URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2019, 15:58

Un pui de pisică sălbatică, noul locatar al Zoo Oradea. În timp ce vizitatorii se tem că e hrană pentru tigri, ADP dă asigurări că e bine îngrijit (FOTO)

Un pui de pisică sălbatică, noul locatar al Zoo Oradea. În timp ce vizitatorii se tem că e hrană pentru tigri, ADP dă asigurări că e bine îngrijit (FOTO) sursa foto: ADP Oradea
Un pui de pisică sălbatică, noul locatar al Zoo Oradea. În timp ce vizitatorii se tem că e hrană pentru tigri, ADP dă asigurări că e bine îngrijit (FOTO) sursa foto: ADP Oradea
Un pui de pisică sălbatică, noul locatar al Zoo Oradea. În timp ce vizitatorii se tem că e hrană pentru tigri, ADP dă asigurări că e bine îngrijit (FOTO) foto: Facebook / Ana Chiperi
Un pui de pisică sălbatică, noul locatar al Zoo Oradea. În timp ce vizitatorii se tem că e hrană pentru tigri, ADP dă asigurări că e bine îngrijit (FOTO) foto: Facebook / Ana Chiperi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grădina Zoologică din Oradea are un locatar nou: un pui de pisică sălbatică, în vârstă de circa 15 săptămâni, care a fost găsit de un bihorean la marginea unui sat al judeţului.

Micuţa felină nici n-a apucat să fie prezentată publicului, că a devenit vedetă pe Facebook. Nişte vizitatori ai grădinii s-au plâns că o pisicuţă este captivă în cuşca tigrilor, iar zeci de oameni au sărit cu comentarii, criticând ceea ce au descris ca fiind un comportament sadic. Mulţi au anunţat că vor reclama situaţia Poliţiei, arătându-se convinşi că pisica este hrană pentru tigri.

Din nou, însă, lipsa de informare a oamenilor care se rezumă să împrăştie pe Facebook nişte fotografii, fără o minimă cercetare, creează agitaţie inutilă. La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz, a explicat, marţi, care este povestea reală a pisicii, un mascul în vârstă de circa 3 luni şi jumătate.

„Puiul de pisică a fost găsit recent, abandonat, într-un sat din județul Bihor, având o stare de sănătate destul de precară. După preluare a fost tratat și deparazitat, în momentul de față având o stare de sănătate mai bună și toate vaccinurile la zi. Țarcul în care este adăpostit nu este al tigrilor și nici al leilor, este un țarc gol, unde este adăpostit pentru o perioadă doar acest pui de pisică sălbatică. Țarcul nici măcar nu este situat în zona tigrilor, ci se află în apropierea țarcului urșilor. Toate acestea au fost constatate în cursul zilei de marți și de către un inspector al DSVSA Bihor”, a declarat Buz.

Micuţul a trebuit izolat de alte pisici sălbatice ale Zoo Oradea, deoarece acestea nu l-au tolerat încă în grupul lor. Astfel, pentru siguranţa lui, animalul a fost pus într-o încăpere din care să nu poată ieşi, implicit să nu poată fi bătut sau vânat de alte necuvântătoare.

Reprezentanţii Zoo Oradea îi îndeamnă pe toţi vizitatorii grădinii ca, de fecare dată când au nelămuriri în legătură cu animalele, să discute cu administratorul sau cu biologul Grădinii Zoologice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON