URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2020, 11:15

Mesajul primarului Ilie Bolojan de Paşte: "Trupele de elită nu-şi abandonează răniţii pe front. Nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă"

Mesajul primarului Ilie Bolojan de Paşte: 'Trupele de elită nu-şi abandonează răniţii pe front. Nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă' (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În noaptea de Înviere, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, le-a transmis orădenilor un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook, urându-le sănătate şi sărbători liniştite.

Conştient că anul acesta Paştele este sărbătorit într-un mod atipic de cei de acasă, edilul amintește că, totuşi, oamenii care duc o povară şi mai grea sunt cei din linia întâi de luptă contra coronavirusului. 

De asemenea, Bolojan vorbeşte în mesajul său despre vârstnici şi despre cei vulnerabili, care locuiesc singuri şi aşteaptă un sprijin.

"Le mulţumesc celor care le-au dat până acum o mână de ajutor. În războaie, trupele de elită nu-şi abandonează răniţii pe front. Noi suntem o comunitate puternică şi nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă, singur. Sunaţi-i, vă rog, şi ajutaţi-i cu ce puteţi", a transmis primarul.

Edilul a vorbit şi despre cei care au probleme cu veniturile în această perioadă, căci fie au fost trimişi în şomaj, fie au afacerile închise.

"Cu cât va porni mai repede economia, cu atât vor trece mai uşor peste greutăţi. Îi ajutăm stând în case, limitând răspândirea epidemiei, contribuind astfel la scurtarea perioadei de blocaj economic. Am încredere că luna mai va aduce redeschiderea economiei şi vieţii sociale", a transmis Ilie Bolojan.


Mesajul integral transmis de primarul Oradiei:

Dragii mei,

Sărbătorim Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, cunoscută ca Sfintele Paşti. Lumina, bucuria şi speranţa îi sunt asociate. Familiile se adună în jurul mesei. Grijile sunt lăsate la o parte iar gândurile se leagă de fapte bune şi de recunoştinţă.

Anul acesta va fi altfel, ceea ce făceam an de an, generaţii de generaţii, nemaifiind posibil din cauza epidemiei de coronavirus. Nu mai mergem la slujbă la biserică, nu ne mai aducem părinţii la masă, nu ne mai vizităm fraţii şi prietenii. Majoritatea dintre noi vom trece peste aceste neajunsuri. Sunt însă şi oameni care au o povară mult mai grea de dus, pentru ei şi familiile lor, pentru comunitatea noastră. Gândurile mele se îndreaptă spre aceştia.

Oamenii în combinezoanele de protecţie: personalul medical din spitale, de la secţiile care se ocupă de pacienţii infectaţi, cei de la laboratorul COVID, urgentiştii, ambulanţierii şi jandarmii care menţin ordinea în centrele de carantină. Ei sunt expuşi infectării zi de zi. Pe umerii lor stă, în mare parte, sănătatea bihorenilor în aceste zile. Ei vor sărbători pe baricade. Au dovedit că ne putem baza pe ei. Le mulţumesc celor din linia întâi!

Vârstnicii şi cei neajutoraţi. Sunt mulţi care nu mai au pe nimeni sau ai căror aparţinători nu pot fi lângă ei. Stau singuri în apartamente şi în casele lor şi aşteaptă un sprijin. Le mulţumesc celor care le-au dat până acum o mână de ajutor. În războaie, trupele de elită nu-şi abandonează răniţii pe front. Noi suntem o comunitate puternică şi nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă, singur. Sunaţi-i, vă rog, şi ajutaţi-i cu ce puteţi.

Cei peste 10.000 de oameni în şomaj sau care au afacerile închise. Cu un salariu minim şi fără rezerve, cu rate la bănci sau cu chirii care nu pot fi oprite, nu pot avea sărbători liniştite. Cu cât va porni mai repede economia, cu atât vor trece mai uşor peste greutăţi. Îi ajutăm stând în case, limitând răspândirea epidemiei, contribuind astfel la scurtarea perioadei de blocaj economic. Am încredere că luna mai va aduce redeschiderea economiei şi vieţii sociale.

Bunul Dumnezeu să vă dea tuturor sănătate şi sărbători liniştite.

Hristos a Înviat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
gigel are febra ?
Dupa exproprieri dubioase pentru fonduri UE, mariri de taxe si impozite, salubritate cu mizerie sub pres, tunuri din fonduri europene, lucrari de calitate precara, afaceri imobiliare dubioase cu persoane de etnie irelevanta, Dealul Ciuperca distrus, reclame platite ... gigel vorbeste: ... nu lasam nimic in urma. Doamne ajuta!
Postat 20 Aprilie 2020, 11:20 de Nelu_Cornel_Pantis
Re:CrisDumi
Stimabile domn nu doresc sa intru in nici un fel de polemica cu dumneata.In calitate de cetățean simplu,modest crescut, in limita bunului simț mi-am exprimat o simpla părere personală care am constatat-o trăind în Oradea ultimilor 15-20 de ani.Pot spune că dacă este să pun in antiteză administrația domnului ex primar Filip/Bolojan este o diferență considerabila și nu doresc sa detaliez,dar cred cu tărie că mulți cetățeni ai urbei îmi împărtășesc opinia.As vrea sa precizez 3 lucruri:-nu mă interesează ambițiile, rafuielile, frustrarile personale/politice ascunse ale unor oameni la adresa actualei conduceri a PMO, dar ca o părere personală, a cetățeanului din popor,( la care vin sa ceară votul toate partidele politice), este nefundamentată. - exprimați prin limbaj atât de multă ură,dispreț și aroganță și nu înțeleg de ce , însă chiar și așa aveți șansa, democratic de a candida dumneavoastră la fotoliul de primar pentru a îndrepta lucrurile care vă supără, însă am rugămintea să o faceți în spiritul legii și să vă dovediți un bun gospodar,chiar daca pentru mine asta nu a rezultat din dialogul nostru până în prezent. -restul combatanților politici a domnului primar ce au făcut bun pentru Oradea și Judetul Bihor ?( sincer lucruri infirme , PSD ul lui JANOȘ $MANGLEALĂ a fost la butoane 25 de ani din 30 , și nimic .Aeroportul ii in aer, infrastructura rutieră a județului la pământ, investitori zero în județ numai BLA BLA BLA de care suntem satui. etc)P.S.A tras covoarele de asfalt prin județ că foaia de caiet din banii contribuabililor și vrea panglica și plecăciuni de la oameni parca ar fi adus banii de acasă.Sarbatori fericite, Hristos a înviat!
Postat 20 Aprilie 2020, 00:16 de User anonimizat
Re: 0000
Definește cu cuvintele tale, în mod simplu și fără înflorituri de dicționar ... ce crezi că înseamnă "calitatea vieții" !?! La nivel urban sau general, atingând doar câteva din cele #256 de criterii standardizate prin "strategia lui Pachioni" (pe asta nu-i nevoie să o cunoști, că-i pentru alt nivel) !?! Vei fi surprins să vezi că poți compara perioada actuală cu cea din ultimii ani '70 (vorbind de Oradea doar) ... înainte de prima criză energetică mondială de după căderea celui de-al III-lea Reich !?!
Postat 19 Aprilie 2020, 21:32 de CrisDumi
Rusine
Anumiti cretini incurabili..pur si simplu nu se pot abtine nici in zilele astea..
Postat 19 Aprilie 2020, 19:25 de zorro
Respect Ilie Bolojan!
Sincer, omul sfințește locul.Echipa care o are in spate a avut/are rezultate vizibile , iar asta a dus la creșterea calității vieții, gestionează acceptabil aceasta criza , poate lua lecții Orban și toată clasa politică de la Oradea.Numai că trăim în România și frustrați sunt la tot pasul , cei care critica probabil că nu au făcut nimic notabil în viața lor.
Postat 19 Aprilie 2020, 15:44 de User anonimizat
Adevărat a-nviat ... Bolo !?!
E chiar hazliu edilul care vorbește de elite în luptă și răniți pe front ... el care nu a făcut armata și a scăpat de ea, declarându-se bolnav la terminarea liceului !?! Dosarul medical e pus bine la păstrare în arhiva de la DSP ... dar există copia și în arhiva transferată recent la Cluj, din cea care s-a păstrat o perioadă în sediul din Pc. Petofi !?!
Postat 19 Aprilie 2020, 15:25 de CrisDumi
PCR transpartinic [SARS-CoV-RO]. Ep. ”Faraon” local vs SARS-CoV-19
I. ””Cu cât va porni mai repede economia, cu atât vor trece mai ușor peste greutăți. Îi ajutăm stând în case, limitând răspândirea epidemiei, contribuind astfel la scurtarea perioadei de blocaj economic. Am încredere că luna mai va aduce redeschiderea economiei și vieții sociale", a transmis Ilie Bolojan.” 1. Nu doresc să îl întreb, acum, pe ”faraonul” nostru local, cu cât a crescut numărul celor fără de adăpost de când este la PMO. Mai ales a persoanelor în vârstă. Poate că ne va răspunde cineva din mafia imobiliară, inclusiv cea ...”creștină” și ”gulerele albe” ale sale, din justiția orădeană! Căci despre implementarea unui program de construire (și repartizare corectă) de apartamente de blocuri/locuințe sociale conform, pe tot parcursul anului, poate doar primari model Gabriela Vrânceanu Firea se vor ocupa! 2. Se știe că un agent economic responsabil, asigură măști de protecție și materiale de curățare/dezinfecție ş.a. tuturor angajaților săi. Dar și o verificare a stării de sănătate a acestora la venirea la serviciu. Inclusiv prin măsurarea temperaturii angajatului. Fără a fi nevoie de tot felul de HCL-uri. 3. Oare de ce unele aspecte prezentate la pct. 2 (ex: verificarea temperaturii), nu se implementează şi: a) în cazul OTL-ului, cu implicarea agenților constatatori; b) la intrarea/ieșirea din Gara centrală Oradea ş.a.; c) în autogări, inclusiv la intrarea în autobuze/microbuze? Probabil, pentru că în mijloacele de transport în comun/CFR, nu prea circulă cei din ”Statul paralel”, sau din ....”trupele de elită”. Sau, probabil, SARS-CoV-19 are interdicție de circulație. Pe bază de Ordonanță militară? PS. 1. ”Doar adevărul ne poate vindeca!” - Oana Zamfir [”Antena 3”]. Și de ...SARS-CoV-RO! 2. Comentariu demn și de atenția DSP Bihor.
Postat 19 Aprilie 2020, 14:35 de stefan
testtest
Nu-ți bate tu capul cu asta, nu ești în măsură.
Postat 19 Aprilie 2020, 13:53 de Sandu2100
aiureaza
Are el gura mare acum, dar o sa il vedem noi cand da criza peste el. Se inchide robinetul UE si o sa ia totul din buzunarul oradenilor, ca mare-i foamea.
Postat 19 Aprilie 2020, 13:00 de testtest
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON