URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2019, 18:17

Pregătiri pentru Cartea Recordurilor: Echipa KAPO din Oradea s-a întâlnit cu partenerii care vor sări la cea mai mare oră de Kangoo Jumps

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanții programului de sănătate KAPO, cei care vor să organizeze la Oradea cea mai mare oră de Kangoo Jumps de până acum din lume, au început pregătirile pentru doborârea recordului. Joi, aceștia au avut o întâlnire cu partenerii proiectului, în Sala Mare a Primăriei, ocazie cu care au oferit mai multe detalii despre eveniment.

1.500 de ghete rebound

Echipa KAPO este formată din cea care a adus sportul Kangoo Jumps, în urmă cu 11 ani în ţară: Kinga Sebestyen, Ligia Burtă, medic primar în medicina de laborator, Alin Iova, medic în medicină generală, şi Maria Fărcaş, medic primar în recuperare medicală.

Aceştia îi invită pe orădeni în 13 octombrie, în Piaţa Unirii, să participe la cea mai mare oră de Kangoo Jumps. "Avem nevoie de peste 1.300 de persoane, iar pentru eveniment Kinga va aduce în Piaţa Unirii 1.500 de ghete, care vor fi disponibile şi pentru persoanele dornice să se înscrie la fața locului", a explicat Ligia Burtă.

Echipa KAPO recomandă însă ca doritorii să se înscrie online, prin intermediul unei aplicaţii gratuite disponibile atât pe Android cât şi pe iOS - JumpsClass. După ce s-au înscris, aceştia trebuie să plătească o taxă de 25 lei ce va include închirierea unei perechi de ghete rebound potrivită, un tricou personalizat, băuturi răcoritoare şi diplomă de participare.

Tricourile cu logo-ul "OraDeA bate recordul" vor fi disponibile în trei culori: 500 vor fi roşii, 500 galbene şi 500 albastre.

Pe muzica fraţilor Jdieri

În ziua evenimentului, orădenii se vor prezenta începând cu ora 11, până cel târziu la ora 12.30 în Piaţa Unirii, pentru a-şi lua toate echipamentele. Cea mai mare oră de Kangoo Jumps va dura, de fapt, 40 de minute, pentru că în primele 10 minute va avea loc încălzirea, iar în ultimele minute participanţii vor face stretching.

Printre cei 23 de colaboratori prezenţi în Sala Mare a Primăriei s-a numărat şi Alin Baciu, membru în trupa orădeană Fraţii Jdieri, care va asigura muzica la eveniment. De asemenea, în grupul de colaboratori se află şi Jandarmeria Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, care au promis că vor aduce mulţi participanţi la eveniment. "Sper să motivez multe poliţiste şi poliţişti de Frontieră care să sară pe ghete", a spus purtătoare de cuvânt a instituţiei, Laura Bondar.

Organizatorii au întărit faptul că orice persoană este binevenită în ziua evenimentului, indiferent de vârstă. "La o acţiune de-a noastră am avut chiar şi o femeie în vârstă de 86 de ani, care a dansat pe ghete", a spus Maria Fărcaş.

Oradea a cucerit-o!

Tot în cadrul aceleaşi conferinţei, Kinga Sebestyen, fondatoarea sportului Kangoo Jumps în România, originară din Miercurea Ciuc, a declarat că s-a mutat definitiv în Oradea, pentru că a fost "cucerită de oraş". "Credeţi-mă că am susţinut cursuri de Kangoo, atât în România cât şi în Serbia, Bulgaria sau Suedia, dar nicăieri nu m-am simţit mai bine primită decât în Oradea, m-a cucerit oraşul. Mă mut de tot aici, o să îmi aduc chiar şi mama", a spus antrenoarea.

Kinga a venit în Oradea la finele anului trecut, când a pus bazele unui studiu ce are ca scop demonstrarea beneficiilor ghetelor rebound. Acest studiu este încă în desfăşurare, zeci de orădeni grupaţi în funcţie de problemele lor de sănătate participând în cadrul lui la ore de Kangoo Jumps.

Încercarea de a doborî recordul mondial de participanţi la o oră de Kangoo Jumps va face parte din Kangoo Jumps Festival, care va fi organizat în perioada 11 - 13 octombrie şi va include workshop-uri pentru instructori şi traineri, masterclass-uri cu prezentatori naţionali şi internaţionali şi concurs de coregrafie între instructori şi echipele lor din ţară şi străinătate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusine
Doamna L. Burtă mai bine s-ar ocupa de bunul mers al centrului de transfuzii. Daca oamenii (donatorii) nu ar fii nevoiti sa astepte cate 3 ore pentru o donare,poate nu ar renunta sa mai doneze.Mi-ar fii rusine sa ma plang non-stop ca nu exista donatori.
Postat 20 Septembrie 2019, 09:02 de Kuler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON