URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2018, 17:52

Evitaţi strada Universităţii: Circulaţie închisă pentru construirea noului pod peste Peţa (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulaţia peste podul Peţa între Calea Armatei Române şi strada Universităţii va fi restricţionată timp de trei luni din cauza lucrărilor la construcţia noului pod.

De asemenea, va fi închisă circulaţia pe strada Făgăraşului, pe tronsonul dintre Podul Peţa şi sala de sport a Universităţii.

Comisia de circulaţie a aprobat, luni, închiderea circulaţiei rutiere pentru perioada 30 iulie – 30 octombrie pentru podul Peţa, respectiv pentru perioada 24 iulie – 30 octombrie pe Făgăraşului.

Lucrările se fac în cadrul proiectului "Construire pod peste pârâul Peţa între Calea Armatei Române – strada Universităţii, inclusiv demolare pod".

Consiliul Local a aprobat anul trecut indicatorii tehnico-economici ai noului pod peste Peţa de lângă Universitatea Oradea, care va înlocui podul existent, vechi de peste 75 de ani.

Podul se află într-o stare avansată de degradare, trotuarele sunt la nivelul căii de rulare şi nu sunt delimitate decât prin stâlpişori metalici, astfel că podul nu mai prezintă siguranţă în desfăşurarea traficului, impunându-se executarea unui pod nou.

"Noul pod care se va realiza va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7 metri, la care se adaugă două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru, care vor asigura continuitatea pistelor existente în zonă", a precizat, potrivit unui comunicat, viceprimarul Florin Birta.

Costul estimativ al investiţiei este de 1.477.315 lei, termenul de execuţie fiind de 4 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Soricel
. felicitări
Postat 24 Iulie 2018, 00:45 de Sandu1206
!
Asta e! Mai știu pe cineva născut în poiata...
Postat 24 Iulie 2018, 00:23 de soricel
Ahahahaha
Un poet se naște în poiată
Postat 23 Iulie 2018, 22:25 de Sandu1206
maciuca
Trecui dealul la Măciuca..Lino Leano/ Măciuca-i comuna mare....am gresit Oradea-i comuna mare/Bolojane.../Cu terase la intrare/ Bolojane.../ Grama-i cu terasa ei / Ca asa-i viața/ Mul...până la Episcopie/ Ne trage și ata/ Terasele peneliste/ Lino Leano/Cu lipici pe la turiste/Lino Leano/A.G. este fata mare/Lino Leano/Se pricepe la.... "locale"/Lino draga mea...nici Lucică nu-i departe....Lordul evident e-aproape....
Postat 23 Iulie 2018, 21:47 de soricel
"Comisia de circulaţie"
O mare usurare se pogoara peste catun atunci cind se intruneste "Comisia de circulaţie" .Un sentiment covirsitor de siguranta si incredere patrunde in sufletele noastre... Comisiile sunt chezasia progresului, depotriva garantia ca lucrurile sunt bine cumpanite si executate...ce bine era sa se fi intrunit comisia si cind s-a facut turbogiratia si intersectia billa
Postat 23 Iulie 2018, 21:15 de excalibur
Suporter oradean
A început să vorbească aiurea , el sa lăudat că se baga-n seamă cu turiștii și explica peste ghid, cum că nu e așa cum zice ghidul.
Postat 23 Iulie 2018, 20:08 de Sandu1206
Soricel
Pentru că MINȚI ca PSD-ESCU, ai mai spus că ai dovezi și nu le-ai prezentat, ceea ce faci tu se numește DEZINFORMARE. In schimb ii faci tu pe alții în fel și chip, iar când tu ești cel făcut țipi în gura mare.
Postat 23 Iulie 2018, 20:00 de Sandu1206
si?
@Sandu1206: pentru că nu sunt OBLIGAT! @suporter_oradean: mai am una! Voi în schimb mă aveți pe mine!
Postat 23 Iulie 2018, 19:12 de soricel
Ignorati mesajele moşneagului
Singura solutie impotriva lui tds, caine rau, dani-e-let, pisica, soricel e ignorarea.Omul e senil, abia asteapta sa fie bagat in seama.Oricum In 2-3 ani se va plimba si vorbii singur prin piata unirii.Are 2 obsesii mari : Bolo si casa din cartierul europa....
Postat 23 Iulie 2018, 19:08 de suporter_oradean
Soricel
De ce nu dai dovada la redacție??
Postat 23 Iulie 2018, 18:46 de Sandu1206
prostia la putere
În telefon am dovada ca Bungau a avut ideea cu pietonala! Universității pietonala? NEMERNICII!
Postat 23 Iulie 2018, 18:09 de soricel
made in japan
Stimată Smaranda Maria Chisbora! Împreună cu Primarul NEPERECHE le-ați putea comunica alternative de ocolire? Sau ce va fi în loc de 14? Cu toată dragostea...chit că nu pricep de ce trebuia pod nou...Bungau a zis că vrea pietonala...am dovada în telefon...celălalt se bagă...astea sunt vremurile! Simț nevoia: am dovada în telefon!
Postat 23 Iulie 2018, 18:07 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON