URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2019, 19:20

Răsplată pentru bunătate: Caritas Eparhial şi-a premiat cei mai activi voluntari din 2018 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Caritas Eparhial şi-a premiat, marţi seara, în sala festivă a Liceului greco-catolic, voluntarii care s-au implicat în numeroasele servicii sociale oferite de asociaţia care funcţionează pe lângă Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Acest eveniment este deja o tradiţie.

În premieră, Caritas Eparhial a acordat în acest an şi premiul "Formarea voluntarilor", care a revenit lui Ionuţ Tripon. Premiul a fost acordat după ce, în vara anului precedent, mai mulţi tineri voluntari care au învăţat despre inteligenţa emoţională, despre cum să-şi argumenteze punctul de vedere şi au participat la cursuri de public speaking. "Sunt recunoscător pentru că fac parte din echipa de voluntari", a spus acesta.

Premiul "Voluntarul anului" a fost ridicat de Andrei Horgoş, pentru timpul pe care l-a acordat activităţilor derulate de asociaţie, pentru disponibiliate, sprijin şi pentru diversitatea activităţilor prestate.

Un alt premiu - care se acordă doar de anul trecut - a fost  "Voluntariat Corporatist". Acesta a revenit, ca şi în ediţia precedentă, companiei Celestica pentru implicarea sa în activitatea Cantinei Sociale, şi anume prin asigurarea mesei zilnice, timp de 10 zile, în perioada noiembrie-decembrie 2018.

Premiul special pentru întreaga activitate de voluntariat şi pentru aducerea unor persoane noi a fost acordat lui Carmen Chiş. Premiul "Disponibilitate" a fost împărţit de Şerban Baciu şi Mihaela Roşca. "Cel mai activ voluntar" a fost în acest an Andreea Ghercă, iar premiul "Pentru un zâmbet" a fost acordat unuia dintre voluntarii care îşi iau costumul de clovn şi se duc la Spitalul Clinic pentru a înveseli copii bolnavi: Istvan Balasz.

Premiul "Sprijin administrativ" le-a revenit voluntarilor Doris Pastor şi Mălina Popa, iar premiul "Cantina Socială" a fost acordată lui Sanda Miclăuş. "Îmi dă o stare de bine participarea la activităţile cantinei sociale. Am învăţat multe lucruri de la oamenii întâlniţi acolo. Am conştientizat cât de norocoasă sunt", a spus voluntara. Premiul "Colecta de Paşti" a fost acordat Andreei Munteanu, iar premiul "Cantina de Crăciun" a fost ridicat de Nicu Vinter.

Gala nu a cuprins numai înmânarea premiilor, ci şi momente artistice oferite de magicienii Eduard şi Bianca Maliţa, precum şi de Maria Baciu şi Olimpiu Man.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON