URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2018, 12:05

Fără câştigător! Juriul a respins toate cele 180 de propuneri pentru logo-ul municipiului Oradea

Fără câştigător! Juriul a respins toate cele 180 de propuneri pentru logo-ul municipiului Oradea Sursa foto: Adam Freundlich, Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea rămâne în continuare fără logo. Juriul a respins toate cele 180 de propuneri înscrise în concurs.

După o deliberare prelungită cu două săptămâni, reprezentanţii municipalităţii au stabilit că doar 172 de propuneri au răspuns din punct de vedere formal cerinţelor din regulamentul de concurs dar nici una nu a respectat întru totul condiţiile cerute.

"În urma şedinţelor de jurizare şi a evaluării fiecărei propuneri, nu a fost găsită niciuna care să respecte întru totul poziţionarea, atributele sau celelalte prevederi ale regulamentului de concurs sau să corespundă calitativ aşteptărilor juriului", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

În consecinţă, premiul de 47.000 lei pus la bătaie de municipalitate nu va fi acordat niciunui participant. Toate propunerile înscrise în concurs vor fi postate de organizatori pe site-ul www.brandoradea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
!!!
Să nu uit ! APTOR-istul și-a vopsit părul ! Așa, o nuanță roșiatică ! La el e de bine ! La Petre Roman, Tăriceanu sau Gâdea e de rău !
Postat 18 Aprilie 2018, 10:40 de dani-e-let
Dani-e-let
Sa taci din gură .
Postat 17 Aprilie 2018, 01:33 de Sandu1201
gata
@Sandu1201: până la urmă are dreptate și D-l Ciucaș! De ce ne războim aici? Drept pentru care spun STOP! Zi ce vrei despre mine, nu-ți mai răspund!
Postat 16 Aprilie 2018, 22:02 de dani-e-let
dj-ul profesor e ca cum am zice că Crudu e " fomeie dă casă"
@Control_Room: OK! Ti-ai spus punctul de vedere! Fără înjurături! Fără obscenitati! La fel face și poiu! Ceea ce apreciez! Confirm, la ultimul articol semnat LC nu se pot posta comentarii! Suntem considerati " șobolani "! Și acest individ colaborează cu Universitatea Oradea! Narcis Universitateo, halal "săț" fie !
Postat 16 Aprilie 2018, 18:44 de dani-e-let
Lulu Vidanjor
@dani-e-let, aici in cazul lu' lulucremeneanu, iti dau dreptate. Ii injura si eticheteaza in fel si chip pe toti care nu sunt de acord cu elucubratiile debitate de catre el. Daca ii raspunzi, guitza dupa ajutorul celor din redactie si iti cenzureaza mesajele. In cazul meu, rubrica de comentarii nu mai apare la "articolele" scrise el... In cazul tau, nu vreau sa zic prea multe, iti spun astia destule. Totusi, "Ianos" Mang este, in momentul de fata, o calamitate pt judet si pt oras. A pus PSD-ul local in patru labe in fata udemeristilor, doar ca sa apuce el la ciolan si la blana stii tu cui...
Postat 16 Aprilie 2018, 18:31 de Control_Room
hai să dracuim
@Florin Ciucaș: Ați sărit în apărarea jurnaliștilor proveniți din Politehnică? Până la urmă persoana nu mi-a făcut nici un rău! Doar găzduiește / deci acceptă / nește chestii! Păi dacă le acceptă pot și eu să dau replici! Întemeiate! Chiar dacă deranjante! OK! Nu-l suport pe d-l Bolojan! Cei de la Bihoreanul nu-l suportă pe MANG-litor ( conform propriei descrieri). Când UDMR era aliatul PNL / Bolojan in CLO era super! Brusc, nu mai e! Vorbim de imparțialitate jurnalistică? Evident, nu!
Postat 16 Aprilie 2018, 17:49 de dani-e-let
să ne iubim pe tunuri
@Florin Ciucaș: Dvs. știți cine a fost MOTTL? Fără " goagal " ? Și de ce " dracuiti "? Abia ce a trecut Duminica Tomii! Nu e frumos! Iar dacă d-l Cremeneanu face greșeli gramaticale oribile NU ESTE VINA MEA! Hai sa tragem în CB dar noi prestam acolo! Ce pot să zic mai mult? N-am înjurat, n-am drăcuit dar este clar că nu convin!
Postat 16 Aprilie 2018, 17:33 de dani-e-let
nu accept!
Eu, am făcut oleacă de pictură/desen! Nu știu dacă apar în cele arhive! Dar mi-a fost profesor un mare acuarelist! ROMAN MOTTL! RIP! Sunt mai buni ca mine Jurcă, Nemeș sau Chirilă? Never!
Postat 16 Aprilie 2018, 17:10 de dani-e-let
RE: nu accept!
Cum dracu să te lauzi că ai avut dascăli mari profesori, şi să semnezi ca... anonim? Ba să mai şi subliniezi că "nu accepţi" componenţa unui juriu. E de înţeles că te regăseşti în descrierea făcută de Lulu Cremeneanu... :)
Postat 16 Aprilie 2018, 17:22 de Florin Ciucas
as crede doar in Mincu...
Mă mir! Poate juriului i-a fost rușine de propria componentă! Ce mama sărăciei caută 2 DIGI-ști? Ce caută alt inginer cu veleitati de jurnalist? LOGO-ul e treabă serioasă! De ce se pricepe M.C.? Dar F.N.? DE CE?
Postat 16 Aprilie 2018, 17:05 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON