URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2019, 14:50

Trafic îngreunat, de luni, pe centura Oradea: Şantierul pasajului suprateran îngustează la o bandă şoseaua în zona străzii Universităţii

Trafic îngreunat, de luni, pe centura Oradea: Şantierul pasajului suprateran îngustează la o bandă şoseaua în zona străzii Universităţii foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie, şoferi, începând de luni se va circula cu dificultate pe şoseaua de centură în zona Pieţei 100!

Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a aprobat vineri restricţionarea circulaţiei în zonă la o singură bandă pe sens în perioada 21 octombrie – 30 noiembrie.

"Traficul va fi restricţionat pe sensul Borş-Cluj la o singură bandă de circulaţie, în vederea lucrărilor de demontare parapet metalic, execuţie lucrare relocare utilităţi şi execuţie terasamente pentru bretelele aferente noului sens giratoriu proiectat", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Lucrările de construire a pasajului au fost atribuite prin licitaţie firmei Porr Construct pentru valoarea de 27,8 milioane lei şi o durată de execuţie de 18 luni.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 11 aprilie 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
cititor_oradean
Bucură-te că se face, că dacă era altu erau doar vorbe
Postat 21 Octombrie 2019, 11:11 de Sandu1206
@cititor_oradean
Treaba cu Biharia e nasoala rau. Eu am mai zis ca trebuie sa se faca centura la Biharia inainte sa fie gata jonctiunea autostrazii Ro_Hu si cu alta ocazie la un alt articol al Bihoreanului, dar se pare ca nu ma asculta nimeni! :) Este deja aglomeratie in Biharia!
Postat 21 Octombrie 2019, 08:24 de Kid
@Kid
Oare de ce nu au facut legatura aia? proiect separat, bani separat, constructie separata, etc etc... sper ca intelegi... Sau de ce nu au facut prima data pasajul asta si dupa aia sa le muta acolo piata? Tot asa putem sa intrebam ca de ce nu au facut continuare centurii pana la Biharia pana acuma? inteleg ca nu au facut autostrada pana acuma, dar de 15 ani au inceput autostrada in Bihor, de ce trebuie sa asteptam pana la ultimul moment, de ce nu stie Bolojan cu oamenii lui sa gandeasca pt viitor? Sa le vedeti ce aglomeratie o sa fie in Biharia cand o sa fie gata autostrada in Ungaria si toata lumea o sa vina pe drumul aia national de 2x1 benzi...
Postat 21 Octombrie 2019, 08:13 de cititor_oradean
Kid
Circulația în Oradea e in felul : orice prost și-a permis să-și ia un golf 3 , sau seria 3 din 93 fara permis. Ăștia vin și-mi spun mie că sunt proprietari de mașina, pai eu mi-am luat mașină nouă. Astea golfurile 3 sau seria 3 din 93 , nu au ce căuta pe drumurile din Oradea, si nu Bolojan a permis asta, guvernul a permis. Fiecare om poate face un efort, dacă nu poți face efortul, e simplu, nu ai nevoie de mașină, și traficul scade.
Postat 20 Octombrie 2019, 23:43 de Sandu1206
Ma tot intreb cum era de fluida circulatia
cu tot cu blocarea unei benzi, daca se facea mai inainte drumul de legatura cu Calea Aradului si se continua drumul care deserveste parcul industrial pana la giratia de la intrare in Grigorescu... Care stie de de ce naiba nu s-a facut de atata amar de timp legatura dintre drumul industrial si giratia de la Colconstruct? Trebuie sa fie o explicatie!
Postat 20 Octombrie 2019, 21:49 de Kid
O vai
Iar trafic, iar Bolojan face ceva, o vai ::::))))
Postat 20 Octombrie 2019, 20:53 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON