URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2019, 14:23

Începe reabilitarea clădirii Primăriei Oradea. Constructorii montează schelele la baza turnului clădirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii au început săptămâna aceasta montarea schelelor în vederea reabilitării clădirii Primăriei.

Construiesc schelele

La 20 de ani după ultima reabilitare, realizată în timpul mandatului fostului primar Mihai Sturza, palatul administrativ al Oradiei intră în reparaţii.

"Constructorii au adus materialele şi au început de miercuri montarea schelelor pe porţiunea de faţadă a turnului Primăriei. Lucrările vor începe de săptămâna viitoare", a declarat Mircea Oaie, şeful Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente.

Pentru a izola zona de şantier, muncitorii au întins o bandă de avertizare de la clădirea farmaciei din vecinătate până la intrarea în sediul Poliţiei Locale, înjumătăţind suprafaţa de trotuar rămasă trecătorilor.

Investiţie de 14,8 milioane lei

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei vor fi executate de firma Euras din Satu Mare pentru suma de 14,8 milioane lei în termen de 18 luni.

Investiţia vizează reabilitarea acoperişului clădirii, a faţadelor şi turnului palatului administrativ. În interiorul clădirii, constructorii vor face mai multe lucrări de reamenajare a spaţiilor dinspre Piaţa Unirii.

De asemenea, va fi reabilitată scara de onoare de la intrare cu cele trei rampe, coridorul principal de la etajul I situat între biroul primarului şi biroul viceprimarului Florin Birta.

Investiţia presupune şi readucerea la forma iniţială a Sălii "Traian Moşoiu", inclusiv consolidarea tavanului, reabilitarea sălii "Rimanoczy Kalman" împreună cu anticamera acesteia, respectiv reabilitarea biroului primarului şi a consilierilor acestuia.

Clădirea Primăriei a fost ridicată în perioada 1902-1903 cu destinaţie de sediu administrativ al oraşului. Imobilul are o suprafaţă de 5.500 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 1.137 metri pătraţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@excalibur
Fraiere....esti incult. Si prost. De ce te miri ca te-au ejectat de pe aici? Pentru ca esti cu (doar) 4 clase. Dar tu, in crizele-ti foarte dese, scrii timpit.Tampit, asa e corect. PS Fa-ti coif, iesi in frumoasa noastra piata a Unirii, te faci de kkt intr-un stil......numai al tau. PPS aneantizat, disparu, foutu ? Pensionare....coloreaza si tu ceva, la 2 clase cate ai altceva nu poti face.
Postat 01 Septembrie 2019, 17:38 de elev
Tovarase moderator!
Permiteti sa raportez: sunt insultat sistematic cu diverse invective pe care pagina ziarului dvs. le suporta cu gratie.In schimb, am avut un comentariu in care am avut o propunere ca un anumit personaj sa fie stimulat oral sau manual in vederea prelevarii unui lichid seminal care ar putea fi tezaurizat intr-o banca de sp***a locala,pentru a asigura viitorul dezvoltarii orasului.Comentariul a fost sters si aneantizat,disparu,foutu.In schimb sunt tolerati un pack(haita) de grobieni obtuzi a caror singura calitate e ca sunt monoteisti.Pentru elevii care vorbesc doar limba romana recenta: Intra d-ta pe un ziar (catavencii.ro)cu care o sa defilez eu pe corso si vezi cum scriu agramatii aia : miini,maini sau muini.Te saluta un retardat&timpit
Postat 01 Septembrie 2019, 11:40 de excalibur
2001, 2004, 2009, 2010, 2014 și 2017 !?!
La nivelul acestui secol există 6 procese-verbale de recepție avînd ca temă reabilitarea - pe niveluri, zone și porțiuni constructive - clădirii Primăriei municipiului Oradea, pornind de la fațade până la pod și de la subsol la ceasul turnului, de la tencuieli pînă la aer condiționat și de la mobilier până la termopane !?! Valoarea totală a acestor lucrări, la care se adaugă cele preconizate în acest sezon, depășesc 20.000.000 Euro în echivalent actualizat !?! NU merită atâția bani existența acestui imens aparat administrativ, care ar putea fi înlocuit de un calculator performant cu softurile aferente ... și care s-ar amortiza în cel mult un an calendaristic, doar din erorile umane comise de edili !?!
Postat 01 Septembrie 2019, 10:05 de CrisDumi
@excalibur
Fraiere.....miini in ce limba e scris? Ia un ziar, fa-ti un coif, iesi cu el pe corso. Pe langa ca esti retardat lumea te vede si tampit.
Postat 01 Septembrie 2019, 08:39 de elev
Să mămâncă și gura noastră ceva
Din cate tin minte, cladirea primariei a fost reabilitata nu cu multa vreme inainte sa ajunga bolovan pe cai mari. Mă gândesc ca nici atunci nu a fost ieftin. Mai tin minte si "corso"-ul a fost reabilitat cu sacrificiile de rigoare (afaceri ruinate, spatii comerciale cumparate pe bani de nimic de "maimarii" vremii). Acum istoria se repeta: daca nu avem pietonale de reabilitat, transformam orasul intr-o pietonala, la fel si cu primaria. Dar e bine, "asta macar face ceva" (folclor de vinitura de Bihor).
Postat 31 August 2019, 22:51 de oradeanbihor
Fiind băiet păduri cutreieram
Pretul pe mp util variaza intre 500€ in orase defavorizate precum resita,zalau,satumare,bistrita si peste 1000€ in orase fruntase precum bucuresti,cluj,timisoara,constanta,brasov.Oradea o fi pina in 1000€/mp, un apartament de 50-60mp il vinzi cu 40-50.000€. Din calculul fraierului a rezultat 3000lei/mp.Mergi la o casa de schimb si primesti 632€.Asta daca nu esti fraierit,mare grija,e bine sa faci calculul tu insuti.Vii acasa si incepi sa gindesti.Ce rezulta din gindirea ta,stiind ca nimeni nu gindeste pentru tine,conform unui ziar pe care nu l-ai citit in viata ta?Rezulta simplu ca Oradea este un oras bogat,condus de oameni gospodari,cu cetateni harnici si primitori,fericiti ca traiesc intr-un oras in plina dezvoltare...cetateni care nu se ocupa de calcule,calculele fiind pe miini bune.
Postat 31 August 2019, 11:20 de excalibur
@excalibur
Fraiere....cat sa mai puna ca sa faca una noua? Ca lumea. Ca asta vad ca nu-ti place.
Postat 31 August 2019, 09:14 de elev
ridicată în perioada 1902-1903...
...14,8 milioane lei în termen de 18 luni pentru reparatii.15.000.000 lei/5.000mp=3.000lei per mp reparatii.Mai puneau ceva banuti si o puteau darima,apoi o faceau ca lumea
Postat 30 August 2019, 22:11 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON