URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2019, 10:14

Sute de nereguli. Primăria Oradea verifică corectitudinea atribuirii parcărilor de domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie, orădeni! Municipalitatea verifică în premieră corectitudinea atribuirii parcărilor de domiciliu şi a celor rezervate persoanelor cu handicap.

"Facem verificări"

Verificările au fost declanşate la începutul acestui an, pe fondul reclamaţiilor făcute de orădeni cu privire la ocuparea în mod nejustificat a unor locuri de parcare de domiciliu de către alte persoane decât cele care au licitat pentru ele sau chiar folosirea unor locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap de către şoferi fără nicio afecţiune.

"Facem verificări la nivelul întregului oraş în urma reclamaţiilor primite. S-au descoperit situaţii în care proprietarul a vândut apartamentul şi a lăsat locul de parcare cumpărătorului, ceea ce nu este corect. La fel, au fost cazuri în care persoana cu handicap pentru care s-a rezervat locul de parcare nu a mai primit de la comisia medicală certificat de handicap şi şi-a pierdut acest drept sau a decedat, iar familia nu a anunţat Primăria să ridice indicatorul cu parcarea rezervată", a explicat viceprimarul Florin Birta (foto).

Sute de nereguli

Până la începutul acestei săptămâni, angajaţii Serviciului Parcări au verificat 13.000 de cereri de atribuire din cele 16.100 depuse pentru tot atâtea locuri de parcare de domiciliu.

Dacă până acum de aceste verificări se ocupau asociaţiile de proprietari, care înaintau municipalităţii doar lista deţinătorilor locurilor de parcare, anul acesta angajaţii municipalităţii au cerut să le fie prezentate toate documentele necesare pentru atribuire, de la cartea de identitate din care să reiasă domiciliul solicitantului şi talonul maşinii din care rezultă proprietarul, până la certificatul de încadrare în grad de handicap.

"Verificările sunt încă în curs. Mai avem de analizat cam 3.000 de cereri. Până acum au fost respinse sute de solicitări", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Serviciului Parcări, Ioan Şimon (foto).

Cele mai multe cazuri s-au referit la situaţia în care proprietarul a vândut apartamentul, cerând probabil mai mulţi bani pe el pentru că are şi loc de parcare, iar cumpărătorul s-a înstăpânit pe parcare, deşi, poate, existau mai mulţi locatari care aşteptau eliberarea acestuia.

De altfel, prevederea că, la vânzarea unui apartament, asociația de proprietari preia locul de parcare și-l atribuie altui locatar este prevăzută expres în regulamentul parcărilor la domiciliu.

"Corect ar fi fost ca locul de parcare să fie predat asociaţiei de proprietari care să deschidă o procedură de atriburie fie directă, dacă nu sunt mai mulţi solicitanţi, fie prin licitaţie dacă sunt mai mulţi doritori", a spus Şimon.

De altfel, toate locurile eliberate în urma verificărilor vor fi puse la dispoziţia asociaţiilor de proprietari în vederea atribuirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
excalibur
Dezvoltarea LOR, nu există în capul TĂU, pt că al TĂU cap, nu cunoaștem dezvoltarea.
Postat 13 Aprilie 2019, 12:52 de Sandu1206
PCR
Am depus actele de 3 ani pe Stefan cel Mare nr.143 pentru parcare, niciun rezultat. Presedinta de asociatie are 5 masini...
Postat 12 Aprilie 2019, 20:34 de User anonimizat
Update
Pina ne-am dat cu elucubratiile de dimineata,iaca venira o echipa de mesteri si plantara o gramada de semne cu oprirea interzisa,accesul interzis plus alte obligatii, pe o parte a unei strazi in oras.Deci se sapa din ambele capete ale tunelului.Un oras civilizat,plin de interdictii aducatoare de amenzi,pentru psihicul cetateanului,pentru bugetul local,pentru dezvoltare.Dezvoltarea LOR.
Postat 12 Aprilie 2019, 20:19 de excalibur
16.100 de cereri...
...fiecare dosar necesita: act de proprietate,buletin,talon auto,permis auto,certificat casatorie,de nastere,grupa sanguina,apartenenta religioasa,cind ai facut sex ultima data, cu cine...Intr-o tara unde informatizarea a dus doar la copy-paste,photoshop comisia de verificare e coplesita.Se impun niste angajari,la buget,sa prinda si proxima vacanta de paste&1mai. Maninca si ei o piine si merg la mare cu vouchere,pentru crestere economica.Fiind o afacere pe viata ,se recomanda ca candidatii sa aiba recomandari.
Postat 12 Aprilie 2019, 14:15 de excalibur
Aia cu vandutul apartamentului e porcarie
Pai eu platesc pe un an in avans. Daca platesc in decembrei 2019 pt 2020, si eu in martie 2020 vand apartamentul... Cum sa il dau la asociatie? Si aia il plimba intre ei ca doar e platit pe restu anului iar din 2021 va fi reatribuit doar. Sa faca un proces documentat de cum sa imparta costul locului la nr de luni si sa returneze acele sume. Daca am datorie la fondu de rulment (declarat potential ilegal de ceva vreme) nu imi da foaia sa vand apartamentul. Deci hai sa ne punem in acelasi sens cu toate, nu?
Postat 12 Aprilie 2019, 11:56 de poiu
ce oameni
pe ciheiului de ce nu le dati daca tot le ati facut . asteptam de 2 ani. de handicapati la cap avem si noi vreo 3 aici dar nu au nici pe naiba ca s sanatosi tun dar au 3 masini normal ca nu au unde le parca.
Postat 12 Aprilie 2019, 10:54 de oradea
Pompierul piroman
In numele dezvoltarii,civilizatiei si a altor concepte proprietare, acesti vizionari si-au tras o structura,Serviciul Parcări, cu care dijmuiesc ghinionistii proprietari de vehicule de pe teritoriul orasului.Desigur,impozitul pe autovehicul aplicat rezidentilor nu acopera deranjul,asa ca si-au gasit ei aceasta nobila ocupatie,de a imparti dreptul de a parca si a fi luat cu macaraua.Detaliile nu mai conteaza,important e ca oradenii sunt multumiti...
Postat 12 Aprilie 2019, 10:35 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON