URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2019, 18:17

Se-ntâmplă în Oradea: Un şofer OTL a obligat o călătoare să-și curețe mizeria după ce a mâncat în autobuz (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un şofer OTL care conducea sâmbătă autobuzul de pe linia 19 dinspre ERA Park spre centrul oraşului a fost nevoit să coboare de la volan în staţia de dinainte de pârâul Peţa şi să îi ceară unei femei de vârstă mijlocie să îşi cureţe zoaiele după ce a mâncat.

"Ţi se pare normal?"

Potrivit unei filmări care a ajuns în posesia BIHOREANULUI, şoferul a observat mizeria pe care o făcea femeia de vârstă mijlocie, n-a mai răbdat şi în prima staţie a luat atitudine. "Ţi se pare normal ce-ai făcut?", a întrebat bărbatul. Călătoarea îşi deschisese pe scaunul de lângă ea o caserolă de unică folosinţă din care s-a servit, lăsând să curgă zemuri pe şezutul acestuia, iar punga de plastic cu feliile de pâine pe jos.

"Da’ mi s-a rupt plasa", a minţit călătoarea, a cărei față nu se distinge clar în înregistrare, afirmând că locul de lângă ea "e curat, numai no...".

Gestul l-a nemulţumit şi mai mult pe conducătorul autobuzului, care i-a cerut acesteia să facă curat. "E curat? Şi trebuie călătorii ca să stea în locul tău? Te rog frumos coboară jos cu ele acuma", a continuat şoferul, cerându-i femeii să şteargă mizeria cu geanta pe care o avea la ea.

Luată din scurt, femeia, chiar dacă a protestat, şi-a cules mizeriile şi a coborât să le arunce.

"Nimeni nu a luat atitudine"

Contactat de BIHOREAUL, directorul OTL Viorel Mircea Pop, a confirmat incidentul. "S-a întâmplat sâmbătă dimineaţă pe linia 19. Şoferul a văzut în oglinda retrovizoare mizeria pe care o făcea femeia şi s-a dus să îi ceară să o strângă. Mai erau şi alţi călători, dar nimeni nu a luat atitudine", a povestit directorul.

Potrivit directorului, deşi pe înregistrare nu mai apare, până la urmă șoferul a salubrizat și după ce a făcut „curățenie” călătoarea, pentru a nu obliga clienţii OTL să circule în mizerie.

"Până la urmă a dus-o pe femeie mai departe, dar măcar a obligat-o să îşi adune mizeria după ea. Curat a făcut însă tot şoferul, că are la el mătură şi ce îi trebuie", a explicat Pop.

Directorul OTL a afirmat că astfel de cazuri au loc zilnic, deşi regulamentele în vigoare interzic consumul de alimente în mijloacele de transport în comun.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: România reală. Alt episod
I. ”Contactat de BIHOREAUL, directorul OTL Viorel Mircea Pop, a confirmat incidentul. "S-a întâmplat sâmbătă dimineață pe linia 19. Șoferul a văzut în oglinda retrovizoare mizeria pe care o făcea femeia și s-a dus să îi ceară să o strângă. Mai erau și alți călători, dar nimeni nu a luat atitudine", a povestit directorul.” 1. Pe femeia în cauză, o întâlnesc des la Hypermaket Kaufland de pe şos. Borşului. Şi nu numai. 2. Numai tontălăii și (doar?) unii șefi/consilieri superiori/inspectori din tot felul de servicii din domeniul protecției persoanelor adulte defavorizate nu își dau seama că este o defavorizată a soartei, care are nevoie de ajutorul real societății și nu doar de mila unor binevoitori de la (hyper-)marketuri ş.a. La fel ca şi doamna care ”locuieşte”, de mulţi ani, pe banca de la intersecţia b-dului Dacia, cu str. Negruzzi.... Să mai dăm şi alte exemple? II. Aşa se întâmplă când nomenclatura de partid locală aduce în fruntea unor instituții ca: DGASPC, DSP ş.a. (secu-)numiţi politic ca: Călin Puia, fost gestionar Vinalcool, Szarka Arpad, sau tova Zoe. 1. O întrebare pertinentă pentru şefii de la PSD/PNL Bihor, inclusiv pentru creștina Florica Cherecheș, care nu prea au timp să circule cu OTL-ul: Pe când persoane model Papa Francisc la conducerea PMO, CJ Bihor, DGASPC Bihor/alte deconcentrate? P.S. ”Doar adevărul ne poate vindeca!” – Oana Zamfir [Antena 3 Tv]. Şi de numiții politic neconformi.
Postat 02 Iunie 2019, 18:26 de stefan
Dezamagitor
O cunosc pe femeie. Este o persoana cu probleme psihice. Normal ca e de condamnat ce a facut ea acolo dar ma gandesc daca si voi ziaristii va faceti "temele" inainte sa publicati o astfel de stire...
Postat 02 Iunie 2019, 17:58 de Anonim765
Pt prosti astea de la OTL si restu comentatorilor
Pt * astea de la OTL eu pe femeia din clip o stiu f bine e vecina cu mine si va pot spune un lucru.Are probleme psihice cunoscute si nu e un om violet prin urmare nu e frumos ce a facut dar are o scuza.Insa prin acest comentariu vreau altceva sa scot in evidenta este faptul ca controlori OTL sau Soferi se dau smardoi cu astfel de persoane nu si cu persoanele de edine romales.Am vazut nu odata cand controlori au trecut pe langa ei si nu i-au intrebat de sanatate .
Postat 02 Iunie 2019, 08:56 de Gsp
No asa cevaaa
Nici acasă când mănânci nu faci așa mizerie.
Postat 02 Iunie 2019, 00:14 de Sandu1206
Eu nu am mai vazut asa ceva. O femeie normala la cap nu face asta.
La fel si in cazul celor doi care bat campii mai jos. Este dovedit stiintific faptul ca exista si rebuturi.
Postat 01 Iunie 2019, 20:40 de 1234
Sunt mândră ...
... că sunt orădeancă !?! Nu prin naștere ori adopțiune-n timp îndelungat ... ci prin faptul că toți nespălații s-au trag către urbe și sunt lăsați să pută !?!
Postat 01 Iunie 2019, 19:22 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON