URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2019, 19:01

Realizează-te în Oradea! Primăria caută parteneri pentru sprijinirea start-up-urilor din IT

Primăria Oradea caută parteneri pentru înfiinţarea unui fond local de investiţii care să sprijine start-up-urile orădene din domeniul IT.

Parte a programului "Realizează-te în Oradea!", destinat dezvoltării de firme şi specialişti în domeniul IT, fondul local de investiţii va fi gestionat de o societate pe acţiuni care va fi înfiinţată de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea în parteneriat cu firme din domeniul IT.

Fondul va fi constituit din contribuţia în valoare de 300.000 euro a municipalităţii orădene şi aporturile de câte 5.000 euro ale partenerilor selectaţi şi va fi destinat susţinerii companiilor inovatoare de tehnologie din domenii de la IT şi software, până la securitate cibernetică şi inteligenţă artificială.

Primărie, caut partener!

"Partenerii privaţi trebuie să fie companii cu experienţă în domeniul IT&C, dispuse să contribuie la capitalul societăţii (fondul de investiţii) cu suma iniţială de 5.000 euro, sumă care se va vărsa la data constituirii societăţii (estimat 30 aprilie 2019) în contul deschis pe numele acesteia", arată un comunicat transmis joi de primărie.

Partenerii vor fi selectaţi de municipalitate în funcţie de experienţa în administrarea unor companii IT&C cuantificată prin vechime, numărul de angajaţi şi cifra de afaceri.

Rolul partenerilor, dincolo de a asigura cofinanţarea fondului de investiţii, este de a asigura monitorizarea activităţii start-up-urilor finanţate prin program.

Doar pentru IT-işti

Selecţia firmelor înscrise va fi făcută de specialişti desemnaţi de asociaţii în fondul de investiţii care vor organiza trimestrial sau semestrial sesiuni publice de selecţie în funcţie de sumele disponibile şi numărul firmelor selectate.

Start-up-urile candidate vor trebui să aibă activitate în domeniul IT de la servicii IT şi software la securitate cibernetică şi inteligenţă artificială.

Pentru a se putea califica la atragerea de finanţări, firma candidată va trebui să fie înregistrată în Oradea, iar pentru o perioadă de cinci ani, minim 75% din personalul creativ trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiu sau Zona Metropolitană Oradea.

Sprijinul financiar va fi acordat sub forma aportului în numerar la capitalul social al societăţii start-up, iar societatea administrator va deveni acţionar al firmei.

Activitatea companiilor va fi monitorizată de un tutore desemnat de conducerea fondului de investiţii. Tutorele va asigura asistenţa tehnică în activitatea start-up-ului şi va monitoriza modul de cheltuire a sumelor alocate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sprijinul Primariei
Cum era cu softul pilot pentru asociatii de proprietari? CITAT DIN CAIETUL DE SARCINI: "Operatorul economic sa faca dovada ca în cursul unei perioade care acopera cel mult ultimii 3 ani, a furnizat produse similare in valoare CUMULATA de minim 370.000 lei". Mi se pare ca ati exclus start-up-urile oradene. Mai bine ati creat MONOPOL pe 4 ani pentru o firma din Targoviste.
Postat 07 Martie 2019, 23:42 de Informat
Profit sau Gaura Neagra?
Si "partenerii" ce primesc in contul taxei de 5000 euro? Pentru ca o investitie incepe de la 100.000 euro in sus. 5000 euro banuiesc ca nu se considera investitie, ci taxa de participare. In contul sumei de 5000 euro partenerii primesc actiuni in firma mare? Cum se platesc dividentele? Este legal sa formezi un venture capital sub forma juridica de SA sau SRL? Daca primaria este asociat majoritar, ajutorul nu devine ajutor de stat in forma ilegala conform Normelor UE?
Postat 07 Martie 2019, 19:26 de continental
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON