URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2010, 15:04

S-ar duce, dar rămâne

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Gheorghe Mermeze, ajuns la a doua tinereţe, s-ar cam pensiona, mai ales că de când urologul Gheorghe Bumbu e decanul facultăţii, nu mai poate mişca nimic "pe lângă".

Însă Mermeze nu se poate pensiona încă, şi din motive lesne de înţeles: este, cum ar veni, legat de glie. Concret, prodecanul are în anii 4 şi 5 de studiu mulţi studenţi pe care numai el ştie cum i-a ţinut în facultate, fii şi fiice de prieteni sau amici, mai pe româneşte: pile.

Tineri pe care, dacă-i lasă singuri, fără propte, nu-i sigur că reuşesc să termine. Iar cum băieţii au fost domni încă de când s-au înscris la facultate, înţelegerea trebuie să rămână în picioare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
profesor
Nu este adevarat, fetele domnului Mermeze nu sunt cucuiete, sunt chiar niste tipe ok!
Postat 23 Februarie 2012, 15:39 de fantastiku
farmacist
sa multumesti lui D-zeu ca te am iertat.ai scapat de o bataie ce demult te astepta...
Postat 08 Februarie 2011, 19:37 de stetco
Bungau
Texte comandate,d-na Profesor,te scoti si vrei sa-ti acoperi mizeria umana in care traiesti,nu te mai saturi de bani,ca sa poti sa-ti satisfaci luxul in care traiesti si pe care ti-l prezinti cu fala in fata bietilor studenti de pe urma carora traiesti si iti tii progenitura la studii "afara",de unde atitia bani cind lumea se zbate in saracie?D-nule Decan luati de pe ochi valul si priviti realitatea,studentii de la Farmacie nu mai pot,adica saracii parinti care se lasa fara mincare ca sa dea spaga indiferent ca studentul are prezenta,are note mari la laborator asta nu mai conteaza pt Bungau,trec 10% din studenti pe sesiune si asta se repeta de ani de zile,chiar atitia prosti sunt si culmea trc studenti care nu stiu romaneste cu punctaje mai mici decit cei picati.Si d-na Bungau in centrele mari studentesti se preda la un alt nivel nu te compara cu adevaratii profesori care stiu sa evalueze un student care invata si vine la cursuri,iar pt cel care nu stie normal ca trece cu spaga ,la tine e invers si pe deasupra jignesti si frezezi prostia.Astea sunt semne de paranoia si nu stiu cum D-nul Decan care e doctor nu vede sau nu vrea sa vada si sa auda.Domnilor de la DNA chiar ati uitat de
Postat 01 Februarie 2011, 14:08 de Titisor
pile
Cine oare-i tine spatele "d-lui prodecan"? "Domnul Mermeze" in afara de faptul ca se da la studente, are si 2 fete. Una mai cucuiata ca alta. Mai ales bucuresteanca, a fost de 3 ori la cursuri, ne pica pe capete, dar e mare doamna. Si pe aia o tine cel putin taica-su, ca lucreaza la ANM. Misca cineva in farmacii? poc. De altfel nu e singura pe care o vedem rar: cica am facut cu unul Burnei - mare * in parlament ceva materie, el a dat notele, dar nu l-a vazut nimeni niciodata ca l-a acoperit tot Mermeze. Nu se poate ca d-nul decan sa nu stie. Ce-i orb? sau surd? Dar poate-i convine. si cate gainarii se mai fac. Oare nu stie nimeni. sau se fac ca nu stiu. Toti isi aduc copii la facultate, ii fac farmacisti si medici, pe urma si profesori ca doar de-aia ii tata si mama acolo. Numai la farmacie sunt cel putin 4-5 "familii". Frumos.
Postat 25 Ianuarie 2011, 08:11 de Student
Concluzie
Invidie si ura se citeste de sus pana jos, in tot articolul. Numai prietenii celor de la ziare de genul acesta, care pot sa dicteze cand si pe cine sa faca harcea-parcea, care stau degeaba prin facultati si dau cu subsemnatul. Cineva tare crapa dupa functia prof. Mermeze si a colaboratorilor lui. In loc sa lucreze ceva stau si vand nasturi. Bravo Tara lui nimeni unde se poate asa ceva!
Postat 05 Ianuarie 2011, 10:46 de Cetatean
Idei
Mare gradina domnului. E clar articol comandat, mai ales ca nu tinteste unul ci...Vreti sa stiti cum sta problema? Verificati? Ca unul sa dea, altul sa ia, iar cel care a dat si sa mai si spuna, trebuie sa fie tare putin la minte. ca a vrut sa dea si nu s-a luat si apoi sa sara cu gura e foarte usor mai ales cand nimeni nu stie cum te cheama. Sa fii rautacios si sa critici este la indemana oricui. sa faci ceva e tare greu. Plina lumea de bagatori de seama si eruditi care-si dau cu parerea despre altii. Eu cred ca cineva il vaneaza pe d-nul Mermeze si sigur, daca m-ai pica si dintre ai lui cu atat m,ai bine. Si toata lumea stie ca cei doi prodecani se inteleg foarte bine. Ceea ce ar fi normal. Ce nu-i normal este ca daca cineva lucreaza, ceilalti nu incap. Ca la noi asa e. daca unul e mai bun, sa-i dam in cap, sa nu fie cumva peste restul. toti la gramada. Si la televizor si mai ales presa scrisa, spune, da in un ii si in altii, cu sau fara motiv. Cine cunoste adevarul isi vede de treba. N-ati sesizat inca? Mermeze si Bungau sunt cei rai. In orice articol a aparut. De unde stie cel ce a scris care-s rudele si prietenii lui? Fiti seriosi. Uitati-va in jur.
Postat 24 Decembrie 2010, 06:50 de ioana
Continuare
Cred ca multe nu se stiu, dar ar trebui inceput cu facultatea, facut curat si inventate forme de examinare fara pile, fara posibilitati de a da mita si corectura pe calculator. Sau d-nul decan sa organizeze flagrante, ca sa fie prinsi toti, sau macar o parte. Nu este o utopie, chiar daca pare. Problema e ca Romania e o tara de spagari. Stiti cat e la Cluj? dar la Bucuresti? Intrebati-va colegii. O sa va cruciti. Din cate am auzit de la colegii studenti din Oradea, tot fenomenul este mult diminuat fata de ce era pe vremea lui Horak? l-ati prins? I s-a organizat flagrant si a trebuit sa plece. Si studentii si profii ar trebui sa fie seriosi si sa se respecte reciproc. N-o sa uit niciodata, cum proaspata studenta, o profa din anul intai, chiar inainte de sarbatori ne-a facut tampiti. Sesizati ca nu-i dau numele, pentru ca oricum tot n-o ajuta. Nu e nici macar important, doar mie mi-a ramas in minte. Cred ca ar fi mult mai constructiv daca fiecare s-ar uita in curtea lui si sa inceapa curatenia de acolo.
Postat 22 Decembrie 2010, 14:38 de MooB
Bungau si Mermeze
Amandoi mi-au fost profi. Jos palaria si la tinuta cursului si la cum ne-au tratat. Printre putinii care-si stiu materia. Si din cate am auzit, care si fac ceva pt. facultate. Am avut colegi care ziceau ca dau, la unii si la altii. Eu nu am dat la nimeni nimic si am terminat foarte bine, fara probleme si pile. Ca Mermeze e respectat si pastrat la facultate nu incapeti? Ca Bungau e prodecan? Faceti in cap o lista cu cei care stiu si au facut ceva pt. facultate. E foarte usor sa dai cu piatra. Mai bine ati pune mana pe carte si v-ati analiza intunecimile mintii. Este cine sa se ocupe de cei care intr-adevar iau de la studenti. Tot se va opri o data. daca adevaratii vor fi scosi de unde stau ascunsi.
Postat 22 Decembrie 2010, 14:22 de M si B
Profi
Cate chestii noi. Ar trebui luati toti la verificat. Credeti ca ei sunt? Vai de voi. Lista incepe de jos in sus. Cu cat sunt mai mici, cu atat invart mai multe. Pana la Dumnezeu te mananca sfintii. Dar la studentii straini... Acolo este din greu.
Postat 22 Decembrie 2010, 14:02 de Studenta
pro Mermeze!
din ceea ce a scris lumea pana acum se trage o line si concluzia:Mermeze este un profesionist,si un domn.cu toate ca articolul face referire la domnul prodecan,toata lumea se leaga de Bungau.sa fim cinstiti,nu exista comparatie intre cei 2.Mermeze e cerul,Bungau pamantul.
Postat 25 Noiembrie 2010, 22:12 de carpe diem
pro mermeze!
Si eu cred ca ati gresit articolul.Domnul Mermeze este un maestru in profesia lui.Cel mai mult imi place la el faptul li se adreseaza studententilor de la egal mai mult se adreseaza cu "dumneavoastra" sau "stimati colegi",spre deosebire de Bungau care este o prost crescuta fara cei 7 ani de acasa,sa mearga la piata ,acolo ii este locul!!! !!!
Postat 25 Noiembrie 2010, 16:03 de student
farmacie
Articol facut la comanda clar.Probabil cuiva nu-l are pe domnul Mermeze la inima.Ideea e ca am placerea de a-l avea pe domnul Mermeze profesor si e un profesionist in adevaratul sens al cuvantului fiind printre cei care chiar te invata ceva in facultatea asta si care e as in farmacie.Din discutiile avute cu colegii stiu ca parerea imi e impartasita de multi altii.Chiar nu dansul ar trebui acuzat pt rele practici in aceasta facultate.commenturile de mai jos:)
Postat 24 Noiembrie 2010, 21:30 de aurel tamas
farmacist
degeaba se fac aceste articole pentru ca de fapt se poate citii printre randuri invidia unora care poate nu au aceeasi marime de felie de tort. Ce credeti ca poti trai din multumiri si recunostinte? De asemenea lucruri cred ca ne este plin podul la toti. Asta e trista realitate ca sistemul ne ofera asa de multe lucruri "bune" incat trebuie sa ne facen noi traiul mai bun. Iar pe de alta parte daca am ajunge in locul lor cam tot asa ne-am face si noi.
Postat 24 Noiembrie 2010, 21:10 de sorin p
Bungau
Bungau o mahalagioaica devenita prodecan cine stie prin ce mijloace murdare.O profitoare insetata dupa bani!
Postat 23 Noiembrie 2010, 23:20 de Laura
corect
Are dreptate! Domnilor ziaristi, domnilor de la DNA, ati devenit si dumneavoastra orbi? Mai bine ati scrie despre aceasta zisa "doamna" Bungau, devenita profesor prin carti coppy-paste si forward-ate, care face ce vrea in facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea. Si oare care e motivul?
Postat 23 Noiembrie 2010, 21:38 de Albertina
"O alta Elena,alta e Troia"
ziceti voi ce vreti de Mermeze.chiar e domn,nu e genul care sa nu te treaca pt.ca asteapta bani,sau o "pila buna".este exigent,cu pitici,dar are stima si pentru alte persoane care nu sunt neaparat "pe piedestal".cu privire la Bungau(doamna ii spun cei care sunt prieteni cu ea.si pentru bani,sa vezi ce vorbareata si amabila e)taci si fa!nu cumva sa vorbesti ca apoi nu mai ai timp sa faci ceva.sa fim rezonabili..e vorba de "prodecana".forta, putere,perseverenta.nu poti sa spui ca e avara.e un cuvant nepotrivit."putin" intepatoare, nepoliticoasa,pana la plicul alb:)..ai grija sa fie un plic plin
Postat 23 Noiembrie 2010, 21:27 de carpe diem
mai sunt si altii
daca vorbiti de mermeze care are o cariera in spate, ce spuneti de doamna "profesor" Simona Bungau a carui "renume" a ajuns si in alte centre universitare, dar nu unul bun ci despre "pretul" pe care il impune studentilor carora le preda? Se poate vedea anual ca minim 30 de studenti raman pt anul urmator,acestia fiind cei care nu au avut de unde sa ii dea, iar domnul decan Bumbu este surd si orb la plangerile studentilor luati peste picior in permanenta de doamna profesor, imbogatita peste noapte.
Postat 23 Noiembrie 2010, 20:56 de studenta
prostitutie
corect bihoreanul. dar daca ati fi onesti ar trebui sa nominalizati gasca de nepoate, prietene, etc care termina farmacia fara macar sa dea o zi pe acolo.
Postat 23 Noiembrie 2010, 17:56 de student
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON