URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2019, 17:32

Se ridică o clădire nouă pentru Grădinița 53 și Creșa Albă ca Zăpada din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au început lucrările de extindere a Grădiniţei nr. 53 şi a Creşei Albă ca Zăpada care împart un imobil pe strada Călugăreni, în Cartierul Rogerius.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Grădiniţei 53 şi a Creşei Albă ca Zăpada, prin ridicarea unei clădiri noi, a fost emis pe 1 august.

Până acum au fost realizate excavările pentru fundaţiile construcţiei noi.

"Aceasta va avea suprafaţa desfăşurată de 529,50 mp, iar construcţia în regim de înălţime parter+etaj, reprezentând 3 săli de grupă pentru copii, va corespunde standardelor actuale impuse de legislaţia în vigoare", se arată în comunicatul Primăriei.

La finalul lucrărilor, noua clădire va asigura încă 40 locuri pentru grădiniţă, respectiv 20 de locuri pentru creşă.

Astfel, în total la Grădiniţa nr. 53 vor fi 240 de locuri, iar la Creşa Albă ca Zăpada vor fi 60 de locuri.

În proiect mai sunt prevăzute şi realizarea unui grup sanitar la fiecare nivel, izolator pentru copii bolnavi, cabinet medical, vestiare şi grupuri sanitare separate pentru personal şi zone de depozitare. În plus, vor fi amenajate și două locuri de joacă în curte.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Executantul lucrărilor este Conpila SRL în asociere cu Atamore SRL, proiectantul general.

Valoarea investiţiei se ridică la circa 1,57 milioane lei fără TVA. Finanţarea a fost atrasă din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
parerea me
Construirea de gradinite in curtile celor existente nu mi se pare o solutie buna. Micsorarea spatiilor verzi din jurul constructiilor, spatiilor de joaca nu o vad ca un lucru bun. Aceste gradinite vechi sunt in general amplasate in zone in care nu se mai construieste din cauza lipsei te teren liber. Cred ca ar fi oportun construirea de gradinite, crese in zonele noi edilitare unde nu se gasesc asemenea asezaminte. Ce vor face parintii cu copii din acele zone? Vor aflui zilnic spre aceste constructii aflate in zonele construite de ceasca. Nu mi se pare nici un element de securitate "ingramadirea" de sute de copii in spatii putine care devin si vulnerabile. Nu stiu care este echipa de urbanisti care si gandesc la o dezvoltare urbanistica sanatoasa. Daca se pun in practica doar cosmarele birtinezului, marele ctitor, maretul carmaci, magnificul conducator asistat de birtasi o sa iasa si din orasul asta o ingramadeala haotica de construiri.
Postat 28 August 2019, 21:14 de scortosul
provocare educationala: 20 copii intr-o clasa!
frumos, bun si folositor. trebuie mai multe gradinite si scoli in oras. doresc sa lansez o provocare la adresa consiliului local si a celor de la inspectoratul scoalr: grupe de gradinite si clase de scoala/liceu cu maxim 20 copii! este o harababura teribila sa inghesui 32 sau 35 de copii intr-o clasa! poate aude cine trebuie si se iau masuri!
Postat 28 August 2019, 18:13 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON