URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2018, 11:30

Drum bun! Limita de viteză pe centura Oradiei a fost majorată la 90 kilometri la oră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Limita de viteză pe şoseaua de centură care deviază traficul de tranzit pe la marginea Oradiei a fost majorată la sfârşitul acestei săptămâni de la 70 la 90 de kilometri la oră pe toate porţiunile de drum drept. Măsura, cerută de primarul Ilie Bolojan la CNAIR şi Poliţiei Rutiere, are ca scop fluidizarea traficului rutier.

"Mulţumesc CNAIR şi Poliţiei Rutiere pentru că s-a ajuns la acest accord. În condiţiile existenţei unei benzi despărţitoare între cele două sensuri de mers, măsura va fluidiza traficul de tranzit de pe şosea de centură în condiţii de siguranţă", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, majorarea limitei de viteză va fi extinsă şi pe alte porţiuni ale inelului ocolitor după realizarea drumurilor colectoare din zona Nufărului şi Calea Aradului, care vor limita numărul intrărilor în şoseaua de centură, precum şi după construirea pasajelor pe care şoseaua va supratraversa intrarea la noua piaţă de vechituri şi parcul industrial II din strada Ogorului.

"Separatoarele de sens, benzile colectoare şi pasajele supraterane vor asigura în anii următori condiţii mult mai bune de circulaţie pe şoseaua de centură", a spus primarul.

În prezent pe toate porţiunile în care şoseaua de centură este intersectată de alte artere limita de viteză este redusă treptat prin indicatoare rutiere până la 30 kilometri la oră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
...........
Masura e buna, dar... De ce la noi mereu exista un DAR?! Cine a aprobat (daca a aprobat!) iesirile in centura?! Fara banda de accelerare, fara nimic, douia roabe de pamant cu care s-au infundat santul de scurgere si gata! are omul ,,iesire"! Cine-i verifica pe acesti inconstienti (daca ii verifica!), pe acesti criminali?! Se va ajunge in situatia drumului spre Bors, unde un dobitoc a construit un parc industrial si, avid de bani cum il stim, l-a dat in folosinta fara a se gandi ca infrastructura nu e gata! Acelasi dobitoc sadic, a deschis piata de vechituri fara a avea drum/pista pt. pietoni/biciclisti, acestia vor, nu vor, trebuie sa treaca peste drumul de centura! Si pt. ca pana acum n-a fost niciun accident, a marit miza, pardon viteza! Acum sa te tii... P.S. O intrebare: mai avem politie (rutiera)?! Nu intreb de baietii cu radarul, aia traiesc in lumea lor, intreb de vreun sef care (mai) poate gandi...
Postat 02 Decembrie 2018, 17:04 de pinonel
Sandu1206
Esti atat de simpatic..! Doamne feri!
Postat 02 Decembrie 2018, 15:56 de vineri
Eroare mai mare nu există să ridici limitavla 90 ... pe acest traseu care are intersecții cu giratorii, intrări și ieșiri diverse !?!
De ce credeți că pe M0 a Budapestei, unde mergi mulți km fără ieșiri sau intrări, dar unde acestea sunt cu benzi de accelerare și deccelerare ... se menține 80 kmh ?!? Pentru că au făcut studii serioase și au concluzionat că prioritatea nu este fluidizarea circulației în sine ... ci siguranța în trafic, pentru că viața oamenilor e mai presus de cea a mașinilor !?! Dar ce să te mai miri la acest "neam de traistă", pe care nu-l interesează contribuabilul ca om ci strict buzunarul lui ?!?
Postat 02 Decembrie 2018, 15:51 de CrisDumi
Alooo, garaaaa!
Domnu' primar, aglomeratia nu apare din cauza limitei la 70km/h (care oricum nu se respecta), ci din cauza ambuteiajelor ce se creaza la podul Densuseanu, sensul spre Universitate (ca sa nu pomenesc de piata de vechituri, ca acolo e doar in weekend aglomerat) zona Uzinelor si iesirea spre Episcopia (acolo ar trebui colaborat cu CFR-ul pt largirea la doua benzi sub pod). Problema e cu lucrarile neterminate, restrictiile si haosul din oras. Au ajuns oradenii sa foloseasca doar centura pentru a ajunge din Nufarul in Rogerius, de exemplu. Nu stiu ce face politia rutiera dar ar trebui sa dea de toti pererii cu asa zisa comisie pentru circularie din primarie, care si-a dovedit neputinta si amatoriamul in acest oras.
Postat 02 Decembrie 2018, 13:13 de oradeanbihor
Unom
Sigur
Postat 02 Decembrie 2018, 12:27 de Sandu1206
!!!
@Sandu1206: În Ocska, rebotezată în batjocură Piața 100 se vând și lucruri noi!
Postat 02 Decembrie 2018, 12:14 de unom
Vineri
Fereasca-te pe tine. Încearcă să nu mai mergi la vechituri, i-ați ceva nou.
Postat 02 Decembrie 2018, 12:05 de Sandu1206
fainoshag...
mai ales duminica, zi de Ocsika...la traversarea "neregulamentara"a centurii...ka popicele, asa si pietonii! Fereasca-ne Dumnezeu!
Postat 02 Decembrie 2018, 11:39 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON