URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2018, 12:33

Primarul Ilie Bolojan la referendum: "Sper ca orădenii şi cei interesaţi să îşi exprime votul" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor, a votat sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10, la secţia de votare de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", după încheierea unei şedinţe pe teme administrative cu directorii din Primărie.

"Sper ca orădenii să îşi exprime votul"

Fără să mărturisească public asta, primarul liberal a votat DA, în favoarea modificării Constituţiei, în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, şi a îndemnat orădenii să se prezinte la urne.

"Eu votez din anii ’90 la toate scrutinele, indiferent că au fost alegeri sau referendumuri - naţionale, pentru modificarea Constituţiei, sau cel local pe care l-am organizat la Oradea. Cred că este un comportament civic corect ca, atunci când ai posibilitatea să alegi, să îţi spui punctul de vedere, alegând un partid politic, un numit candidat, sau votând pentru un proiect sau altul, cum este cazul de astăzi", a declarat Bolojan.

Primarul a îndemnat orădenii să se prezinte la urne şi să votează ce le dictează conştiinţa. "Experienţa arată că, în general, la referendumuri prezenţa este mai scăzută decât la alegerile locale sau parlamentare, dar sper ca orădenii şi cei interesaţi să vină şi să îşi exprime votul aşa cum le dictează conştiinţa", a declarat edilul.

"Nu mă pronunţ"

Întrebat de BIHOREANUL, Bolojan a refuzat să se pronunţe pe marginea hotărârii de joi Biroului Electoral Central care a declarat ilegale materialele publicitare folosite de Coaliţia pentru Familie pentru a promova participarea şi votul DA la referendum.

"Nu pot să mă pronunţ cu privire la hotărârerea BEC. Ce pot să spun este că, la solicitarea scrisă a Coaliţiei pentru Familie, Primăria a pus la dispoziţia organizaţiei spaţii pentru afişaj. Materialele publicitare au aparţinut solicitantului şi nu Primăriei", a declarat Bolojan.

Edilul a ţinut să precizeze că municipalitatea ar fi procedat la fel şi dacă ar fi cerut spaţii publicitare alte organizaţii. "Dacă ar fi venit cineva să solicite spaţii publicitare pentru a promova mesajul NU la fel am fi procedat", a spus edilul.

Doar în Oradea

Primarul Ilie Bolojan a ţinut să remarce că BEC nu a avut o poziţie unitară cu privire la materialele publicitare ale Coaliţiei pentru Familie. "Organizaţia şi-a tipărit materialele la nivel central şi le-a distribuit în teritoriu, dar acestea au fost declarate ilegale doar în Oradea. Oricum, imediat ce am primit decizia, acestea au fost date jos", a spus edilul.

BEC a declarat ilegale materialele publicitare ale Coaliţiei pentru Familie în urma contestaţiei formulate de preşedintele organizaţiei comunale Sântandrei a USR Bihor, Doru Verdeş.

Hotărârea a avut la bază faptul că organizaţia a tipărit şi distribuit pliante care conţin aceeaşi combinaţie de culori din drapelul naţional (roşu, galben, albastru) şi a utilizat panouri ce depăşesc dimensiunile prevăzute de legea pentru alegerea parlamentarilor (500 x 350 milimetri) şi legea reuniunilor electorale (400 x 250 milimetri).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Soricel
Tata a avut 2 mașini la viața lui, dar tu trăiești din penzia lu TACTO.
Postat 07 Octombrie 2018, 20:50 de Sandu1206
!!!
@CrisDumi: Că....cam da! Suntem un "cuplu"...Tac'su vindea mașini ca...cum ar fi schimbat chiloți, eu cică trăiesc din pensia tatălui....dar abia aștept să ne cunoaștem! Vad eu cum...el nu are curaj să se prezinte!
Postat 07 Octombrie 2018, 12:08 de soricel
Re: cetateanbihorean
Am râs cu lacrimi, cum că Bihoreanul a ajutat la formarea unui cuplu ... "sandu și șoricel" !?!
Postat 07 Octombrie 2018, 11:59 de CrisDumi
PNL Bihor se implică în referendum?
Parcă niște liberali "centrali" acuzau că PSD se bagă-n seamă pe tema asta ... dar uite, ce simplu e demersul comun al celor care sunt bine ancorați în căsătoriile și familiile multiple !?!
Postat 07 Octombrie 2018, 11:56 de CrisDumi
Bolobaneee ce ai făcut!
Nu-mi vine sa cred! Cum sa votezi la un referendum în care nu se specifica ce votezi?!? „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?” Înțeleg că-i consideri niste prosti pe orădeni... Dar tu cum te-ai lăsat prostit? Sau miza e aceeași și pentru tine ca și pentru Dragnea...
Postat 06 Octombrie 2018, 21:39 de User anonimizat
Cetateanbihorean
El nu e șoricel, e soricel, adică un soare mai mic, care doar in DEX- ul din capul lui exista
Postat 06 Octombrie 2018, 18:56 de Sandu1206
Amuzant
Am impresia ca un nou cuplu s-a format aici. E mai ca si Tom si Jerry: Soricel cu Sandu. :))))) Acum nu-s sigur daca siricel chiar poarta rolul lui Jerry, dar sigur sunt haiosi aman2.
Postat 06 Octombrie 2018, 17:06 de cetateanbihorean
Referendum
Covasna si Harghita pe ultimele locuri.
Postat 06 Octombrie 2018, 15:31 de Alcor
asta e!
@Sandu1206: De Ce? Pentru că Bolojan este numărul 1 în Univers! Atunci trebuie să fii MORALITATEA pogorata pe Terra...Dragnea e neica nimeni..poate! Bolojan se indragosti pă patul de spital!
Postat 06 Octombrie 2018, 15:07 de soricel
Normalitate
La ora 13:00 judetul Bihor era pe primul loc pe tara - 3.66 %. Primarul Ilie Bolojan are dreptate. Este o datorie civica sa-ti exprimi votul.
Postat 06 Octombrie 2018, 14:52 de Alcor
Soricel
Dragnea, Roman au făcut la fel, dar cu pițipoancele tinerele. Nu vad de ce-i arunci asta
Postat 06 Octombrie 2018, 14:46 de Sandu1206
Nea Ilie!
Nea Ilie,nea Ilie Te cunoaște-o Românie, Nu-ți da cinstea,pe-o prostie În superba Oradie. Nea Ilie,nea Ilie Ai fost mult sub o simbrie, Fii bărbat ,nu o Mărie.. În superba Oradie. Nea Iie,nea Ilie Oradea nu-i sodomie, Cum dintr-o crasă prostie Ai făcut o mârșăvie! Nea Ilie,nea Ilie În acesta Oradie,nu-i loc de ipocrizie Și de-o bolnavă mândrie, Pentru sfânta familie.
Postat 06 Octombrie 2018, 14:37 de altoradean
#boicot pentru ca sunt cetatean al unui oras european!
Pe mine ma deranjeaza mai tare popii si pastorii decat homosecualii. NU VOTEZ
Postat 06 Octombrie 2018, 12:59 de BlackDot
!!!
Reprezentantul ideal al familiei tradiționale! Soția de care a divorțat "fusă" femeie! Concubina de-amu' îi muiere! Bravo!
Postat 06 Octombrie 2018, 12:50 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON