URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2017, 14:33

Ludovic Orban la Oradea: "Vom cere schimbarea legislaţiei astfel încât întreg impozitul pe venit să devină sursă la bugetele locale"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii liberalilor s-au întrunit sâmbătă la Oradea. Biroul Permanent Naţional al PNL s-a reunit vineri dimineaţă în sala mare a Primăriei într-o şedinţă de lucru premergătoare festivităţilor ocazionate de dezvelirea statuii omului de stat I.C. Brătianu în parcul care îi poartă numele.

Să rămână primăriilor

Potrivit preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în cadru dezbaterilor liberalii au dat curs unei propuneri formulate de primarul de Oradea. "Ilie Bolojan, prim-vicepreşedintele PNL, a ridicat o problemă pe care noi am adoptat-o şi o vom înainta congresului Ligii Aleşilor Locali ai PNL. Propunerea vizează schimba legislaţiei astfel încât întreg impozitul pe venit să devină sursă de venit la bugetele locale pentru a compensa jaful instiuit prin Ordonanţa 79 din 2017", a declarat Ludovic Orban.

Potrivit primarului Ilie Bolojan, "revoluţia fiscală" instituită de Guvernul Tudose prin Ordonanţa 79 a diminuat veniturile administraţiilor locale din România cu nu mai puţin de un miliar de euro, afectându-le grav bugetele de investiţii.

Numai municipiul Oradea va pierde anul viitor venituri de 9 milioane de euro din care ar fi putut ridica un pod peste Crişul Repede şi un pasaj peste şoseaua pe centură. Pentru a compensa aceste pierderi municipalitatea va propune săptămâna viitoare Consiliului Local majorarea cu 20% a impozitelor pe proprietate şi reducerea unor facilităţi.

Cu jalba la Comisia de la Veneţia

În cadrul şedinţei BPN, liberalii au mai hotărât sesizarea Comisiei de la Veneţia, organ consulatativ al Consiliului Europei format din specialişti în drept constituţional, pe marginea modificărilor legilor justiţiei iniţiate de Guvernul Tudose. "Am luat decizia să trimitem o sesizare Comisiei de la Veneţia prin care să cerem o misiune din partea acesteia", a spus Orban.

Liderul PNL a mai afirmat că BPN a decis să conteste şi modul în care a fost constituită Comisia specială pentru codurile şi legile justiţiei. "Am hotărât atacarea la Curtea Constiţională a Hotărârii Parlamentului prin care s-a constituit Comisia pentru coduri şi legile justiţiei. Atacul la Curtea Constituţională va fi depus luni", a declarat preşedintele PNL.

Orban a mai spus că, deşi moţiunea de cenzură depusă la adresa Guvernului Tudose a fost respinsă, PNL îşi va intensifica activitatea de principal partid de opoziţie. "Azi am luat decizia şi vom informa toţi membrii să participe la protestele de duminică din toată ţara. Lupta continuă, chiar dacă deocamdată există în Parlamentul României mai multe slugi ale lui Dragnea decât reprezentanţi ai interesului public", a spus Orban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
?!
Totusi, de ce s-a rupt usl-ul?! Ii leaga o infinitate de fapte (inclusiv penale!) dar ii deosebesc foarte putine lucruri! Mai pe scurt: psd si pnl, aceeasi mizerie!
Postat 25 Noiembrie 2017, 19:19 de pinonel
ORBAN LA BUCURESTI = LIVIU SABAU LA ORADEA = 0 (ZERO)
Sa ceara Orban ceva la Bucuresti este egal cu o cerinta a lui Liviu Sabau la Oradea. Fix egal cu zero. Exact asta este imaginea lui Orban la nivel national. A unui zero, cu 10 fete, care toata ziua zambeste pervers, aproba dar nu face productiv nici sa planteze un copac. Este pacat de PNL ce a ajuns... Este pacat de vechii liberali pe care i-ati hulit si i-ati inlocuit cu niste zerouri...
Postat 25 Noiembrie 2017, 16:24 de BlackDot
PERSEVEREAZĂ
@sandu1200: Dragu' Moșului! Țara ta este UK! Singur ai mărturisit! Acolo e democrație, acolo nu aștepți la medic, acolo totul e perfect! Îți sugerez să exersezi! Mult! În final s-ar putea să-ți iasă! O scriere cât de cât corectă în limba maternă ( ? )!
Postat 25 Noiembrie 2017, 09:17 de TDS
Sursa pentru prezent, garantie pentru viitor: RECUPERAREA PREJUDICIILOR
Costa dealul Ciuperca bani suplimentari, vinovatul sa vina cu bani deacasa. Trebuie sa plateasca statul despagubiri, pagubitorii sa se prezinte cu banii la apel, si nu la recurs. Mariile lor judecatorii sa deschida bine ochii, daca nu, punga. DNA-ul sa ia dosarele la rand, iar pentru temele nefacute procurorii sa primeasca nota 2, corijenta si exmatriculare. Asa sa ii ajute SRI-ul! Daca nu, sa se desfiinteze. Si SRI-ul. Si-am incalecat pe-o capsuna...
Postat 25 Noiembrie 2017, 07:47 de User anonimizat
Tds
Dragu tati. Ma încurcă pe mine ca aia 33% vor merge în buzunarul lui Dragnea , si orașu,l țară mea meu are mai puține șanse de dezvoltare. Aici e problema
Postat 24 Noiembrie 2017, 21:18 de sandu1200
LW
@sandu1200: Este foarte posibil ca zona gri a CIM-urilor sa devină albă! Asta ar însemna că în cifre absolute impozitele ar rămâne cel puțin identice! Dar proiectele lui Kim Ir Bol se bazează pe fonduri europene! Deci de ce s-ar incurca într-un 6%? PS: în principiu nu am mai vrut să-ți dau vreo replică dar nu m-am putut abține!
Postat 24 Noiembrie 2017, 20:08 de TDS
Bestiuta
Copile tu ce părere ai despre ce face psdescu acuma . Scade cu 33% la sută bugetul orașelor datorită lui Dragnea . De unde vrei sa scoată primarii gaura
Postat 24 Noiembrie 2017, 18:58 de sandu1200
DA
Brătienilor, stima mea! Acelui PNL, stima mea! Urmașii voștri..
Postat 24 Noiembrie 2017, 18:46 de TDS
Asta cu "toate impizitele pe venituri sa ramana la baza" e cea mai tare propunere liberala a Mileniului III ...
Imaginati-va ca s-ar adopta asa ceva !?! 90% dintre localitatile Romaniei ar ajunge in bezna, pentru ca veniturile bugetelor locale ar fi mai mici decat cheltuielile publice si administrative curente, in lipsa unor activitati economice generatoare de profit ... asa incat, dupa o perioada de criza inerenta, toti locuitorii patriei ar migra spre marile orase unde, de bine de rau, se mai poate afla ceva de munca !?! In schimb, cea mai mare parte a acestei tari s-ar depopula benefic, pentru a deveni arealul european cel mai lovit de soarta !?! Am ajunge din tara "neamului prost si needucat" taman cea a "neamului de traista" !?! Asadar, aceasta idee si masura liberala, ne-ar arata ce inseamna cu adevarat "capitalismul salbatic", in toata splendoarea lui !?!
Postat 24 Noiembrie 2017, 18:12 de WinDos
ORGNUL si ORGNA
Imaginati-va o tara condusa de asemenea HAHALERE.....
Postat 24 Noiembrie 2017, 16:49 de BESTIA666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON