URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2017, 16:20

Consiliul Local Oradea a majorat cu 20% impozitele din 2018 şi a scumpit gigacaloria la 255 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeni, pregătiţi banii! Consiliul Local a majorat cu 20% impozitele pentru anul 2018, a scăzut de la 10% la 5% bonificaţia acordată pentru plata anticipată a obligaţiilor fiscale până la primul termen de la sfârşitul lunii martie şi a scumpit începând cu 1 ianuarie 2018 preţul gigacaloriei plătite de orădeni de la 240 lei la 255 lei.

Cele două hotărâri, motivate de iniţiatori prin impactul negativ asupra bugetului local, care a pierdut venituri de 9,2 milioane euro ca urmare a "revoluţiei fiscale" promovate de Guvernul Tudose prin Ordonanţa 79, au fost luate prin votul majorităţii calificate a grupului PNL.

Opoziţia, reprezentată de UDMR şi PSD, a cerut amânarea dezbaterii pentru următoarea şedinţă. "Noi considerăm că nu trebuie să adoptată cea mai simplă modalitate de a recupera aceşti bani, adică să îi luăm de la locuitori", a protestat consilierul UDMR, Kirei Melinda.

Udemerista a cerut retragerea materialului de pe ordinea de zi şi amânarea dezbaterii până după dezbaterea Ordonanţei 79 în Parlament. "Nu trebuie luată astăzi o astfel de hotărâre, ci până la sfârşitul anului. Cred că mai este timp pentru a hotărî", a spus Kirei.

Poziţia grupului UDMR a fost susţinută şi de consilierii PSD. "Putem aştepta să vedem ce se întâmplă în decembrie, dacă la Legea bugetului ies amendamente la aceste modificări de sume sau nu", a cerut liderul grupului PSD, Liviu Sabău Popa.

Propunerile opoziţie au fost însă respinse prin votul majorităţii PNL. Liberalii au fost cu atât mai uşor de convins cu cât viceprimarul Florin Birta a dat asigurări că municipalitatea va reveni asupra majorărilor de taxe în cazul în care Parlamentul va găsi măsuri compensatorii pentru pierderile provocate veniturilor la bugetul local.

"UDMR-ul a propus deja modificarea cotei din impozitul pe venit care se constituie venit la bugetul local, deci recunoaşte o scădere a veniturilor autorităţilor locale. Când UDMR va reuşi să impună acest amendament, noi cu singuranţă vom reveni la actualul nivel de impozite şi taxe", a promis Birta. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@TDS
Lasa-i frate ca vedem si noi cu ce-i hranesc astia de ling dupa fiecare porcarie..explicabil..
Postat 28 Noiembrie 2017, 15:22 de Tinas
!!!!
@poiu: Indiferent ce și cum, indiferent cine, sunteți câțiva care imediat îi dați cu medicamentele ! Mai schimbați și voi !
Postat 28 Noiembrie 2017, 09:30 de TDS
@tinas
Vezi ca ai incurcat xanaxul cu saprosanul. Fugi repede la medic pana nu e prea tarziu. A si mentioneaza si pasiunea ta pt dracnea, poate te ajuta si acolo si iti prescrie poate tratament de vedere, ca vezi prost
Postat 28 Noiembrie 2017, 05:20 de poiu
WTF
Liberali? Asta-i dictatura de stinga.Impozitezi populatia si firmele care mai au cite ceva,ca sa indesam in buzunarele celor ce o freaca prin primarie toata ziua.Oare vom sti care au fost costurile totale pt. a transforma un deal cu vegetatie ,intr-o pasune cu alei care s-a pravalit in vale.Cit costa realizarea stabilitatii si cum se poate justifica cheltuirea sumelor imense pt. satisfacerea orgoliului si poftelor micului paranoic?Cu banii aia nu puteam face alceva? Azi in centru apa era MARO !!!! Ce usor este sa faci afaceri cu banii altora! Nu doare, ca facem altii; marim impozitele. Ce- l face pe tov. primar sa creada ca bihorenii au bani? Restaurantele sint goale in timpul saptaminii,meniul zilei e 12 lei , cafenelele sint pline de tineri dezorientati care doar ce-au terminat marketingul la Sorbonica ,dar n-au incaput la stat ,ca la privat....Bolovan ,coboară din ceruri pe pamint,inger prea iubit!!
Postat 27 Noiembrie 2017, 22:55 de Gigi-contra
111
Bravo Bolojan...asa ne trebuie...ti-ai facut salariul mareeeeeeeeeeeeee le dai 2500 la consilieri doar sa-ti treaca porcariile...noi platim ca tampitii ..dealuri picate..drumuri neterminate..frigul si apa rece din apartamente...nu-ti pasa pt ca nu mai candidezi...asta cu banii de la Bucuresti merge la necunoscatori....ai mai marit impozitele ..si-ai facut praf si pulbere..nociv om...
Postat 27 Noiembrie 2017, 19:20 de Tinas
Blacklist
In numele dreptului la informare, s-ar putea un pdf sau doc cu aceasta hotarare si cu semnatarii ei, accesibila online pentru orice cetatean al urbei posesor de smartphone/pc/laptop ? Ca cineva trebuie sa-si asume consecintele...
Postat 27 Noiembrie 2017, 19:17 de excalibur
In fond problema e....
In fond problema e mult mai grava caci hotii de la guvernare au furat banii comunitatii locale sa aiba mai mult ei la furat!!!!! Ce au furat ei azi se va imparti politic la acoliitii incapabili sa isi asigure resursele financiare fara aportul "centra", politic!!! Se fura de la cei ce lucreaza si se da la betivi, lenesi... sub forma de ajutoare sociale in localitatile cu votanti psd-moldova, regat, teleormania, vasluiana,....
Postat 27 Noiembrie 2017, 17:49 de scortosul
HAHAHA
Adica simplu... PSD ne-a scapat de 102 taxe, ne-a dat 100 de lei in plus la pensie, apoi a lasat Primariile fara bani iar acum primariile sunt obligate sa majoreze taxele... BRAVO PSD!
Postat 27 Noiembrie 2017, 16:59 de serban4u
Des-batere publica
Providentiala decizie acum inainte de sarbatori. E timpul ca piata unirii sa-si dovedeasca utilitatea si sa-si devore creatorul.
Postat 27 Noiembrie 2017, 16:45 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON