URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2019, 11:23

Lucrările la pasajul subteran de pe Magheru restricţionează traficul în Oradea. Vezi rutele ocolitoare şi măsurile luate de poliţişti!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a anunțat, vineri, că, urmare a lucrărilor la construirea pasajului subteran de pe Bulevardul Magheru din Oradea, traficul în zonă a fost restricţionat pentru o bună perioadă de vreme, iar circulaţia în zonă a fost modificată. Vezi rutele ocolitoare şi recomandările făcute de poliţişti!

Etapa I -Traficul rutier a fost închis pe strada Libertăţii, la intersecţia cu strada Aurel Lazăr, începând cu data de 23 octombrie a.c. şi va rămâne închis până la data de 13 iunie 2020, prin montarea unei lise metalice direcţionale, pe care sunt montate indicatoarele rutiere: "Accesul Interzis cu excepţia riveranilor" „Lucrări", "Drum fără ieşire".

Pentru devierea circulaţiei înspre strada Parcul Traian se vor lua următoarele măsuri:

- desfiinţarea locurilor de parcare de pe strada Aurel Lazăr între strada Andrei Şaguna şi strada Libertăţii, prin semnalizarea/marcarea acesteia în stradă cu circulaţie în ambele sensuri;

-  desfinţarea locurilor de parcare de pe strada Andrei Şaguna între strada Aurel Lazăr şi strada Parcul Traian prin semnalizarea/marcarea acesteia în stradă cu circulaţie în ambele sensuri.

 Etapa II -Traficul rutier se va închide pe strada Aleea Ştrandului, de la intersecţia cu strada I. C. Brătianu (cu asigurarea accesului spre Hotel Continental) şi strada G-ral Gheorghe Magheru, începând cu data de 28 octombrie a.c. şi va rămâne închis până la data de 13 iunie 2020, prin montarea unei lise metalice direcţionale pe care se vor monta indicatoarele rutiere: "Accesul Interzis"; ,,Lucrări", "Drum fără ieşire".

Devierea circulaţiei spre/dinspre strada G-ral Gheorghe Magheru se va asigura după următorul traseu:

- dinspre strada Făcliei înspre strada G-ral Gheorghe Magheru, traficul rutier se va dirija pe strada Olteniei (stradă cu sens unic) de la intersecţie cu strada  Piatra Craiului cu strada Aleea Ştrandului în sensul giratoriu unde se vor monta  indicatoare rutiere temporare "Accesul Interzis cu excepţia riveranilor"; ,,Lucrări", "Drum fără ieşire", montate pe lisă metalică direcţională;

- pentru sensul de mers dinspre strada G-ral Gheorghe Magheru înspre strada Făcliei se va asigura următorul traseu: Gheorghe Doja - Barbu Ştefănescu Delavrancea - Ion Heliade Rădulescu – Parcului - Parcul Ion C. Brătianu - Aleea Ştrandului;

- pentru asigurarea accesului locatarilor spre proprietăţile publice şi private în zona cuprinsă între strada G-ral Gheorghe Magheru şi Ion Heliade Rădulescu, se propune schimbarea sensului de circulaţie pe strada Andrei Mureşan, între strada Henri Matheas Berthelot - str. Parcul Ion C. Brătianu şi montarea indicatoarelor rutiere "Oprirea Interzisă";

- având în vedere că strada Henri Matheas Berthelot va fi închisă la intersecţie cu strada Aleea Ştrandului, se va restricţiona traficul pe această stradă. Astfel, la intersecţie cu strada Andrei Mureşan se vor monta indicatoarele rutiere temporare "Accesul Interzis cu excepţia riveranilor"; „Lucrări", "Drum fără ieşire" "Circulaţie în ambele sensuri", montate pe lisă metalică direcţională.

Etapa III - Traficul rutier se va închide pe strada Parcul Traian, pe porţiunea cuprinsă între poarta de acces auto a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi strada General Gheorghe Magheru, începând cu data de 4 noiembrie a.c. şi va rămâne închis până la data de 13 iunie 2020, prin montarea unei lise metalice direcţionale pe care se vor monta indicatoarele rutiere: "Accesul Interzis"; „Lucrări", "Drum fără ieşire".

Devierea circulaţiei înspre/dinspre strada G-ral Gheorghe Magheru se va asigura următorul traseu:

- 1- desfiinţarea locurilor de parcare de pe strada George Enescu, între strada Parcul Traian şi strada G-ral Gheorghe Magheru, prin semnalizarea/marcarea acesteia în stradă cu circulaţie în ambele sensuri;

- 2- strada Parcul Traian - strada Tribunalului - strada Franz Schubert - strada Snagovului - strada Republicii - strada G-ral Gheorghe Magheru;

-3 - strada Parcul Traian - strada Mihai Eminescu - cu variantă înspre strada P-ţa Creangă sau înspre strada Dunărea - strada Republicii - strada G-ral Gheorghe Magheru.

Pentru evitarea ambuteiajelor pe strada Parcul Traian între strada Andrei Şaguna şi poarta de acces auto a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor se vor monta indicatoarele rutiere temporare „Lucrări", "Drum fără ieşire", pe strada Parcul Traian la intersecţie cu strada Andrei Şaguna.

La intersecţia străzilor G-ral Gheorghe Magheru - George Enescu şi Gheorge Doja se va realiza un sens giratoriu provizoriu care să facă legătura între strada George Enescu şi strada Gheorghe Doja.  În aceeastă variantă semafoarele electrice se vor comuta pe culoarea galben intermitent atât în intersecţia străzilor Parcul Traian - Aleea Ştrandului, cât şi la intersecţia străzilor George Enescu cu Gheorghe Doja.

Etapa IV  – este propusă după data de 15 noiembrie a.c. şi implică restricţionarea circulaţiei pe strada G-ral Gheorghe Magheru la o bandă pe sens, începând de la intersecţia cu strada  Cele Trei Crişuri şi până la intersecţie cu strada Parcul Traian.

  - desfiinţarea locurilor de parcare de pe strada Aurel Lazăr, între Andrei Şaguna şi strada Libertăţii.

- desfiinţarea locurilor de parcare de pe strada Andrei Şaguna între Parcul Traian şi strada Aurel Lazăr, ambele devenind străzi cu circulaţie în ambele sensuri, marcate şi semnalizate aferent.

"Recomandăm conducătorilor auto să manifeste o conduită preventivă, răbdare, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi ale angajaţilor societăţilor executante ale lucrării şi să nu efectueze manevre periculoase, care le-ar putea pune viaţa în pericol", încheie comunicatul Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON