URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2018, 18:04

Zona Metropolitană Oradea licitează construirea celor două drumuri care vor lega Oradea de Oşorhei şi Sîntandrei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De anul viitor, ambuteiajele de pe arterele de legătură dintre municipiul de pe Crişul Repede şi localităţile Oşorhei şi Sîntandrei ar putea fi reduse.

"Zona Metropolitană Oradea anunţă lansarea achiziţiei publice prin procedură simplificată a contractării proiectării şi execuţiei drumurilor de legătură dintre municipiul Oradea şi localităţile Oşorhei şi Sîntandrei", se menţionează într-un comunicat al ZMO.

Potrivit acestuia, implementarea celor două investiţii "va îmbunătăţi confortul vieţii locuitorilor din zonele vizate, prin îmbunătăţirea vitezei de deplasare, reducerea nivelului de zgomot, şi prin reducerea de emisii poluante".

Constructorii îşi pot depune ofertele până pe 29 ianuarie, ora 15. Termenul de execuţie a celor două lucrări este de un an.

Potrivit caierului de sarcini, proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumului lung de 3,6 kilometri care va lega Oradea de Oşorhei prin Podgoria, ca o alternativă la DN1, în prezent foarte aglomerat, este estimată la 6 milioane lei, fără TVA.

Proiectarea şi construirea legăturii rutiere de 2,8 kilometri, pornind din sensul giratoriu situat la intersecţia şoselei de centură cu strada Cazaban până în strada Râturi din Sîntandrei, are o valoare estimată de 8,9 milioane lei, fără TVA.

Demersurile pentru construirea celor două artere de legătură au început în septembrie 2017, după care indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor au fost aprobaţi de Consiliile Locale ale celor trei localităţi partenere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bati campii crisdumi
Drumul din podgoria iese pe Facliei..si drumul expres e foarte util....il folosesc zilnic..iar spre Santandrei se va descongestiona trecerea la calea ferata..dar e mai simplu sa carcotesti...
Postat 11 Ianuarie 2018, 21:40 de zorro
Drumul prin Podgoria este inutil daca se leaga prin str. L.Pasteur.
Bani aruncati in vant. Nimeni nu utiluzeaza variante carevpkeaca de undeva ca sa ajunga nicaieri, in afara celor fin Osorhei care bir sa ajunga direct la Spitalul judetean. Strada L.Pasteur nu e dimensionata pentru un trafic alternativ, iar imobilele de le ea isi vir pierde valoarea, la fel ca cele de pe E.Teodoroiu si traseul asa-zisului drum expres.
Postat 11 Ianuarie 2018, 18:46 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON