) Cei cu Ka sub 60% vor fi sanctionati. Bine. Dar ce facem cu cei care declara fals in Fisa de Autoevaluare CPO? Dupa IC6 dam seama ca sub 60% ar fi peste jumatate. 3.) De ce nu s-au pastrat criteriile pt Ka minim? De ce au fost reduse? De cand este factor decizinonal prietenia intre Ilies si Felea? 4.) De ce a elaborat Consiliul Cercetarii criterii absurde de premiere? Criterii refacute in sir sa fie de placul lui Ilies si Horga? De ce trebuia sa fie premiati cei care aveau contributii slabe la IC6? De ce nu varfurile? De ce au ciubucarii de la IGRI influenta asa de mare? DE CE? De ce nu respectam varfurile daca tot vorbim de ei? DE CE?
Postat 23 Iulie 2010, 11:11 de nKognito Ergo Sum
cine altcineva?
Pe cine ai fi dorit sa fie ales? Betivanul de la Fac.Mediu? Bara de care rade toata tara? Omul din cauza caruia UO este vazuta prost? Maghiar si Ifrim sunt deja istorie.. Bara mai exista.
Postat 23 Iulie 2010, 09:05 de Birdy
Antal Cornel, \
I. Cornele, dacă ești competent, încearcă sa înlături eticheta de "Sorbonica" (adică, de facultate "muncitoreasca", de prin anii '50). 1. Modalitatea: promovarea unor modele, cărora le-ai distrus cariera profesionala, sau chiar și familia [împreună cu unii ca: Ovidiu Gavrilescu, Bara Vasile, Maghiar sr., clanul: Berinde-Zmaranda D.-Pantea T., respectiv Prichici și Durgau Maria; 2. In 2004, cine ar fi fost cel mai bun rector pentru U.O.? In mod cert, NU cine a fost ales! Amintește-ți de "jocurile de culise", inclusiv cele legate de selectarea "votanților" de la (pseudo)Geotermal. Un exemplu: "...dacă ajunge Mang rector, ne termina frații Micula"! II. Toata stima, actualei doamne LIANA antal! As dori sa cred, deși nu este asa, ca dansa, a dat doar viata și nu a "îngropat" familii, ca tine și ca sistemul din care faci parte! Păcat de România, Cornele! III. Cornele, ai vreo ruda care a stat/sta, pe bdul Dacia, 121; Oradea? IV. Cornele, câte familii ai distrus?
Postat 23 Iulie 2010, 01:54 de stefan
Taxa ISI
Cu scuzele de rigoare, dar nicaieri nu scrie in HS de plata taxelor de publicare. Cand apare un articol si se poate confirma pe WoS se premiaza. Mi se pare foarte corect. Pe de alta parte, daca autorul/autorii au probleme cu plata unei taxe de publicare de ce nu trimit lucrarea la reviste care nu percep taxa de publicare? Abia daca 1-5% din revistele ISI au taxa de publicare, in rest sunt free of charge. Am auzit si eu, ca o buna parte din revistele romanesti, cotate, cer taxe de publicare. Dar altele nu, iar cele din strainatate \"si mai\" nu :)
Postat 22 Iulie 2010, 23:10 de Birdy
avem ce meritam
Pana ne lasam condusi de niste mediocritati cu limba catifelata pt dosurile cui trebuie! Asta la toate nivelele! Marinari, aviatori, strungari, veterinari, sudori astia in loc sa-si faca meseria, daca tot se lauda ca o au se pun pe condus. Avem ce meritam si inca se pare ca mai incape.
Postat 22 Iulie 2010, 16:55 de universitar oradean
Cheat me once, shame on you, cheat me twice shame on me!
In rest, indiferent in ce limba am vb dvs.dl. Observator (idiferent cine sunteti) intelegeti ce puteti si raspundeti ce vreti. Daca v-ati fi identificat v-as fi raspuns personal evitand aceasta postare, oricum ultima din partea mea.
Postat 22 Iulie 2010, 12:59 de cs
am fost un dobitoc
Gestul domnului rector merita intradevar apreciat! Dar felicitarile catre dansul vor fi cu adevarat meritate doar atunci cand va recunoaste public faptul ca mentinerea si dezvoltarea mediocritatii pe durata mandatului sau i se datoreaza in mod exclusiv! Atunci cand va recunoaste public faptul ca este protectorul acestei retele care functioneaza in interes personal. Atunci cand va recunoaste ca reteaua asta impiedica functionarea universitatii asa cum ar dori studentii care se inscriu pentru ca spera sa invete o meserie cinstita. Atunci cand, parafrazand-ul pe celebrul membru CEPEX, va rosti celebra marturisire:...
Postat 22 Iulie 2010, 11:43 de Emil Bobu
personaliate multipla
Asta-i problema! Unii nu stiu inca pe ce scaun sa se aseze: de "observator" sau de factor de decizie! Nene, daca ne asiguri ca iei masuri esti factor de decizie! Observatori suntem noi astia frustratii care nu avem alte mijloace decat sa "ne refulam" pe forumuri! Daca esti barbat nu te ascunde in anonimat, scoate masca, arata-ti muschii sa se bucure si birdy!
Postat 22 Iulie 2010, 10:48 de calimero
observator
Doamna CS dorea plata taxei de publicare a unui articol ISI dar facultatea de care apartine este in deficit financiar si nu poate suporta aceasta cheltuiala. Solutia este foarte simpla, plateste CS taxa si dupa publicarea articolului primeste premiul care e triplu fata de taxa de publicare. In final ramane in buzunar cu dublul taxei. Referitor la mediocritati, juridic e foarte greu sa-i dai afara daca nu exista excedent de personal ca la Medicina. Dar va asigur ca, in conformitate cu Procedura de evaluare, cei cu KA sub 60 vor fi sanctionati.disciplinar, probabil cu diminuarea salariului.
Postat 22 Iulie 2010, 09:54 de Observator
de ce oare eu te-am cunoscut?
Mult iubite si stimate mai draga domnule rector, la initiativa unui grup de oameni de bine, membri ai sindicatului din universitate, in fata acestei noi situatii pe care ati dezvaluit-o presei locale cu atata sinceritate, propunem masuri urgente si concrete! Asa nu se mai poate! Situatia asta trebuie sa inceteze! Pana cand sa mai toleram ca alaturi de \"rebuturile care colcaie in Universitate\" sa existe si cateva \"varfuri care publica la nivel international\"? Pana cand sa mentinem aceasta incertitudine si nesiguranta? Pana cand sa mai asteptam pentru ca sa facem ceea ce trebuia facut de la bun inceput? Propunerea noastra concreta este sa fie date afara din Universitate \"varfurile\" care fac nota discordanta cu marea masa care \"colcaie\". In felul acesta ramanem noi intre noi, cei care vorbim aceeasi limba: \"limba de lemn\"!
Postat 22 Iulie 2010, 09:18 de Varful Omu
@pascal
Nu era vb de premiere. Desi nu mai conteaza, solicitarea mea avea baza legala ( art. 43 din ROFFCS, aprobat in HS/22.03.2010, anexa 2). A fost verificata si revista (in care, de altfel, mai am publicat un articol ce se gaseste in WoS, evident, nepremiat fiind anterior HS). Continuarea discutiei oricum nu are sens, pt ca in momentul de fata vb partea furioasa, frustrata si demotivata din mine. Pana la urma, fiecare isi cunoaste prioritatile iar unii primesc si indemnizatie de conducere si GM pentru ca fac treaba asta asa de bine!
Postat 22 Iulie 2010, 08:44 de cs
@CS
Exista o procedura clara de premiere. Se premiaza articolele (! nu si alte tipuri de lucrari) din reviste cotate ISI care au fost publicate dupa HS/22.03.2010 si care se regasesc in baza de date Web of Science (pentru confirmare). Deci daca nu ai fost premiat, inseamna ca nu ai indeplinit criteriile de eligibilitate, ori ca nu ai ISI: 1. articolul a aparut inaintea HS (legal nu se poate premia); 2. nu este articol cotat ISI (in acest caz n-ai cum sa primesti premiu); 3. articolul inca nu apare in WoS (se va premia imediat dupa ce apare).
Postat 22 Iulie 2010, 08:09 de pascal
minciuna prin omisiune
Ce a uitat sa mai adauge dl rector este ca in timp ce se grabea sa dea declaratii frumoase in presa refuza finantarea (700 lei!!!) publicarii a doua articole intr-o revista cotata ISI, incalcandu-si propria promisiune. Oare pentru ca autorul nu facea parte din aplaudacii de serviciu? In ceea ce priveste "ordinea"pe care intentioneaza sa o faca dar "nu este lasat" ar mai fi multe de spus...De pilda schimbarea planurilor de invatamant numai ca prietenilor sa le iasa norma...
Postat 21 Iulie 2010, 20:40 de cs
varfuri concentrate
Din pacate acele varfuri, majoritatea, se ingesuie la o singura facultate, la Stiinte. Ocazional mai apar oameni valorosi la Ieti, Energetica si Medicina. De Facultatea de Mediu, adica de minciunea obraznica a UO mai bine sa nici nu vorbim... facultate in topul inghesuirii non-valorilor :(
Postat 21 Iulie 2010, 17:48 de pascal
vedeti pepiniera
pepiniere de non-valori sunt plin pe langa profesorii universitari cam la toate disciplinele, lingai ce le aduc cafeaua si ziarul imbracati la costum sau fusta mini si incearca sa-si dea aere de indivizi cu importanta. ii gasiti in posturile de asistenti universitari si doctoranzi, uneori si lectori cu o evolutie remarcabila a la fat frumos. sunt fericiti cand merg in sat la ei si se lauda ca lucreaza la universitate, cam atat e maximul ce-l pot atinge.
Postat 21 Iulie 2010, 14:25 de e.h.
Pe cine deranjeaza competenta, Cornele?
I. Cate cadre didactice, absolvente ale actualei Facultăți de știința și ingineria produselor alimentare din Galați, cu nota 10 la examenul de stat (anterior anului 1990), predau la specializările de industrie/expertiza alimentara și alimentație publica de la Fac. de protecția mediului Oradea? II. Câți absolvenți de studii superioare, forma de lunga durata, la vârste mai mari de 28 ani, sau chiar (semi)tomnatice, predau la U.O.? Câți dintre aceștia, și-au făcut studiile, la alta forma decât cea de zi? III. Câți absolvenți de ”Ștefan Gheorghiu” (secția politica/”economica”), respectiv de "Băneasa", predau la U.O.? IV. Ce grade didactice/științifice au: Durgau Maria, Berinde Angela, Gavrilescu Sergiu Ovidiu, Bococi Dana? Păcat de (tinerii din) România! PS Sistemul ”PCR&Secu” știe de ce!
Postat 21 Iulie 2010, 13:12 de stefan
Adevar.
Stia tot judetul si toata tara,numai rectorul nu.In sfarsit,adevarul a fost recunoscut dupa multi ani.Masurile, la sfantul asteapta.Cine sa le ia, Antal?Povesti sau gluma de prost gust?Daca s-ar gasi, prin absurd, modalitatea de eliminare a prostiei si mediocritatii din Sorbonica, cate din actualele cadre universitare ar ramane la catedra?
Postat 21 Iulie 2010, 12:01 de safe
adevarat
e adevarat. am un asistent de radem toti de el. el crede ca e destept, incepe cu povesti departe de materie insa de multe ori se incurca in propriile vorbe. iar la examene da frau liber la copiat, cred ca isi da seama ca e praf si incearca astfel sa castige bunvaointa studentilor. oricum, e jenant
Postat 21 Iulie 2010, 10:52 de raul y
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON