URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2018, 10:58

De la capăt! Consiliul Local Oradea a aprobat documentaţiile refăcute ale mai multor proiecte pentru care vrea finanţare europenă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat joi documentaţiile mai multor proiecte pentru care municipalitatea vrea să ceară finanţare europeană.

Proiecte precum Podul Centenarului, pasajul care va subtraversa bulevardul Magheru, transformarea în artere pietonale a unor străzi din zona centrală sau construirea unui centru de zi pentru copiii din zona străzii Gutenberg au fost refăcute după modelul impus de ghidurile de finanţare, pentru ca lucrările să poată fi decontate ulterior din fonduri europene.

După formatul tipizat

Consilierii locali au aprobat încă o dată inclusiv documentaţiile unor investiţii deja începute, astfel încât acestea să corespundă formei cerute de finanţator.

"Formatul după care trebuie completată cererea de finanţare include şi un model pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai lucrării. Noi am luat de la zero aprobarea proiectelor, inclusiv a celor deja începute, cum este construcţia Podului Centernarului, pentru a respecta formatul impus", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Proiecte de milioane

Potrivit documentaţiilor aprobate, valoarea estimată a lucrărilor de construire a Podului Centenarului este de 12,6 milioane lei, pasajul subteran pe sub bulevardul Magheru va costa 26,6 milioane lei, iar proiectul de regenerare urbană a zonei Gutenberg, care implică amenjarea unui centru pentru copiii provenind din comunităţile defavorizate şi modernizarea străzilor Arabilor, Ion Buşiţia şi Theodor Mann, este estimat la 7,4 milioane lei.

Proiectul cu cea mai mare valoare estimată - 75,4 milioane lei - vizează crearea unor artere pietonale şi îmbunătăţirea transportului public în zona centrală. Acesta se referă, printre altele, la reabilitarea Pieţei Ferdinand, amenajarea şi pavarea străzii Aurel Lazăr, amenajarea străzii Vasile Alecsandri şi reabilitarea malului stâng al Crişului Repede pe porţiunea dintre viitorul pod al Centenarului şi Podul Sfântul Ladislau, în urma lucrărilor de consolidare derulate în prezent de firma Repcon.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Cuțu rau
Da și? Te otici?
Postat 17 Iunie 2018, 22:47 de Sandu1201
începe examenele de bac...(eroare voită)
@Sandu1201: Dau? cu cu? Emani prostie la greu...
Postat 17 Iunie 2018, 14:32 de cainerau
Cuțu rau
Când o sa crească cireșii japonezi , ai să fii mai fericit decât cu boschetaraiul ala. La boscheții aia ridicai piciorul și nu te vedea nimeni . Cu cireșii japonezi , ridici piciorul și dau cu cu piatra.
Postat 16 Iunie 2018, 23:38 de Sandu1201
?
TC,... TC..... TC...... de la ce o fi t si c... de la tampit continuu? Ca care proiecte sunt OK? Toate sunt vai de mama lor facute pe bani de nimic pe fonduri si reparate pe porcoi de bani din taxe si impozte! Ori cum PNL aceiasi mizerie cu psd-alde, doar blana e de alta culoare!
Postat 16 Iunie 2018, 18:01 de scortosul
chapeau?
@Hoppmester: și dacă aș fi condamnat la moarte și pus la zid aș spune la fel: d-l Ilie Gavril Bolojan a distrus Piața Unirii! Ea arăta mult mai bine înainte! O "toaletare" era necesară dar nu ceea ce s-a făcut! Street food în centrul orașului? De ce? Circulatie deviata aproape săptămânal? De ce? Pentru că asta i-a trecut prin cap d-lui Ilie Gavril Bolojan!
Postat 16 Iunie 2018, 10:08 de cainerau
Centru
Stiti ce ma enerveaza? Cand se face un proiect nou mai toata lumea horcaie, ba in commenturi pe siturile de stiri, pe facebook etc... ca vezi doamne copacii, ca beton, ca spatiul verde si mai stiu eu ce. Dupa ce e gata toate aceste persoane isi trag selfiuri, fac liveuri si mai stiu eu ce. Cel mai recent s-a intamplat de ziua art nouveau... am o cunostiinta pe facebook, care injura cand s-au taiat cele 3 copaci din fata palatului Vulturul Negru, baga, scotea...iar acum ce sa vezi? Se mandrea cu un live pe facebook cu orasul lui, cu proiectiile facute pe palatul gol, fara copacii la umbra careia a stat el ani de zile. La fel se va intampla si in piata Ferdinand?
Postat 16 Iunie 2018, 09:36 de Hoppmester
Asa sunt femeile nemulțumite
Pt ei nimic ne e bun si oradea arata mai bine înainte de 2008. Da e bine ca au fost la miting sa dea jos guvernul::::))))). Comentează ca babele de la sate ,stand pe lavița din fata casei. Asa e cu viniturile care se dau mari orășeni. Din ROMANIA ORADEA e fruntaș la fonduri europene ( astea sunt fondurile din care nu se poate fura ) . Oamenii ăștia pt 60 de ron da dreptul la altii sa fure in voei si sa puna mana pe justitie. Bulangiilor, locul vostru e sus in BANAN
Postat 15 Iunie 2018, 14:28 de Sandu1201
prosti, dar tot mai putini...
Noroc ca cei ce traiesc si voteaza in Oradea , nu citesc aberatiile scrise la finalul articolelor. 2-3 frustrati cu carnet rosu, plini de spume la gura, de o asemanare izbitoare cu bucatareasa Vasilica 2020, plagiatorul mang si LIV JONG Unu. In rest, va doresc sejururi cat mai reusite si pe durata vietii in Teleorman, leaganul analfabetilor si impostiorilor. Orasul asta va deveni tot mai frumos si european iar voi veti porcai in continuare fara nici un rezultat...dar in spatele randurilor, va laudati ca apartineti acestiu oras. Putina decenta in exprimare nu v-ar strica!
Postat 15 Iunie 2018, 13:03 de TC
Doamne ajuta (ne)!
Sursa, Romania Libera: ,, Primarul Timişoarei, Nicoalae Robu, cercetat penal de DNA. Nicolae Robu este audiat în calitate de suspect, vineri dimineaţa, la sediul DNA Timişoara, într-un dosar privind reabilitarea termică a unor blocuri din oraş cu bani europeni, primarul Timişoarei fiind cercetat penal." Pe cand DNA Oradea se apuca de treaba? Ca are... ohoho!
Postat 15 Iunie 2018, 11:45 de ili3
Cu dedicatie de la oradeni!
Pasajul "Magheru" asa cu e "gandit" nu rezolva nimic, "decat" pentru cei cu viloace in zona Podgoria si lucreaza in justitie si politie. In rest mai mult incurca!
Postat 15 Iunie 2018, 11:30 de scortosul
Asta e! Birtinezul si gasca ne fac bine cu forta!
Cu forta voturilor a 22%(birtinezul) si aprox. 35%(consilierii pnl). De la atata ,,accesare" de fonduri europene taxele si impozitele de tot felul au explodat, la fel si datoria municipiului. Prosperitate se vede DOAR la patronii firmelor de casa, alea prin care se sifoneaza banii, indiferent ca sunt de la UE, de la guvern, de la populime, de la... Ce ziceti, dna F. P., va apucati de treaba ?!
Postat 15 Iunie 2018, 11:09 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON