URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2018, 10:59

Presa îl dă pe Bolojan demisionat din conducerea PNL. Primarul Oradiei spune că e "fake news"!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Presa centrală a relatat, joi, că primarul orădean Ilie Bolojan şi-ar fi dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Edilul Oradiei a dezminţit, însă, informaţia, spunând că este vorba despre "o ştire falsă". 

Pe mai multe portaluri naţionale de ştiri, între care evz.ro, b1.ro şi stiripesurse.ro, a apărut informaţia că Bolojan nu va mai fi prim-vicepreşedinte al PNL de la 1 iulie, evenimentul fiind prezentat drept "un cutremur" în PNL. 

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan a dezminţit informaţia. "Nu este adevărat. Mesajul este fals. Dacă o să am ceva de declarat o voi face. De dimineaţă îmi sună telefonul non stop pe această temă. Nu pot lucra nimic", a spus edilul Oradiei, care se află la Bucureşti. 

În ultima perioadă, Ilie Bolojan şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, au avut divergenţe. Primarul Oradiei a declarat că şeful PNL nu s-a consultat în partid pe seama plângerii penale făcută de în nume personal la adresa premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea şi că, în plus, a subliniat că nu este de acord cu acest demers.

"Probabil domnul Orban ştie mai bine argumentele plângerii penale făcute, dar cât timp incompetenţa n-a fost definită în Codul Penal, senzaţia e că prin asemenea plângeri se degradează climatul politic. Totuşi, oamenii politici, la un moment dat, trebuie să colaboreze", declara într-un interviu acordat BIHOREANULUI Ilie Bolojan.

Liberalii au susţinut, însă, demersul lui Orban privind plângerea penală, printr-un vot favorabil dat în Biroul Executiv al PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Parodie " Miruna"! Scuze Vintilă
Dragă Ilie/ Îți spun printre șoapte/ Îmi place pijamaua ta de noape(ahahaha... de parca ar exista pijama de zi... ahahahaha) / Dar mai ales vreau să-ți dau de știre/ Să mi-o "leși " ca amintire...
Postat 15 Iunie 2018, 21:57 de cainerau
Drum bun, cale batuta s.a.m.d. !
Se pare ca nu merge cu mana goala, numarului doi din pnl i se cuvin antemergatori! Ce spune presa ,,Surse din alde au precizat că s-a ajuns deja la o înțelegere cu doi senatori. Primul este marius nicoară, vicelider al grupului pnl. Un al doilea senator care va trece în partidul lui tăriceanu este daniel zamfir, exclus din pnl. Acesta a fost exclus ca urmare a unui război cu ludovic orban și este foarte posibil ca în perioada următoare să anunțe o trecere la alde. În această săptămână, senatorul ion popa și-a anunțat deja trecerea de la pnl la alde. Acesta este fost lider de grup al pnl la senat, în legislatura 2012-2016." Aceste cocote au ajuns urmasele Bratienilor!!!
Postat 15 Iunie 2018, 11:41 de ili3
Fricoșii și ipocriții
Ce a mai ajuns și evz ori b1! Cum se mai gudura acum pe lângă cei de la putere! Dar Basescu, marele capitan care părăsește ultimul corabia? Cum îl mai critica el pe regele Mihai! Nici nu a apucat să cânte lebăda de trei ori, ca Base s-a și lepădat de DNA, și a întors armele mai ceva ca România în al doilea război mondial, coalizand cu vechii dușmani.
Postat 14 Iunie 2018, 23:44 de FaBULA
Excalibur
Doar SANY si MÂNGĂ merg in excursie
Postat 14 Iunie 2018, 21:55 de Sandu1201
bolojan prim-ministru!
barbatul feminin si gratios din fruntea pnl-ului este o rusine ca conducator (cacofonie intentionata). nu poti sa-l depasesti decat prin inlaturare si el este prea prost sa se uite in oglinda retrovizoare sa vada ca il depasesc in competente toti. bolojan ar avea sanse daca ar candida in alianta langa cineva care sa il promoveze. clar este destept si are experienta in administratie, are spatele asigurat si a fost suficient de luminat sa se inconjoare si de oameni cu viziune nu doar lingai. bolo ar fi bun i eficient pe postul de prim-ministru!desi tariceanu este un jeg, probabil ca ar fi promovat mai repede si i s-ar da libertate mai mare de actiune decat o are in pnl.
Postat 14 Iunie 2018, 21:40 de roger
Resigned
Ar mai fi varianta sa fi fost demis si sa nu fi ajuns demisia la el, din cauza ca ..."De dimineaţă îmi sună telefonul non stop pe această temă. Nu pot lucra nimic", a spus edilul Oradiei, care se află la Bucureşti.Ar fi binevenita o vacanta,mai ales ca se dau si vouchere bugetarilor.Cind e prin capitala, e pontat si la pmo? Probabil da, fiindca se pare ca "lucreaza".
Postat 14 Iunie 2018, 21:34 de excalibur
L-a chemat stăpânul la ordin?!
Unii își mai amintesc că asta ar fi rămas ce era, un neica-nimeni, dacă tăriceanu nu-l promova. Nu știu dacă părăsește pnl-ul, cu el sau fără el pnl-ul nici nu urcă, nici nu coboară în sondaje, dar ce pot să spun este că locul lui, în care s-a simțit cel mai confortabil, a fost în usl!
Postat 14 Iunie 2018, 19:41 de pinonel
Cu el, fara el....
Cu el, fara el tot un... o adunatura de politruci compromisi e acest pnl! psd-pnl-alde aceiasi mizerii!!!! Daca azi ar fi alegeri ar fi foarte complicat cu cine sa votez. psd-alde-pnl-pnt cd, udmr,.... toate mizerii pe spatele nostru!
Postat 14 Iunie 2018, 11:30 de scortosul
PSD
Cat de pervers e omu' asta,il vad in stare sa migreze la PSD.
Postat 14 Iunie 2018, 11:28 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON