URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2019, 13:31

Părinţi, aveţi grijă la maşinile smart! Mămica bebeluşului blocat într-un autoturism din Oradea povesteşte cum maşina a avut o eroare neaşteptată

Părinţi, aveţi grijă la maşinile smart! Mămica bebeluşului blocat într-un autoturism din Oradea povesteşte cum maşina a avut o eroare neaşteptată Orădeanca foloseşte aceeaşi maşină marca Saab, model 9-5 Vector, de doi ani de zile şi niciodată n-a mai păţit ca maşina să blocheze portierele şi să nu mai răspundă la comenzi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maşinile inteligente sunt folositoare şi atractive, dar uneori pot fi o pacoste. Este concluzia unei orădence care a trecut prin 10 minute de coşmar, după ce fetiţa ei de doar 8 luni a rămas blocată într-un autoturism smart, marca Saab.

Incidentul s-a petrecut marţi, pe Bulevardul Dacia din Oradea, şi a avut un deznodământ fericit, deoarece bebeluşul a fost scos teafăr din maşină de pompierii orădeni.

Mămica a contactat BIHOREANUL, însă, pentru a explica că n-a avut nicio vină în păţanie şi, mai ales, pentru a le transmite altor părinţi să nu se încreadă orbeşte în maşinile cu funcţii inteligente.

"Maşina, un Saab 9-5, nu are cheie clasică, pe care să o bagi în butuc sau contact, ci doar acea cheie electronică pe care trebuie să o ai la tine, ca să poţi deschide maşina sau să poţi porni motorul. Portiera se deschide cu amprentă, motorul porneşte la buton", a explicat femeia, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Marţi, când a vrut să meargă cu fiica ei în oraş, mămica a deschis maşina, a lăsat cheia în interior, dar nu în locul anume destinat ei, şi a pus bebeluşul în scoică. "Urma să bag căruciorul în portbagaj, aşa că am închis portiera, ca să pot trece. Moment în care maşina s-a blocat, nu am mai putut să o deschid cu amprentă. Nu am mai putut să fac nimic", a povestit orădeanca. A sunat la 112, iar pompierii orădeni au mers rapid spre ea, au spart un geam al autovehiculului şi l-au deblocat.

"Au văzut şi pompierii că nu era cheia la fetiţă, deci nu ea a blocat maşina. N-am greşit cu nimic, am făcut aşa cum fac de doi ani, de când am maşina asta şi o conduc frecvent. Niciodată nu am mai păţit însă să se blocheze singură, iar amprenta mea să nu folosească la nimic. Mai mult, teoretic, maşina nici nu ar trebui să se blocheze dacă motorul nu este pornit", a declarat mămica.

Femeia a sunat şi la reprezentanţa Saab din Marea Britanie, de unde a achiziţionat maşina, iar angajaţii de acolo i-au confirmat că a fost o eroare a autoturismului, despre care nu au informaţii că s-ar produce frecvent. "A fost o eroare rară, dar pentru mine îngrozitoare. Tocmai de aceea vreau să ştie şi alţi părinţi prin ce am trecut, să fie mai precauţi cu maşinile smart", a mai spus orădeanca. Ea a mai ţinut să le mulţumească echipajelor ISU şi ale Poliţiei care au intervenit la această operaţiune şi, astfel, i-au recuperat bebeluşa în siguranţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Smart
Smart ar trebui sa insemne ca preia dispozitivul o mare parte din functiile de gindire ale omului,pentru a-i usura acestuia viata.Din pacate omul trebuie sa deprinda o alta suita de reguli sofisticate, in care in mod sigur isi va prinde urechile.Cazul de fata.Observatie : masini vechi de 15 ani au functia de autoinchidere, daca intr-un interval de timp,cca 1 minut de la ultima manevra de deschidere, nu se manevreaza nici o portiera.Exemplu notoriu de interfata rasucita : google.Este atit de intuitiv incit aproape ca functii elementare nu le poti folosi fara consultarea help-ului.Smart nu inseamna neaparat destept.
Postat 21 August 2019, 14:19 de excalibur
Carute !
Sunt aproape 100% convins,ca si aceast super smart SAAB are geamurile latelare din sticla, asa ca nu cred ca era foarte greu sa-l sparga cineva. Mai ales ca in problema era un copil de 8 luni.Dar a fost mai simplu sunat la 112 si asteptat politia/pompierii sa faca acest lucru. De asta ar fii foarte indicat ,ca oamenii mai de la tara (nu am scri tarani), sa ramana la carute.Din cate stiu, carutele nu au acesta posibilitate de "smart-key".
Postat 21 August 2019, 14:05 de Kuler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON