URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2020, 21:26

Primarul Ilie Bolojan: Nu se pune problema unor exproprieri pe Sucevei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a dezminţit luni informaţiile potrivit cărora adoptarea Planului de Urbanism Zonal al Centrului Protejat, aflat în dezbatere publică, va genera exproprieri de case pe strada Sucevei, după cum se tem riveranii.

Doar pe un amplasament retras

"Nu se pune problema unor exproprieri ca urmare a Planului de Urbanism Zonal al Centrului Protejat", a declarat Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a răspuns astfel temerilor locuitorilor străzii Sucevei care, văzând propunerea municipalității de lărgire a carosabilului străzii Sucevei la două benzi pe sens, prevăzută în PUZCP, se tem că vor fi expropriați.

Primarul a spus că riveranii vor putea în continuare să obțină avizul municipalității pentru reabilitarea imobilelor pe care le dețin, dar dacă vor dori să le supraînalțe sau să construiască din temelii vor trebui să o facă pe un aliniament mai retras pentru a lăsa loc lărgirii șoselei.

"Vrei să repari, nicio problemă, nu expropriază şi nu te demolează nimeni. Nu vei putea însă să îţi supraînalţi casa sau să construieşti din temelii decât pe un amplasament mai retras. Peste zece ani, sau mai mult, de ce să exproprieze viitoarea conducere a orașului case nou construite când acestea ar fi putut fi ridicate natural, treptat, pe un amplasament corespunzător?", a spus primarul.

"La valoarea de piaţă"

În schimb, edilul a declarat că municipalitatea are în plan exproprierea imobilelor situate pe colţ în intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Decebal pentru amenajarea unor bretele de viraj la dreapta.

"Cetăţenii vor fi despăgubiţi la valoarea de piaţă. Cei care nu vor fi mulţumiţi cu sumele primite se vor putea adresa instanţei", a spus edilul.

Potrivit primarului, municipalitatea îşi doreşte amenajarea în intersecţia a unui pasaj subteran de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu pentru fluidizarea circulaţiei prin această intersecţie.

"La intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Decebal dacă se face un pasaj pe sub linia de tramvai circulaţia va fi mai bună. Tramvaiul va fi circula mai bine şi toţi vor avea de câştigat", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, un pasaj similar ar urma să fie construit la intersecţia străzilor Republicii şi Louis Pasteur.

Municipalitatea va supune dezbaterii publice Planul Urbanistic Zonal al Centrului Protejat joi, de la ora 16, în sala mare a Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Styxu'
Ai gresit un pic titlul. Trebuia sa scrii: INCA nu se pune problema unor exproprieri pe Sucevei.
Postat 10 Martie 2020, 20:14 de Kid
CrisDumi
Nu te-ai saturat sa comentezi aiurea ? Următorul mandat îl câștigă Bolojan. N-ai decât să te arunci in unul din cele trei Crișuri.
Postat 10 Martie 2020, 13:26 de Sandu2100
Mulți tembeli mai ies din matca PNL, de trei decenii încoace !?!
Auzi inteligență de birtinez ... că nu se pune problema exproprierilor pe str. Sucevei, dar cei care vor autorizații, acorduri și/sau avize trebuie să aibă în vedere lărgirea străzii !?! Cu alte cuvinte, demolați-vă singuri o parte din case și retrageți-vă pe un aliniament stabilit de teodolitul buldozeristului ... când o să-i trăznească "diliului" ceva prin mintea-i de UTC-ist retardat !?!
Postat 10 Martie 2020, 13:00 de CrisDumi
Nu-i bai
Majoritatea celor demolați, au ronghiuri de case, focare de infecții. Ei sunt foarte fericiți să-și ia banii.
Postat 10 Martie 2020, 10:56 de Sandu2100
Vrajeala ieftina
Asta spune înainte de alegeri bolo’....după vin demolările ..așa ca Relax încă 3-4 luni..din toamna..vorba aia ..m-ați votat..v-am demolat ....escroc mincinos.......sluga lui Kopany
Postat 10 Martie 2020, 10:31 de German
În sfârșit.
A înțeles că a exagerat cu exproprierile, dacă mai scutură la buzunar constructorii care întârzie sau dau greș, pot să pun pariu că îi în campanie electorală.
Postat 10 Martie 2020, 07:12 de oradeaveche
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON