URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2018, 19:57

Ocoliţi! Lucrările la linia de tramvai vor bloca pentru o lună circulaţia prin faţa Bisericii Emanuel din Oradea

Ocoliţi! Lucrările la linia de tramvai vor bloca pentru o lună circulaţia prin faţa Bisericii Emanuel din Oradea Vezi aici cum se va circula prin intersecţia Bulevardului Decebal cu strada Primăriei după demararea lucrărilor.
Ocoliţi! Lucrările la linia de tramvai vor bloca pentru o lună circulaţia prin faţa Bisericii Emanuel din Oradea Vezi aici cum se va circula prin intersecţia Bulevardului Decebal cu strada Primăriei după finalizarea lucrărilor.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferi, ocoliţi Bulevardul Decebal pe porţiunea de lângă Biserica Emanuel! Lucrările de extindere şi modernizare a liniei de tramvai de la intersecţia Bulevardului Decebal cu străzile Primăriei şi Calea Aradului vor bloca timp de o lună circulaţia auto în zonă.

Şantierul se deschide marţi!

Potrivit unui comunicat transmis joi, de municipalitate, începând din 16 octombrie traficul auto prin zona şantierului va fi deviat pe străzile adiacente, iar circulaţia tramvaielor va fi suplinită de autobuze până pe 15 noiembrie.

Şantierul se va deschide marţi, pentru ca în cursul zilei de luni constructorii să poată monta noile semne de circulaţie, iar şoferii să se familiarizeze cu modificările de trafic.

Conform deciziei Comisiei de circulaţie din cadrul Primăriei, traficul auto de pe Bulevardul Decebal va fi deviat pe străzile Iuliu Maniu, I.L. Caragiale, Primăriei şi Tuberozelor, cu revenire în Bulevardul Decebal, iar circulaţia pe strada Primăriei va fi redirecţionată pe strada Tuberozelor spre Bulevardul Decebal.

Se închide Bulevardul Decebal!

Astfel, începând de marţi, se va închide circulaţia pe Bulevardul Decebal pe sensul de mers dinspre Grădina Zoologică spre Biserica Emanuel, între străzile Iuliu Maniu şi Tuberozelor.

Strada I.L.Caragiale va avea sens unic dinspre Iuliu Maniu pentru a asigura accesul spre strada Primăriei, iar artera paralelă Aranyi János va asigura accesul în sens invers, dinspre strada Primăriei spre Iuliu Maniu.

Şoferii care vor circula pe strada Primăriei spre Rogerius vor folosi strada Tuberozelor, care va avea sens unic spre Bulevardul Decebal şi un sens giratoriu provizoriu la intersecţia cu strada Ştefan Octavian Iosif.

"Circulaţia tramvaielor în zonă va fi şi ea afectată, OTL urmând să comunice traseele autobuzelor care vor înlocui tramvaiele", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Investiţie totală de 69,1 milioane lei

Şantierul de la intersecţia Bulevardului Decebal cu străzile Primăriei şi Calea Aradului va fi deschis pentru redesenarea căii de rulare astfel încât să devină posibilă circulaţia tramvaielor dinspre cartierul Rogerius spre Ioşia şi invers nu doar spre strada Primăriei cum se întâmplă în prezent.

Investiţia, finanţată printr-un proiect european, presupune construirea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai, înierbată, pe care vor fi amenajate opt staţii de tramvai din Calea Aradului, de-a lungul părâului Peţa până în cartierul Dimitrie Cantemir. Intersecţiile cu cele opt străzi adiacente vor fi dotate cu semafoare cu senzori.

Lucrarea a fost adjudecată de asocirea firmelor Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei şi are termen de predare de 30 de luni.

 Vezi mai jos, dar şi în galeria de imagini, modul în care va fi deviată circulaţia după începerea lucrărilor.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
din scoarta in scoarta
scoarta, au asteptat sa intre banii de proiect, tantalaule!
Postat 12 Octombrie 2018, 13:40 de hateretards
:::::::)))))))
FRAIERII plâng, când orașul se dezvoltă
Postat 12 Octombrie 2018, 00:15 de Sandu1206
Si pana acum?
Si pana acum ce ati asteptat? Ce ati asteptat toata vara, toata vacanta? Ati asteptata sa inceapa toate scolile? Sunteti cu toate ciripele pe cap?
Postat 11 Octombrie 2018, 22:07 de scortosul
Trăiască Primarele / De urbe iubitor....
Pronostic: după ce totul va fi gata....matematicianul va dori un pasaj subteran ! Pentru binele oradenilor! In final....Decebal pietonala!!!! Uraaaa!
Postat 11 Octombrie 2018, 20:24 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON