URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2019, 12:10

Demisie în PSD Oradea, din cauza lui... Gabriel Oprea: Un lider acuză că fostul vicepremier intră în partid pe uşa din dos

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În PSD Bihor, una din multele organizaţii judeţene care au obţinut un scor mic la alegerile prezidenţiale de duminică, s-a scris prima demisie. Totuşi, aceasta n-are nicio legătură cu rezultatele electorale.

Directorul tehnic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor şi fost consilier local în Oradea, Adrian Stângă a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD Oradea. El şi-a anunţat demisia pe Facebook, luni seară, explicând şi motivul: nu-i convine că liderul UNPR, Gabriel Oprea, a primit de la Viorica Dăncilă un loc în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Oprea a apărut duminică seară la sediul PSD din Capitală, ca o bomboană pe colivă, cum au comentat mulţi PSD-işti, ocazie cu care s-a aflat că fostul vicepremier ocupă o poziţie de vicepreşedinte al partidului prin intermediul unei asociaţii obscure, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", înfiinţată în luna mai, după eşecul răsunător al UNPR la alegerile europarlamentare, şi cu care PSD a semnat un protocol de colaborare pe 14 noiembrie. Decizia de semnare a acestui protocol a luat-o Viorica Dăncilă.

"Aşa este, am demisionat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale, pentru că nu accept să intre pe uşa din dos în CEX Gabriel Oprea. Nu accept astfel de derapaje de la statutul PSD", a declarat Stângă marţi, pentru BIHOREANUL.

Acesta a spus că mai mulţi colegi de-ai săi de filială sunt nemulţumiţi, însă nu ştie poziţia liderilor organizaţiei, adică a şefului PSD Oradea, Florian Bodog, ori a preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang.

Postarea integrală a lui Stângă, de pe Facebook: "Având în vedere faptul că întotdeauna am respectat statutul PSD şi că nu pot fi de acord ca acesta să fie încălcat prin numirea lui Oprea ca vicepreşedinte PSD cu drept de vot în CEX, prin prezenta îmi prezint public demisia de onoare din funcţia de vicepreşedinte PSD Oradea. Consider că reformarea partidului trebuie să înceapă de la membrii simpli ai partidului care nu trebuie să accepte aceste derapaje de la Statutul PSD, pe care personal l-am votat!".

Pe Facebook, mai mulţi tineri din PSD Bihor au avut postări anti-Oprea. Preşedintele TSD Bihor, Andrei Caciora, a pus pe reţeaua de socializare o fotografie cu fostul vicepremier, alături de mesajul "Nu cu noi! Reconstruim, dar fără Gabriel Oprea". Acelaşi mesaj l-a distribuit şi fostul şef al PSD Oradea, în prezent director economic la Ambulanţă, Liviu Sabău Popa.

UPDATE:

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care marţi se află la Bucureşti, pentru şedinţa CEX a partidului, a declarat BIHOREANULUI că Oprea nu este în conducerea PSD.

"Domnul Gabriel Oprea nu este şi nu va fi membru în Comitetul Executiv. Am discutat şi cu doamna preşedintă (n.r. Viorica Dăncilă), a zis că îi pare rău că s-a înţeles aşa şi va retracta acestă informaţie", a declarat Mang. Liderul PSD Bihor a mai spus că nici el nu ar considera potrivită participarea lui Oprea la CEX, dar că această situaţie nici nu intră în discuţie. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON