URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2019, 19:34

Mașinile municipalității se mută la CAO pentru a lăsa mai multe parcări orădenilor în curtea Primăriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Funcţionarii municipalităţii orădene vor trebui să se obişnuiască cu ideea că nu mai pot parca maşina de serviciu la intrarea biroului. Potrivit unui comunicat al Primăriei, începând din 4 noiembrie angajaţii vor fi obligaţi să îşi lase maşina în parcarea din curtea Companiei de Apă Oradea situată pe strada vecină.

"Pentru a facilita accesul cetăţenilor direct în instituţie, începând din data de 4 noiembrie, maşinile Primăriei Oradea, respectiv ale instituţiilor aflate în subordine nu vor mai parca în această curte, ci în cea a Companiei de Apă Oradea, locurile de parcare eliberate în acest fel fiind puse la dispoziţia cetăţenilor", se menţionează în comunicat.

Măsura luată va majora de la 26 la 42 numărul locurilor de parcare puse la dispoziţia orădenilor care au treabă la Primărie.

Pentru cei care nu ştiu: primele 30 de minute de staţionare în parcarea cu bariere din curtea clădirii Primăriei sunt gratuite. Pentru intervalul de 30 minute până la o oră, şoferii datorează 3 lei, pentru două ore 10 lei, iar peste două ore, 30 lei.

Sistemul de taxare a fost gândit astfel încât să ofere unui număr cât mai mare de contribuabili posibilitatea să parcheze în curtea palatului administrativ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
CrisDumi
Da-ti un update
Postat 09 Octombrie 2019, 12:17 de Sandu1206
Sănduțo ...
... la primărie se merge doar pentru taxe și impozite, după capul tău ?!? Eram sigur că n-ai nicio treabă cu activitatea unei administrații publice ... habar n-ai cu ce se ocupă primăria și de ce este nevoie de un alt sistem de verificare și monitorizare, decât cel de limitare la 30' a eventualelor parcări de incintă !?! Penibile intervenții ai ... faci rău, cu comentariile tale, întregii echipe a edililor aleși !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:38 de CrisDumi
Municipalitatea să-și vândă mașinile și să ia la mână bicicletele din patrimoniul primăriei !?!
Că au făcut piste pentru biciclete ... pe trotuare, pe carosabil, în parcuri și pe lângă râu !?! De ce funcționarii PMO trebuie să aibă mașini sub fund, că doar nu e nevoie să aibă muncă de teren în afara orașului și pot, astfel, utiliza bicicleta, tramvaiul sau autobusul ... ori taxiul dacă le miroase urât mersul pe jos !?!
Postat 09 Octombrie 2019, 09:33 de CrisDumi
Adevarat, "fraierii" platesc taxele si impozitele si....
Adevarat, "fraierii" platesc taxele si impozitele si "smecherii" le cheltuiesc prin abonamente la bugetul pmo. Cei ce platesc ar trebui sa nu se mai planga ci sa iasa la linsajul abonatilor la bugetul pmo.
Postat 09 Octombrie 2019, 00:23 de scortosul
A venit schimbul 3
Se face curatenie la subsol la bihoreanul.Sunt bune studiile de seara,incet-incet ne obisnuim cu gramatica limbii romane,care va duce inevitabil spre un sex liber consimtit.Pina atunci, Là-bas dans la vallée...
Postat 09 Octombrie 2019, 00:14 de excalibur
excalibur
Mai există și fraieri ca tine care stau la coadă sași plătească taxele și impozitele ::::)))))
Postat 08 Octombrie 2019, 23:55 de Sandu1206
"orădenii care au treabă la Primărie"
...vor da navala tinind cont ca "primele 30 de minute sunt gratuite".E o promotie care nu trebuie ratata.Iar daca,pe baza de ghinion,vor sta mai mult,banii colectati se duc direct la dezvoltare,buldozere,excavatoare.Cam 80-100lei/ora.E un schimb corect.
Postat 08 Octombrie 2019, 23:19 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON