URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2017, 12:44

Primăriile vor putea face exproprieri de urgenţă şi proiecte de regenerare urbană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăriile vor avea la dispoziţie instrumentul exproprierii în procedură de urgenţă pentru mai multe tipuri de investiţii.

"Camera Deputaţilor a votat la începutul acestei săptămâni modificările promovate de domnul Ioan Cupşa la propunerea Asociaţiei Municipiilor din România. Acestea prevăd posibilitatea exproprierii în procedură de urgenţă şi pentru amenajări de parcuri, locuri de joacă şi proiecte de regenerare urbană", a anunțat miercuri primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, măsura exproprierii rapide va permite municipalităţilor să atragă mult mai uşor finanţări europene pentru proiecte de regenerare urbană.

"Până acum se puteau face exproprieri doar pe procedura normală. Primăria deschidea un proces iar acesta putea dura şi doi ani. Până aveai o sentinţă finanţarea europeană pentru proiectul vizat era deja pierdută", a explicat edilul.

Măsura exproprierii rapide, la fel ca în cazul investiţiilor în drumuri şi reţele, a fost cerută de Asociaţia Municipiilor având în vedere faptul că axa de mobilitate urbană sunt alocate circa 100 milioane euro pentru proiecte de regenerare urbană.

Acestea vizează construcţia de clădiri sau amenajarea de pieţe ori parcuri pentru mobilarea unor terenuri, zone centrale sau industriale abandonate. Primarii s-au văzut puşi în situaţia de a nu putea atrage aceste fonduri pentru că exproprierea terenurilor necesare lucrărilor era un proces de durată.

Procedura exproprierii de urgenţă presupune evaluarea terenului şi virarea sumelor de bani reprezentând contravaloarea amplasamentului în contul proprietarului. Acesta, se poate adresa intanţei în cazul în care este nemulţumit de sumă dar nu poate bloca procedura de expropriere şi demararea lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Exproprieri de urgenţă şi proiecte de regenerare urbană
De acord. Cu introducerea unui singur amendament.Efectuarea unui sever test pshihologic initiatorului unor astfel de proiecte,rapide,de urgenta,ultra necesare,pentru....o asa zisa regenerare urbana,dupa cum,vitezomanilor care sunt surprinsi circuland pe autostrazi,cu mult peste viteza maxim admisa,legala(spre ex.cu 172 km/ora).
Postat 10 Noiembrie 2017, 22:22 de platona
Oradeanul
Bunicului meu i sau luat 4300 m2 in anul 1995 pentru barajul de la Fughiu, nici pana in ziua de azi nu a primit contravaloarea anplasamentului, iar el a murit de 10 ani, iar cei de la primarie ne plimba pe mostenitori pana ne vom satura sa mai primim ceva. Multumesc iubita primarie cum iti bati joc de noi...Rusine..
Postat 09 Noiembrie 2017, 16:49 de Nelutu
Bolojan - Cupşa
Mecanismul bielă-manivelă funcţionează ca uns (cu gel).
Postat 09 Noiembrie 2017, 16:20 de eutanasiu
ce bine!
nu e voie sa te aperi ce doar sa-ti spui parerea despre pret! e bine ca ioan cupsa agreaza aceasta varianta... ce conteaza proprietatea daca se doreste regenerare urbana fara sens sau locuri de joaca, parcuri. hai sa demolam si sa facem parcuri si locuri de joaca noi. ce conteaza ca nu stim sa avem grija de cele existente si sa le intretinem astfel incit sa nu fie pericol pentru copii? hai sa crestem numarul lor chiar si daca asta inseamna demolare si distrugerea unor vieti!
Postat 09 Noiembrie 2017, 15:34 de seb77
Don't forget, Cupsa!
We will remember you!
Postat 09 Noiembrie 2017, 13:24 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON