URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2018, 13:01

Ultima goană: Orădeanul Ştefan Sebastian Covăşdan a murit într-un accident groaznic în Marea Britanie, familia are nevoie de ajutor să îl poată aduce acasă (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sebastian Covăşdan (foto dreapta), un tânăr de 31 de ani cunoscut în lumea interlopă din Oradea, a murit marţi seară, în urma unui grav accident în Marea Britanie.

Anunţul a fost făcut de apropiaţi ai acestuia, care au apelat, miercuri, la BIHOREANUL pentru a ajuta familia greu încercată să îi aducă trupul neînsufleţit acasă. Potrivit acestora, Covășdan era pasager într-o mașină implicată într-un accident al cărei șofer a și murit pe loc.

"Familia lui nu are o stare financiară foarte bună şi ai lui au nevoie de bani, ca să poată să meargă să-l aducă acasă. Au nevoie doar de bani să poata merge, plus alte cheltuieli, la ambasadă. Sora lui are două fetiţe, stau în chirie şi doar soţul lucrează. Sora lui m-a rugat sa mă ocup, dacă pot, ea trebuie să meargă azi în Londra", a transmis BIHOREANULUI Isabella Ciocnadi, o apropiată a familiei.

Cei care doresc pot să facă orice donaţie contactând direct familia, pe Facebook, fie în contul RO72INGB0000999908266828, deschis la ING pe numele Ciocnadi Bernadett Isabella.

Culmea este că tânărul şi-a transmis ultima călătorie în direct pe Facebook (vezi video mai jos). Filmarea a ajuns şi în posesia BIHOREANULUI, iar în ea se vede cum maşina în care sunt cei doi goneşte pe autostradă în noapte. Pe un fundal cu manele date la maximum, cei doi vorbeau ca şi cum ar fi fost băuţi, înjurând şi transmiţând diverse mesaje cu caracter obscen.

"Du-te mai încet, te rog", strigă, la un moment dat, Covășdan.

Accidentul s-a produs pe 8 octombrie, la ora 2, ora locală, pe o autostradă, în zona Cheshire. Din câte se pare, mașina în care erau cei doi, s-a lovit de o alta. În urma impactului devastator, şoferul, un român din Galaţi (foto stânga), ar fi murit pe loc, iar Covăşdan (foto dreapta) a fost dus la spital, la fel ca alte victime, din cealaltă mașină. De altfel, cazul său a stârnit emulaţie în domeniul online. Internauţii au făcut apel pe Facebook printre cei care îl cunosc să îi anunţe familia, pentru că era ținut în viață doar de aparate.

Ştefan Sebastian Covăşdan era un personaj cunoscut în Oradea, care s-a făcut remarcat, anul trecut, printr-un scandal public, după ce a postat pe Facebook, împreună cu un grup de prieteni, un filmuleţ în care apar în timpul unei partide de sex oral în Piaţa Unirii, pe soclul statuii lui Mihai Viteazul.

Filmarea a fost ştearsă ulterior de pe Facebook, însă Poliţia municipiului Oradea s-a autosesizat şi a început o anchetă, atât protagoniştii cât şi cel care i-a imortalizat fiind identificaţi. În aprilie, anul acesta, Covăşdan a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, adică "efectuarea de acte sexuale orale explicite în public, şi distribuirea în public de imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală", alături de el fiind inculpaţi şi femeia de moravuri uşoare care a participat la scenă, precum şi amicul care a filmat-o.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Prostia si răutatea nasc monștri.
Ne-am însușit dreptul de a judeca pe oricine, când tristul adevăr este că mulți dintre voi de-abia puteti gândi cu propria minte Unii sunt atât de răi pentru că sunt limitați! Sunt campioni la a-si da cu părerea.Multi sunt identici. Trași la indigo.Jignesc atât de ușor ,sunt oameni care își permit pareri proprii pentru că nu au capacitatea sa gândească intr-un mod constructiv 90% gândesc distructiv ptr ca e mai simplu să gândesti rau decat bine.Unii se încoronează singuri în deținătorii adevărului absolut și ignora cu nonșalanță tot ce ține de educație și bun simț.E mai usor sa jignesti,să înjuri,si sa blamezi.Dau sfaturi oricui despre orice, fără să le ceară nimeni și luptă să-și impună mizeriile de opinii, pentru că știu exact cum trebuie să traiască fiecare și ce să facă cu viața lui. Ferească Dumnezeu cum a ajuns lumea. Majoritatea sunt individualiști și trăiesc în micro-universul lor au pretenții mari, dar nu au ce să ofere la schimb.(judecă dar sunt mai răi decat cel judecat 90%nici macar nu cunosc personal personajul din articol) nu m-am putut abține la ce comentarii au lăsat unii chiar mi-e milă de viața tristă pe care o duc.Un om fericit sufletește împăcat cu el,un om care il iubește pe D-zeu nu poate sa lase astfel de comentarii pline de ură și venin (Cu cât cunosc mai bine oamenii cu atât iubesc mai mult câinii)
Postat 13 Octombrie 2018, 15:57 de AMR
times new roman?
cu scuzele de rigoare... in rest condoleante familiei
Postat 11 Octombrie 2018, 09:58 de sasi
Mândria țării
.
Postat 10 Octombrie 2018, 17:39 de Sandu1206
aloooo
pe ce planeta traiti? a maimutelor da clar! ADICA INTERLOPI astia de Bihor, bine asta ce a murit sa-i fie tarana usoara, a fost ciuri buri de bihor ca multi alti, ca si paranteza, pai maimutelor cum sa dam bani la hoti la dealeri ca ei au masini scumpe, nu platesc taxe si impozite si isi mai si fac de cap! voi a-ti luat-o razna? hahahahahah
Postat 10 Octombrie 2018, 14:43 de User anonimizat
Sigur ca da
Dam cu placere.Cat va trebuie ?
Postat 10 Octombrie 2018, 14:37 de User anonimizat
Adicaaaa..
Adica sa adunam bani pentru interlopi(bagabonzi, kurve,...)?
Postat 10 Octombrie 2018, 13:25 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON