URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2019, 19:35

Primăria Oradea a încheiat anul 2018 cu un "plus" de 16,5 milioane euro în buget

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Excedentul bugetar cu care municipalitatea orădeană a încheiat anul 2018 se ridică la 76,8 milioane lei, echivalentul a circa 16,5 milioane euro.

Primăria a intrat în anul 2019 cu un "plus" de 16,5 milioane euro, bani încasaţi şi necheltuiţi în ultima săptămână din anul trecut.

"Primăria a încheiat anul cu un excedent bugetar de 76,8 milioane lei pentru că ultima zi în care oraşul a mai putut face plăţi a fost pe 21 decembrie. Totuşi, după această dată trezoreria a încasat pe 27 şi 28 decembrie, în numele oraşului, sume aferente rambursărilor făcute pe proiecte europene, bani care nu au mai putut fi cheltuiţi", a explicat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Potrivit directorului Florea, jumătate din suma încasată au reprezentat-o rambursările făcute pe proiectul privind achiziţia de tramvaie noi, diferenţa fiind reprezentată de plăţi pentru investiţii precum extinderea liniei de tramvai, reabilitarea bastioanelor Cetăţii, a Pieţei Ferdinand şi a malului stâng al Crişului Repede, respectiv construcţia Podului Centenarului.

Consiliul Local a aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, folosirea excedentului bugetar pentru cheltuieli de investiţii pe alte proiecte, respectiv acoperirea golurilor de casă a municipalităţii.

Spre exemplu, din aceste sume se vor plăti pe 10 ianuarie salariile angajaţilor municipalităţii, în condiţiile în care ghişeele de încasări ale taxalor şi impozitelor vor fi deschise abia din data de 15 ianuarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
rezultate
Ce rezultate ar avea Bolojan in fruntea unir orase mari gen Timisoara sau Cluj sau chiar Bucuresti? Sau cum s-ar catapulta economia Romaniei??
Postat 09 Ianuarie 2019, 15:58 de cetateanbihorean
Asta-i de noaptea minții ...
... cu decontări de pe fonduri europene care se duc în salarii, prime și tot felul de ornamente !?! Păi dacă aveau în vedere aceste rambursări, că doar țin de anul 2018 cu toate intențiile deja aprobate prin HCL-uri vizând 2019 ... de ce nu ai luat în calcul să emiți niște ordine de plată în avans, ținându-le condiționat în rezervă tot printr-o hotărâre a CL, pentru achiziții viitoare cum ar fi noile tramvaiele ?!? Sau, de ce nu ai gândit crearea unui Fond Suveran Local, care să fie alimentat după conceptul deja adoptat ca principiu, astfel încât să nu rămână banii nealocați și/sau necheltuiți ?!? Scuze însă că n-am luat în calcul nivelul de gândire a edililor orădeni ... care este sub pragul de imaginație și IQ cerut "pe piață" !?!
Postat 09 Ianuarie 2019, 10:41 de CrisDumi
rambursări proiecte europene...
...si astia platesc in 27+28 decembrie,stiut fiind ca banii neconsumati se confisca de guvern, pentru DEZVOLTAREA tarii,de data asta.Nimic nu e intimplator, nici faptul ca un produs cumparat online cu cardul,dureaza citeva secunde sa-ti ia banii, dupa care,nelivrat la timp,renunti la el si soliciti banutii tai sa poti merge naibii sa ti-l cumperi din alta parte...eeeh,dragii mosului,dureaza chiar si doua saptamini...Daca bugetarii revoltati din primarie se misca destul de repede,se poate plati niste gaz pentru turbo-cet, care, se stie,trebuie platit in avans, cu voia si mila ministerului economiei.
Postat 08 Ianuarie 2019, 20:25 de excalibur
Corect
Bani pt alte investiții
Postat 08 Ianuarie 2019, 20:05 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON