URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2017, 10:18

Zeci de angajaţi ai OTL, la Tribunalul Bihor: Conducerea le cere daune de 210.000 lei pentru fiecare zi de protest!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 60 de persoane, angajaţi ai OTL, au ajuns, vineri dimineaţă, la Tribunalul Bihor. Ei au fost citaţi în procesul prin care conducerea societăţii de transport local cere instanţei să constate ilegalitatea protestului spontan pe care l-au declanşat marţi, când au refuzat înceapă activitatea şi să scoată pe trasee autobuzele şi tramvaiele. Compania le cere angajaților daune de 210.000 lei pentru fiecare zi de protest.

În total au fost citate să se prezinte la instanţă 162 de persoane, însă o mare parte dintre ele nu au ajuns, deoarece - după cum au spus colegii lor - se află la serviciu.

Oamenii urmează să fie audiaţi de un complet de trei judecători. O parte dintre angajați nu au încăput în sala de judecată și stau pe coridor.

Din cauza numărului mare de persoane prezente, una dintre judecătoare a cerut sa se ridice cupola sălii de judecată, pentru că în sală efectiv nu era aer.

Numai strigarea numelor celor prezenți a durat o oră. Ședința de judecată s-a încheiat în jurul orei 11.30, fiind amânată.

După cum se ştie, angajaţii OTL au intrat în grevă spontană marţi dimineaţă, când au refuzat să intre la lucru, cerând majorarea salariului brut la nivel de unitate de la 2.019 lei la 3.000 lei şi majorarea valorii tichetelor de masă de la 11 lei la 15 lei.

După discuţii repetate, conducerea societăţii a acceptat acordarea unei majorări de 250 lei şi creşterea valorii tichetelor de masă începând din 1 ianuarie 2018, majorări considerate insuficiente de către protestatari. Aceştia au continuat protestul şi miercuri, iar în urma intensificării conflictului conducerea companiei a cerut Tribunalului Bihor să constate că greva este ilegală.

Tot miercuri, primarul Ilie Bolojan a ieşit în faţa salariaţilor şi a anunţat măsuri de reducere de personal şi diminuarea frecvenţei curselor, aplicabile încă de luna viitoare, pentru ca OTL să poată majora salariile începând din ianuarie 2018. Între acestea se numără disponibilizarea a 25-30 de angajaţi din birouri, precum şi a altora de pe trasee, proporţional cu reducerea frecvenţei curselor efectuate, cu un procent de 20%.

Edilul nu a precizat majorarea salarială de care vor beneficia angajaţii rămaşi în unitate, dar a dat de înţeles că aceasta va fi mai mică decât cea avansată de conducerea societăţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
@TDS
Prejudiciul e usor de cuantificat. Pasul 1, si totodata cel mai usor de probat: calculezi o medie a incasarilor din zilele anterioare. Cate zile? Nu cred ca are prea mare importanta, rezultatul e cam acelasi. Daca vrei sa mergi si mai departe, pasul 2: calculezi suma chitantelor de taxi adunate de oradeni in zilele respective si constitui un grup de oradeni ca parte pagubita. Nu poti gresi decat in favoarea OTL-istilor, pentru ca majoritatea au aruncat chitantele sau nu le-au primit sau o sa refuze sa adere la grupul respectiv. Mergem mai departe? Imi spunea sotia ca are colege care nu si-au permis taxiul decat dimineata. Dupa-amiaza au luat-o pe jos, din Velenta pana in Rogerius. Asta ce-i drept e mai greu de cuantificat, dar cu putina bunavointa se poate. Democratia functioneaza in ambele sensuri. Daca grevistii asigurau 1/3 din transport nu ziceam nimic. Dar sa te stergi pe picioare cu un oras intreg e un picut cam mult. Nu au suferit factorii de decizie in problema lor ci au auferit oameni nevinovati. Asta nu o pot ierta. Desi nu agreez politica agresiva a lui Bolojan, de data asta are dreptate.
Postat 21 Octombrie 2017, 14:20 de Kid
CELERITATE? OK
@Kid: Continuarea o stii? Prejudiciul real trebuie probat!
Postat 21 Octombrie 2017, 00:14 de TDS
pierdeti esentialul
OTL-istii au fost DEJA citati!!! Nu vi se pare suspecta rapiditatea cu care s-au intocmit actele? Cred ca deja s-au redactat si sentintele, in defavoarea grevistilor. Sa fim totusi drepti pana la capat: le merita!
Postat 20 Octombrie 2017, 22:50 de Kid
@ sandu
Inainte sa-ti dai cu parerea pe acest subiect, citeste Codul Muncii, art.254 (Raspunderea Juridica)...
Postat 20 Octombrie 2017, 20:37 de User anonimizat
???
@sandu1200: De curios ce sunt nu mă pot abține! Am înțeles că ai trei proprietăți! O vrei și pe a patra? Intenționezi să-l egalezi pe K.W.? Repet, e doar curiozitate, fiecare face ce dorește cu banii proprii!
Postat 20 Octombrie 2017, 17:04 de TDS
Unu
Utilitățile sunt la 400m sunt case pe strada cu si fara pud puz . Pot sa construiesc anexa gospodărească sau casa pe piloni
Postat 20 Octombrie 2017, 16:06 de sandu1200
Buuun
Sper ca astia vor si zbura din OTL, nu din alt motiv dar sa vada cum se castiga 3500 de lei in orasul asta. Eu as fi ras de pe fata pamantului tot ce inseamna OTL... Celor care raman in OTL le transmit atat: nu va convine? MARSH la cules de capsuni sau la condus tiruri prin lume, tractoristilor! Mare noroc aveti ca scapati doar cu atat.
Postat 20 Octombrie 2017, 15:40 de User anonimizat
Extendere intravilan blocata
Dar nu si daca iti extinzi tu utilitatile. Doar daca vrei sa construiesti cladiri utilizate permanent si nu extinzi tu utilitati.
Postat 20 Octombrie 2017, 15:19 de unu
Alexcuce
Ce treaba are primarul cu salariile din oraș. Intreaba pe Dragnea de o mărire, ca oricum nu mărește ca-n campanie , deci a mintit. Dar Bolojan ce a promis in campanie ă facut
Postat 20 Octombrie 2017, 14:40 de sandu1200
TDS
Arata foarte bine Oradea. Iar despre OLT țeapă,din cauza greviștilor ai mers la școală pe jos.
Postat 20 Octombrie 2017, 14:37 de sandu1200
GHINION
@sandu1200: Eu am " contract" (abonamentul ) cu OTL-ul, nu cu greviștii. Deci mă voi adresa persoanei juridice OTL. După aceea este problema conducerii OTL ce face mai departe. Despre teren ce să zic ? GHINION ! Iar Oradea este schimbată. În rău ! Să faci praf frumusețe de centru doar pentru street food-uri, pentru toamne tembele și alte asemenea e o performanță. Să interzici circulația în centru într-un oraș sufocat e iarăși o tâmpenie.
Postat 20 Octombrie 2017, 14:25 de TDS
Dictator !
Nu cred ca are rost bunastarea in cifre si in pereti si tevi daca nu se vede la oamani pe strada. Orasul are salar de Vaslui !!! Platim cet -ul de care suntem legati de glie ! O sa murim de foame intr-un oras aranjat.
Postat 20 Octombrie 2017, 13:55 de alexcuce
TDS
Tds eu îl apreciez pe Bolojan pt Oradea nu sa mai schimbat asa decat in timpul comunismului. Si sa stii ca si eu sunt afectat de unele politici a lui Bolojan, de exemplu am un teren pe extravilanul Oradea si au votat sa nu se mai extindă intravilanul , chiar cand eram pe punctul sa imi iau toate autorizațiile si sa incep construcția, si nici nu pot să îl vând ca nu-l cumpără nimeni asa ca țeapă pt urm. 10 ani. Dar asta nu consider că e un motiv ca să-l urăsc pe Bolojan. Sa recunoastem ca face treaba bună.
Postat 20 Octombrie 2017, 13:45 de sandu1200
Bine le face, au baut cerneala in loc sa invete!
Cat de prost sa fii sa nu stii pilda cu tatal si fii, cand le arata ca puterea sta in unire?! Sau sa nu fi citit fabula ,,Toporul si padurea", de Grigore Alexandrescu?
Postat 20 Octombrie 2017, 13:30 de pinonel
TDS
Ii dai in judecata pe greviști si recuperezi de la ei
Postat 20 Octombrie 2017, 13:00 de sandu1200
SIGUR
@sandu1200: Eu vorbeam despre rudele mele CĂ S-AU CĂRAT, nu despre tine ( mai citește o dată sau ai uitat limba ? ). Dacă Instanța va hotărî că OTL are dreptul la despăgubiri e perfect ! Și eu voi cere OTL-ului suma cheltuită pe taxi ( eu nu am nici O mașină, pur și simplu pentru că o exagerat de mică problemă....ochioasă nu-mi permite să conduc ! ). În schimb mă bucur că #REZIST - enții nu au avut nimic de plătit pentru ceea ce au făcut în februarie și mai încolo !
Postat 20 Octombrie 2017, 12:21 de TDS
TDS
Eu nu m-am cărat din România. Am 3 proprietati la Oradea 2 masini vin cand vreau si sa stii ca si OTL-ul are dreptul la despăgubiri doar ca tu esti incapabil să înțelegi anumite lucruri. Eu nu te condamn, te condamni tu
Postat 20 Octombrie 2017, 12:14 de sandu1200
TU SINGUR AI ZIS CĂ VIEȚUIEȘTI PE MELEAURI LONDONEZE
@sandu1200: Așa cum angajații de la OTL aveau și ei dreptul la grevă ( chit că au făcut greșeli ), evident că și tu ai dreptul să comentezi ! Ție nu-ți zic nimic dar unor rude diasporene ( de prin Canada, UK, Spain ) le-am spus: dacă v-ați cărat și sigur nu vă mai întoarceți, nu prea mai aveți ce comenta pentru că sunteți rupți de ralitatea românească !
Postat 20 Octombrie 2017, 12:06 de TDS
TDS
Acuma sunt la Oradea . Pt 3 luni spre exemplu. Dacă traiesc si la londra , înseamnă că nu am dreptul sa comentez cu privire la Oradea sau ce
Postat 20 Octombrie 2017, 11:34 de sandu1200
L
@sandu1200: Tot din Londra îți dai cu părerea ?
Postat 20 Octombrie 2017, 11:21 de TDS
Corect
Eu pe aia i-aș da afara , pt ca aia sunt plevele OLT. Nu le place munca, doar cafele multe si bârfe. La munca nu la ÎNTINS mana
Postat 20 Octombrie 2017, 10:58 de sandu1200
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON