URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2019, 16:41

Turnul de apă din strada Uzinelor a fost demolat cu ajutorul unui picon (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turnul de apă din strada Uzinelor, nefolosit de ani de zile, a fost demolat, miercuri, cu ajutorul unui picon (utilaj pentru sfărâmat ziduri, stânci, etc.) la comanda Companiei de Apă Oradea.

Va fi punct de colectare a deşeurilor

"Turnul de apă a fost demolat la cererea Primăriei care va amenaja aici un punct de colectare a deşeurilor după modelul celui de la capătul cimitirului municipal", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra.

Demolarea turnului a costat circa 100.000 lei şi a fost executată de o firmă din Arad.

Conform autorizaţiei de demolare eliberate de municipalitate, încă din luna martie pe amplasamentul eliberat urmează să se amenajeze organizarea de şantier a celui de al doilea punct de colectare a deşeurilor din Oradea.

Electrocasnice, mobilier, deşeuri...

Cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi, viitorul punct de colectare, dotat cu cântar, va cuprinde o porţiune asfaltată pentru circulaţia autovehiculelor şi pietonilor şi o platformă de beton.

Pe aceasta din urmă vor fi amplasate 12 containere de depozitare a deşeurilor, un container pentru deşeuri periculoase, două containere prefabricate, din care unul cu funcţiuni administrative, iar celălalt cu grupuri sanitare pentru angajaţii şi utilizatorii punctului de colectare.

Orădenii vor putea depune aici, cu titlu gratuit, deşeuri rezultate din amenajări şi reamenajări ale spaţiilor de locuit - de la materiale textile, ambalaje metalice şi obiecte casnice, până la mobilier, lemn, deşeuri vegetale şi deşeuri periculoase.

După cum se ştie, primul punct de colectare a fost amenajat în urmă cu doi ani de RER Vest în strada Thurszo Sandor, lângă cimitirul municipal, şi s-a dovedit de succes.

Până la sfârşitul anului 2018 orădenii au depus aici peste 1.500 tone de deşeuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Au desfiintat...
Au desfiintat toate igluurile din oras fara sa puna nimic in loc. Dupa ce oamenii s-au invatat sa adune si sa depoziteze cat de cat selective au stricat aceasta invatatura. Mai astia din pmo voi si ganditi sau doar va faceti ca infaptuiti ceva? Va faceti ca munciti?
Postat 09 Mai 2019, 17:19 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON