URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2017, 16:58

N-au putut termina! Răcirea vremii amână pentru anul viitor finalizarea lucrărilor la drumul rapid

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul expres va fi finalizat abia în 2018. "Lucrările de amenajare a drumului rapid se vor finaliza doar anul viitor. Constructorii au ajuns în stadiul amenajării stratului de binder. Aceştia mai trebuie doar să lege conductele noi la reţeaua de canalizare şi să asfalteze porţiunea amenajată. Din păcate starea vremii nu permite asfaltări", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările de amenajare a drumului rapid s-au blocat la sfârşitul anului 2015. Municipalitatea a realizat în ultima clipă că nu poate intra pe porţiunea de 650 metri liniari dintre strada Ecaterina Teodoroiu şi podul Teodor Neş pentru că terenul aparţine SNCFR.

De atunci şi până în prezent circulaţia se desfăşoară cu ocolire pe străzile Constanţie şi Depoului, prea înguste pentru un trafic atât de intens, spre nemulţumirea şoferilor şi locuitorilor zonei.

Negocierile dintre Primărie şi SNCFR s-au încheiat abia în vara acestui an prin semnarea unui contract de închiriere înrobitor pentru terenul din fosta remiză, feroviarii asimilând municipalitatea unei societăţi comerciale.

Potrivit contractului Primăria s-a obligat la plata unei chirii de 1,04 lei pe metrul pătrat pe lună plus TVA, echivalentul a 14.131 lei pe lună, respectiv 169.600 lei plus TVA pe an.

În plus municipalitatea s-a obligat la plata unei garanţii de 50.449 lei plus TVA reprezentând chiria pe trei luni.

Deşi în luna august, la două săptămâni după semnarea contractului de închiriere a terenului, primarul Ilie Bolojan a promis finalizarea drumului rapid până la data de 1 Decembrie, precipitaţiile din ultima perioadă au golit şantierul de muncitori.

Constructorii Trameco şi Abed Nego urmează să finalizeze ultima porţiune din drum abia anul viitor, după încălzirea vremii. Asta în timp ce bugetul local plăteşte în continuare chirie pe teren...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ciumperca
Constructori responsabili...lucrari temeinice si bine executate...nu ca cei ce au executat Dealul Ciuperca, al carui centenar de la prabusire il aniversam taman zilele astea...
Postat 06 Decembrie 2017, 14:54 de excalibur
!!!
Cum nu aveti bani...ati luat imprumuturi!!!Cum te apuci de ceva pe care nu stii cand il termini...scade-ti salariul Bolovane...ca atunci poate iesim la liman..(scaderea este in lant) pina la consilieri..
Postat 06 Decembrie 2017, 14:36 de Tinas
Ei, ei, ei...
...Cum uitam noi de la mana pana la gura! In 2016, nu in urma cu un secol, va amintiti de cuplul ilie bolojan -sorin bușe care batea judetul promitand tot ce voiau populenii sa auda?! Centuri peste centuri, dn 76 terminat pana in noiembrie acel an, etc, etc... Ba il si impamantenise pe bușe, era ,,de-al nostru"! Avea loc pe lista pt. parlamentare, pana mang_litorul l-a amenintat, ori demisia de la minister, ori retragerea candidaturii. Toata ziua scriau cei de la ebihoreanul cum bușe va pravali peste noi binefaceri fara numar, una fiind si terenul pt. drumul expres, oferit gratis, ca era din mosia mă-sii. Doar ca bușe, trait printre mitici, stia cum sa duca de nas niste prosti, fara sa-si riste libertatea. Daca el sau celalalt țepar, cuc (si el ,,fiu" al acestor meleaguri!!!!), ar fi transferat terenul in mod gratuit, ar fi fost un caz Belina! Si asa au facut destul, bușe si cioloș, au permis inchirierea terenului amprizei. Restul tine de tupeul fara limite al birtinezului si al camarilei lui! Nu incetez sa ma mir de ce s-a rupt usl-ul?! La fiecare psd-ist exista in oglinda un pnl-ist!
Postat 06 Decembrie 2017, 10:17 de pinonel
A mana si a amana
Daca tot nu avem bani, ce ar fi sa amanam si Centenarul? Iar cele 100 de proiecte sa le reducem la unul singur, ca doar unul e si Centenarul, si acel proiect sa se numeasca Cinstea. Ca si asta e numai una. Ori o ai,ori nu o ai!
Postat 06 Decembrie 2017, 00:51 de User anonimizat
Chiria
Eu zic ca și chiria sa intre in pauza iar daca cfr nu este de acord atunci sa plateasca firma casei primăriei nu din banii oradenilor
Postat 05 Decembrie 2017, 23:56 de jules
Chirie
suma ceruta de CFR primariei e nesimtita, dar sa nu uitam ca UDMR-PSD la conducerea judetului au ales sa plateasca tot atata chirie la un privat ptr a inchiria un birou ptr 2 angajati la urbanism
Postat 05 Decembrie 2017, 22:26 de unu
@dos
vezi ca site-ul citat nu se scrie asa!!! www.accuweather.com. Daca tot te dai mare internaut poti intra sa vezi daca-ti iei maine izmene sau nu.
Postat 05 Decembrie 2017, 18:48 de elev
Chiria de plata pentru SNCFR nu intra in pauza !?!
...
Postat 05 Decembrie 2017, 18:37 de WinDos
30 noiembrie a fost termenul angajat !?!
Atata minte nu au avut, sa se uite pe AccuWether ca sa vada mediile zilnice ori saptamanale pe ultimii ani, precum si prognoza pe perioada acestui an !?! Oricum, e o minciuna motivarea municipalitatii, pentru ca in constructii se face pauza doar 45 de zile, de la inceputul lui ianuarie incolo !?!
Postat 05 Decembrie 2017, 18:36 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON