URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2018, 17:12

Investiţie de 3,6 milioane lei. Parcul sportiv Salca III va fi pus la dispoziţia orădenilor gratuit începând de luni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul sportiv Salca III, amenajat lângă LOtus Center, pe câmpul dintre clădirea Trade Center şi şoseaua din strada Meiului, va fi pus la dispoziţia orădenilor începând de lunea viitoare.

Gratuit!

"Parcul va fi exploatat de Primărie şi pus la dispoziţia orădenilor cu titlu gratuit. Este vorba de o investiţie din bani publici, aşa că nu va fi nicio plată din partea celor care se vor folosi de el", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Investiţie în valoare de circa 3,6 milioane lei fără TVA, noul parc cuprinde trei terenuri de tenis de câmp, cu o tribună pentru 180 de persoane sub care funcţionază vestiare, grupuri sanitare şi chiar un spaţiu pentru minibar, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal şi trei mese pentru ping-pong.

Zona verde este dotată cu trei fântâni cu apă potabilă racordate la reţeaua stradală urbană, două toalete ecologice protejate vizual faţă de stradă cu un panou din lemn, un sistem de camere de luat vederi legat la dispeceratul Poliţiei Locale pentru prevenirea distrugerilor, două filigorii, bănci, coşuri de gunoi, panouri de informare şi peste 50 de locuri de parcare.

Deschis zi-lumină!

Parcul sportiv Salca III va fi gestionat de municipalitate. "Pe timp de vară, terenurile de sport vor rămâne deschise până la ora 24, când sistemul de iluminat se va închide automat. Iarna, programul de funcţionare va fi până la ora 21 sau 22", a anunţat viceprimarul Birta.

În primă instanţă, orădenii vor avea acces neîngrădit la terenurile de sport. "În cazul în care vom vedea că este un aflux mare de persoane, ca să nu apară discuţii şi certuri, s-ar putea să introducem un sistem cu programări", a spus edilul.

La fel, în cazul în care în parc vor avea lor vandalizări, municipalitatea nu exclude varianta să dea parcul în administrarea unei companii care să se ocupe de paza şi întreţinerea lui.

Deocamdată Primăria a dat parcul, prin licitaţie, în grija firmei RER Vest, care se va ocupa de salubritate şi întreţinerea spaţiilor verzi.

Recepţie cu obiecţiuni

Lucrările de amenajare a parcului Salca III au fost executate o asociere formată din firmele Abed Nego, care s-a ocupat de lucrările de construcţii, şi Sport Arena, care a amenajat terenurile de sport.

Investiţia, începută în iunie 2017, cu un termen de predare de şase luni, a fost finalizată cu îngăduinţa Primăriei abia după nouă luni.

Constructorul a invocat timpul nefavorabil. "A fost un an greu pentru constructori din punct de vedere meteorologic. În lunile iunie şi iulie a plouat non-stop", a argumentat inginerul Răzvan Ionaşcu (foto) din cadrul Abed Nego, prezent la conferinţa de presă.

Tot ca urmare a timpului nefavorabil, recepţia lucrărilor se va face cu obiecţiuni. Pe fondul caniculei din ultimele trei săptămâni, o parte din spaţiile verzi ale parcului au apucat să se ofilească.

Viceprimarul Florin Birta a spus că deteriorarea spaţiului verde va fi menţionată în procesul verbal de recepţie, urmând ca în toamnă executanţii lucrărilor să replanteze arborii şi vegetaţia uscată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON