URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2018, 21:41

Coaliţia pentru referendum. Bisericile şi partidele din Bihor și-au dat mâna pentru susţinerea familiei tradiţionale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Principalele culte şi partide din judeţul Bihor, adesea adversare, şi-au dat mâna pentru promovarea familiei tradiţionale şi le cer adepţilor să voteze "Da" la referendumul care va fi organizat pe 6 şi 7 octombrie pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Biserica şi partidele

Conferinţa organizată joi după-amiază de Coaliţia pentru familie în sala mare a Primăriei Oradea s-a ţinut cu uşile deschise, pentru că mulţimea de participanţi, mai numeroasă decât la oricare dezbatere publică organizată de municipalitate în ultimii ani, s-a întins până pe scări.

La evenimentul moderat de directorul postului de radio "Vocea Evangheliei", Daniel Burtic, au participat reprezentanţi ai cultelor, printre care episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul reformat Csűri István, pastorul baptist Paul Negruţ, care este și rectorul Universităţii Emanuel, pastorul Liviu Apolzan, secretarul Comunităţii Penticostale Regionale Oradea, sau pastorul Petru Vidu, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oradea.

Potrivit organizatorilor, episcopii greco-catolic şi romano-catolic de Oradea, Virgil Bercea şi Bőcskei László, şi-au exprimat susţinerea faţă de referendumul privind modificarea Constituţiei, chiar dacă au putut lua parte la lucrările conferinţei. "Episcopul Bercea este internat în spital în Oradea, iar episcopul Bőcskei este plecat în străinătate", a spus Burtic.

De cealaltă parte, conferinţa a reunit preoţi, pastori, membri ai Coaliţiei pentru familie, elevi ai şcolilor confesionale, dar şi oameni politici din toate partidele importante.

Lucru rarisim, asistenţa i-a putut vedea la acelaşi prezidiu pe primarul Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor, aşezat lângă preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care era flancat de şeful UDMR, Cseke Attila. De asemenea, deputaţii PSD, UDMR şi PNL s-au așezat la aceeaşi masă de dezbateri.

Cu argumente ştiinţifice

Conferinţa, deschisă cu o rugăciune oficiată de episcopul ortodox Sofronie Drincec, a cuprins luări de cuvânt ale reprezentanţilor bisericilor, care şi-au îndemnat credincioşii să voteze la referendum pentru protecţia prin Constituţie a familiei tradiţionale.

Absolvent de Medicină, episcopul Sofronie şi-a susţinut poziţia nu doar cu argumente teologice, ci şi ştiinţifice. "Omul, în partea sa trupească, pleacă la călătorie în viaţă cu celula ou sau zigotul ce se formează dintr-o celulă incompletă a tatălui şi a mamei, care doar împreună au numărul necesar de cromozomi ca să poată crea o celulă viabilă", a spus episcopul.

La rândul său, pastorul Petru Vidu a avertizat că "sunt ţări care au legalizat căsătoria între părinţi de acelaşi sex şi nu mai spun mamă şi tată, ci părinte unu şi părinte doi", lucru care s-ar putea întâmpla şi în România.

În plus, episcopul Csűri István a arătat că definiţia familiei trebuie precizată expres în legea fundamentală, pentru că "trebuie să conştientizăm că o Constituţie, datorită legislaţiei, poate fi mult mai dificil modificată". Modificarea Constituţiei necesită un referendum naţional, pe când pe o lege poate fi modificată simplu de Parlament.

"Voi vota: Da!"

Liderii politici prezenţi în sală şi-au declarat, fără excepţie, susţinerea pentru referendumul de revizuire a Constituţiei.

Ioan Mang a negat că acesta ar avea o miză electorală. "Referendumul, să ştie cei răutăcioşi, nu este al nostru, al partidelor politice. Nimeni nu vrea să confişte acest referendum din punct de vedere politic", a declarat liderul PSD.

Social-democratul a spus că, în urma consultării cu colegii din ţară, partidul se va implica în demersul de modificare a Constituţiei. "Vom face apel către membri şi simpatizanţi să se prezinte la referendum", a spus Mang.

La rândul său, liderul UDMR Bihor, Cseke Attila, a afirmat va vota cu "Da" la referendum şi va transmite "comunităţii maghiare să participe la referendum pentru că democraţia înseamnă a-ţi exercita votul şi nu de a sta deoparte".

Inclusiv primarul Ilie Bolojan a declarat că va încuraja participarea la referendum. "Am susţinut în tot aceşti ani multe proiecte de infrastructură în oraş. Acesta e un proiect de surpastructură. Cele de infrastructură se văd imediat, ieşi în oraş şi foloseşti podul sau un parc. Cele de suprastructură nu se văd imediat, dar au un impact forte puternic", a spus liberalul.

Edilul le-a recomandat susţinătorilor săi să participe la scrutinul din 6 şi 7 octombrie. "Eu voi participa la vot şi voi vota cu "Da". Aşa să ne ajute Dumnezeu!", spus Bolojan în ton cu poziţia comună. Pentru prima dată după revoluţie principalele partide locale par să se fi înţeles asupra unei chestiuni... bazate pe sex.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
@alcor
(ultima vena) te citez (excat, nu cum faci tu, distorsionat): "... cu ocazia referendumului de pe 6 si 7 octombrie, ai ocazia din nou sa constati ca Dumnezeu exista. :)" Referendumul a picat. Trage concluzia :)
Postat 08 Octombrie 2018, 08:47 de sasi
@alcor
(Sase vene). Poate, daca n-ai avea micro-falus, chiar si tu ai putea gasi o femeie... sa vezi macar, daca te poate vindeca de homosexualitate latenta... dar asa... saracutul... vezi ca intrebarea de la referendum nu este "dam o femeie pentru fiecare cu microfalus"... :)
Postat 04 Octombrie 2018, 22:46 de sasi
Suedezul
Definitia democratiei nu este "Dictatura Majoritati". In democratie se apara si drepturile celor diferiti. "UNUL PENTRU TOTI SI TOTI PENTRU UNUL." Daca functionarii publici ,politicieni si preotii nu ingeleg acest lucru fundamental in societatea democtratica, vor primi lectia in mod aspru. Coruptia,infractiunea si prostia este o sabie cu doua taisuri. Ce se plateste sa se acopere se poate plati sa se desvaluie. Si nu uitati: Noi in UE va platim gradinita, si infrastructura,nu preoti si nici politicieni din buzunarile lor. Suedia contribue cu 33 miliarde euro in fondurile europene pentru Romania. Ei cu ce contribue "PROSTIE"?
Postat 02 Octombrie 2018, 13:01 de Suedezul
sasi
Insulti in loc sa te caiesti. I-ai insultat pe toti cei care merg la referendum. Referendumul este un act democratic. Daca nu vrei sa mergi, nu mergi, dar nu insulta oamenii, **** de ce esti. Il insulti si pe Dumnezeu, dobitocule. Bai, loser frustrat, faptul ca esti batut de soarta e vina ta. Nu e vina lui Dumnezeu. Poti sa guitzi cat vrei. Parerea ta nu conteaza. Sa-ti tii pastilele prin preajma. Va fi specificat clar in Constitutie. Casatoria reprezinta uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie. Asa e lasat de la Dumnezeu.
Postat 02 Octombrie 2018, 09:25 de Alcor
@alcor
(Cinci vene). Incep sa cred, ca faci o confuzie (bine, stiu ca faci multe confuzii... esti caz patologic... asa ca te mai intelegem)... insa faci si o confuzie de termeni... tot spui "insulta", dar in adancul tau te gandesti si vrei si spui "in sula"... ti-am mai zis :) pe noi nu ne deranjeaza ca esti altfel... ii treaba ta.. cu tine trebuie sa-ti rezolvi problema... :)
Postat 02 Octombrie 2018, 08:34 de sasi
@alcor
(Patru vene). Oooo... saracutul... Nu te iubeste Dumnezeul? Poate iti citeste si el comentariile aberante? :D
Postat 02 Octombrie 2018, 08:29 de sasi
@sasi
Bai, acum dupa toate mesajele astea ai inteles de ce nu te ajuta Dumnezeu. Ti-am explicat mai jos.
Postat 02 Octombrie 2018, 07:34 de Alcor
@alcor
(Trei vene). Un citat, inainte de somn, cu draci, numai pentru tine: Ateii nu il urasc pe Dumnezeu. Nu poti ura ceva ce nu exista :)
Postat 01 Octombrie 2018, 21:59 de sasi
@alcor
(Doua vene). The question of the day. Tot ma gandesc, Tu, combinatia de homosexual latent si cre(s)tin bigot, ce vise umede ai? Te bagi intre Dumnezeu si Iisus, formand Sfanta Treime? Cui stai cu spatele? Sau iti mai schimbi pozitia? lasa nene... nu ma intereseaza raspunsul :) a fost doar o intrebare retorica...
Postat 01 Octombrie 2018, 18:02 de sasi
@alcor
(O vena). M-ai facut sa rad :) din nou :) Mai verifica ce inseamna "a insulta" :) apoi compara cu modul in care te exprimi :) tot ma amuza, ce gura nespalata pot sa aiba credinciosii bigoti, lipsiti de gandirea rationala :( oare din cauza "functiei intelectuale borderline"?
Postat 01 Octombrie 2018, 09:17 de sasi
@sasi
Insulti in loc sa te caiesti. De ce ii insulti pe cei care merg la referendum ? Bai, e dreptul lor sa mearga, asa cum e dreptul sa nu mergi. In fiecare tara din occident s-a organizat referendum pe aceasta problema. Dereglatule, cu ocazia asta constati si tu ca Dumnezeu exista. Va fi stipulat in Constitutie ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. E foarte bine ! Tinet-ti pastilele prin preajma!
Postat 01 Octombrie 2018, 05:15 de Alcor
@alcor
Iar fara medicamente? Chiar ca e greu cu homosexualii latenti, ca tine... Realitatea stiintifica nu tine cont de sufletul tau sensibil, efeminizat :) si iti mai soptesc un secret... Dumnezeu nu exista ;) persoane imaginare apar in minti bolnave :)
Postat 30 Septembrie 2018, 20:53 de sasi
@sasi
Tu ai venit cu propagnda ca horty nu a fost vinovat de atrocitatile din Ardeal pe care tocmai el le-a ordonat. Eu atare ti-am raspuns, escrocule. Tu esti frustra pana-n maduva oaselor, pt ca esti un loser. Eu sunt de partea cea buna, a invingatorilor. Tu esti un loser pt ca te-ai departata de Dumnezeu. Minti cu nerusinare si sustii aberatii. Tu l-ai dat exemplu de "cinste" pe ''bietul'' Boia (italian dupa mama) citat de politicieni si de presa din Ungaria (italian dupa mama), care afirma ca romanii nu au drepturi in Transilvania, si alte aberatii. Deci, eu doar ti-am raspuns, escrocule. Frustratule, asa cum ti-am mai spus, cu ocazia referendumului de pe 6 si 7 octombrie, ai ocazia din nou sa constati ca Dumnezeu exista. :) Apropo, sa ai pastilele pe aproape, dereglatule propagandist.
Postat 30 Septembrie 2018, 20:41 de Alcor
@alcor
Daca asa te simti mai bine, asa sa fie :) Vad ca tare doresti, sa transformi o discutie despre homosexuali intr-una despre etnii. N-ai cu cine :) si nici nu tine de subiectul actual. Vorbim despre homsexuali. Din pacate, nu putem spune ca esti de o prostie rara :( Ce am observat la creationisti, ca prefera minciunile propagandiste (te recunosti? :D ), pe langa care au si o gandire nationalista stupida ("mandru prin ura, nu prin munca"). Creationistii au obiceiul de a cita gresit (ai facut si cu mine si cu saracul Boia :D ), crezand ca asa vor castiga intr-un schimb de idei :) Amu nu stiu de unde ai atata frustrare si ura in tine. Andropauza timpurie, homosexualitatea ta latenta (sa stii ca modul in care modifici sensul celor auzite, inventezi cuvinte, denota un creier efeminizat) .... poate explicatia este si mai simpla: micro-falus. Cine stie? Sincer..., nu ne intereseaza. Insa, ca ai probleme serioase, se vede. Consulta-te cu un specialist. Vorba lui @kid, "sa nu-ti pocneasca vreun vas de sange" :D Numai bine.
Postat 30 Septembrie 2018, 20:15 de sasi
@sasi
Lasa minciunile si propaganda. Horty a ordonat atrocitatile din Ardeal impotriva romanilor si evreilor. Revizionismul unguresc a incercat si incearca falsificarea adevarului, falsificarea istoriei. Cat despre Lucian Boia (italian dupa mama, se trage dintr-o familie de italieni din clanul Moradini, provenit din Predazzo, localitate din provincia Trento), ala citat de presa si politicienii din Ungaria pt ca a declarat ca romanii nu au drepturi istorice in Transilvania, plus alte aberatii, il stie lumea ce fel de poama e.
Postat 30 Septembrie 2018, 15:35 de Alcor
@Kid: Să facem lumea perfectă!
Ca să nu avem accidente rutiere ar trebui să construim șosele fără curbe și mașini fără volan, astfel încât inconștienții care le conduc să nu dea cu oiștea-n gard.
Postat 30 Septembrie 2018, 10:59 de FaBULA
@alcor
da nene, toti culti, cititi, toleranti, sunt "aberanti". numai tu sa existi pe lume :)
Postat 30 Septembrie 2018, 10:32 de sasi
FaBULA
Tu vorbesti de civilizare ?!? Tocmai tu ?!? Esti unul din cei care generaliza pe aici, insultand romanii. Hai sa va mai dau un exemplu ca exista Dumnezeu (e valabil atat pt kid cat si pt sasi cu aberatii lui "stiintifice", la fel ca si aberatiile lui "Boia"): E ANUL CENTENARULUI !
Postat 30 Septembrie 2018, 10:27 de Alcor
@FaBULA
Iti multumesc pt sfat. O sa merg! Cat despre partea cu virusarea, ar fi trebuit ca divinitatea sa faca in asa fel incat sa se stimuleze doar partea creativa indreptata spre bine nu si cea care produce rau. Nu crezi?
Postat 30 Septembrie 2018, 10:12 de Kid
@alcor
#facepalm ... (1.) termenii utilizati de tine nu au treaba cu crestinismul :) drumul civilizarii este caldit d eliber cugetatori... gratie ateilor si agnosticilor nu ai buda in curte, ai apa-canal, curent electric.. calculator, celular si internet sa ne imparti idioteniile tale :) religia si credinta religioasa tot timpul a stat in calea progresului... cum face si acum (2.) cu Horthy m-ai spart, iar... :) l-ai confundat cu Antonescu... pana la urma, atrocitatile izolate de anumiti soldati horthysti, nici nu se compara cu crimele organizate, comise de Antonescu :) lasa-ne cu propaganda comunista... citeste Lucian Boia! am intrat in secolul XXI, unde miturile, fie religioase, fie istorice (nationaliste), nu au ce cauta... lumea sta asa cum sta, din cauza celor ca tine!! (3.) insa ai dovedit din nou, ca esti incult, frustrat, rautacios... nimic nu ai in tine din invataruile lui Hristos!!... altfel n-ai fi vrut sa duci discutia intr-o directie etnica (semn de om prost), fara sa aiba legatura cu subiectul (il vezi pe nenea Cseke unde sta la masa?)... @kid e roman pur, te asigur :)
Postat 30 Septembrie 2018, 10:08 de sasi
@sasi
e ok, stai linistit, pot sa inteleg si sa accept ideea de fiinta superioara, dar nu asa cum este propovaduita de biserica. Sunt ferm convins ca nu suntem singuri in Univers! Bisericile in schimb, nu vor altceva decat bani. Politicienii intra in jocul lor murdar pt voturi. Cu banii investiti in catedrala aia hidoasa din Bucuresti si in miile de biserici construite dupa Revolutie, se puteau face o gramada de spitale, scoli, camine pt batrani sau copii abandonati, autostrazi. Inca odata: sa va fie rusine la toti, politicieni si fetze bisericesti!
Postat 30 Septembrie 2018, 10:08 de Kid
@Alcor
Nu vorbi de civilizare dacă asta nu începe cu tine.
Postat 30 Septembrie 2018, 09:58 de FaBULA
@alcooooooolllll
deja s-a terminat slujba la biserica?
Postat 30 Septembrie 2018, 09:56 de Kid
kid dezaxatul
Tocmai pe horty l-ai uitat de pe lista criminalilor, cel care a savarsit atrocitati in Ardeal ? L-ai amintit pe Ceausescu, pana si pe Mao, etc dar l-ai "uitat" tocmai pe Horty... La inventatori, la fel, nici un roman desi romanii au dat cel mai mare nr de inventatori raportat la mia de locuitori. Stiam ce hibe mai ai din capul locului, dar sa lasam asta, dezaxatule. Nu mai insulta oamenii morali si Divinitatea. Crminalii au fost infranti de oameni care au luptat impotriva lor, primind astfel si ajutorul lui Dumnezeu. Cat de idiot sa fii sa nu observi progresul facut de umanitate din perioada salbatica a Comunei Primitive, - cand oamenii traiau in pesteri, dezbrcati, infometati, macinati de boli, traiau in cete, se omorau intre ei tot timpul, iar canibalismul era un obicei raspandit al acelor timpuri - si situatia din zilele noastre, cand durata de viata aproape s-a dublat, in comparatie cu nu mai departe de 300-400 de ani. Cat de idiot sa fii incat sa nu intelegi diferenta dintre conditiile de viata de acum si cele de atunci ? Va fi eradicat si cancerul, asa cum au fost eradicate si alte boli care in trecut nu aveau vindecare. Lumea in care traim nu este perfecta, este, insa, perfectibila. Omenirea nu a ajuns inca in faza deplinei civilizari. . Nu se poate peste noapte si datorita unor indivizi de proasta caliate (nu am vrut sa spun rebuturi) asa cum esti tu unul, care insulta Divinitatea, moralitatea, corectitudinea.. Omenirea va continua pe drumul civilizarii prin oamenii creatori, morali, civilizatori beneficiind de ajutorul lui Dumnezeu, al Divinitatii sau cum vrei Sa-i spui. A fost ultimul mesaj pe care ti l-am scris pt ca esti un nesimtit, si ca atare ar fi o pierdere de timp. Idem si pt ceilalti "tovarasi" ai tai, in ale nesimtirii si insultelor la adresa celor care merg la referendumul (actul democratic) despre care s-a discutat aici.
Postat 30 Septembrie 2018, 09:39 de Alcor
@kid: Lumea, o jucarie virusata
Nu e de vină Programatorul ca tu introduci virușii în PC. Așa ca nu ar trebui să ne mirăm dacă PC nu-și mai recunoaște utilizatorul. Pomenim de știință și cunoașterea universului, dar noi nu ne știm nici pe noi. Dacă nu ești virusat, "Cunoaște-te pe tine însuți" nu e doar un dicton. Dacă știi cine ești, du-te la referendum!
Postat 30 Septembrie 2018, 09:38 de FaBULA
@alcol
Cred ca nu cunosti inteleseul termenului "a insulta" :) Sau crezi ca te-am jignit spunand adevaruri stiintifice? Apropos, cine pe cine insulta :) ti-am mai zis... sapunul din/in gura... (1.) Uite, te voi "jigni" din nou: "zigor" nu exista, se numeste zigoT; nu are loc contopirea a doua celule (ovul si spermatozoid); celula in sine, ca structura, o mostenim exclusiv pe linie materna :) rolul unui mascul este numai de a asigura neclonarea liniei feminine prin infaptuirea materialului genetic necesar (prin recombinare) ("sclavagia cromozumului Y", in terminologia geneticianului Jones). (2.) Cei ca tine (si cei din imagine) fac ca crestinii sa fie vazuti prost. Reprezentati tot ce nu tine de invataturile lui Hristos! As zice ca sunteti evrei ultra-ortodocsi - insa nu doresc sa jignesc comunitatea lor. Tu crezi, ca adaca exista viata dupa moarte, te vei afla pe Stairway to Heaven? Stai linistit, Highway to Hell curat :) (3.) @kid - lasa, n-are rost :) ca sa poti avea o discutie bazata pe argumente, trebuie sa vorbesti cu un om cult, citit. As putea sa te contrazic legat de divinitate (ca idee generala, su nu ca forma fixa), insa nu voi face. Nu acum, nu aici. Insa am fi civilizati :) (4.) @alcor: Dawkins, Harris, Russel, Hitchens, Dennett - ca lectura, asa pentru inceput :)
Postat 30 Septembrie 2018, 09:20 de sasi
@alcooooool
Lasa tu pastilele mele, mai bine ofera-mi niste raspunsuri. Asta in cazul in care ai ce oferi. Din cate imi dau seama din ce scrii si cum scrii pari a fi unul obisnuit sa se adreseze unei comunitati, un pic mai in varsta, cu un anumit nivel de inteligenta si pregatire. Poate esti vreun pastor...ceva. In comentariul anterior am uitat cruciadele, pe Hitler, pe Stalin, Mao, Pot, Ceausescu, etc, etc. Sa nu fiu rau, sunt de acord cu tine intr-o privinta: lumea in care traim nu este perfecta, este insa perfectibila, de asta avem creier! Poti sa incerci si tu sa incepi sa-ti folosesti creierul si sa contribui la desavarsirea perfectiunii lumii in care traim.
Postat 30 Septembrie 2018, 08:19 de Kid
kid
Schimba-ti pastilele dezaxatule! Oamenii nu se nasc egal inzestrati din nici un punct de vedere. Dumnezeu nu e comunist si nu e sluga ignorantilor si a lenesilor. Lumea in care traim mu e perfecta, e insa perfectibila, din cauza asta Dumnezeu, Divinitatea sau cum vrei sai zici ne-a inzestrat cu creiere.
Postat 30 Septembrie 2018, 07:59 de Alcor
@alcool
Sefu, dumnezeu exista, e cum zici tu, dar atunci e un psihopat. Sa-ti spun de ce. I-a ajutat pe oameni sa iasa din comuna primitiva, e cum zici tu, le-a dat si focul, etc. A plantat si fosilele de dinozauri doar asa...ca sa se distreze de arheologi si de ce o sa zica ei cand le vor gasi. I-a lasat sa se nasca pe Einstein, Bor, Fermi, Szilard, Oppenheimer, Teller si pe inca multi altii care au facut bomba cu fisiune si un picut mai tarziu pe cea cu fuziune. Tragem concluzia ca din cauza lui Pamantul traieste permanent frica unui razboi nuclear! Din vointa lui se nasc lesbienele si homosexualii atat de huliti de tine si de cei ca tine. Si ei sunt tot creatia domnului, dupa chipul si asemanarea lui :), botezati in biserica! Din cauza lui mor copii nevinovati, de la varsta frageda sau abia nascuti de cancer sau prin alte parti ale lumii de foame! Din cauza lui, puterea si avutia e concentrata in mana catorva oameni iar ceilalti sunt slugile lor pe bani de nimic. As putea sa mai scriu multe, pedofili, zoofili, necrofili etc. tu i-ai amintit! Pai daca seful tau e atotputernic, atoatestiutor etc. etc. si lasa sa se intample toate astea, dar el cica ne iubeste in acelasi timp, ca suntem creatia lui, atunci este un PSIHOPAT! Q.E.D. PS. vezi ca aia..q.e.d. nu e injuratura!
Postat 30 Septembrie 2018, 07:22 de Kid
@sasi
De ce insulti nenorocitule ? De ce insultati oamenii care vor sa mearga la referendum ? Referendumul este un act democratic. Vorbind de stiinta, embrionul se formeaza doar ca urmare a fecundarii ovulului (celula sexuala femininina) de catre spermatozoid (celula sexuala masculina). Aceasta este una din legile divine, lege a creatiei, a vietii. Cu ocazia referendumului organizat pe 6 si 7 oct, cei care nu cred au inca o data ocazia sa constate ca Dumnezeul oamenilor creatori, morali, civilizatori exista.
Postat 30 Septembrie 2018, 01:28 de Alcor
@alcor @kid
Singurul care scrie urat si jigneste, este @alcor. Am citit ce a scris si cum a scris @kid si nu am ce reprosa. Hiper-crestinii, mereu au obiceiul sa te acuze, ca ii jignesti. Ii jignesti, spunand avedaruri stiintifice. Apoi vin ei si urla si urla si urla, cu gura mare, "latra dupa sapun la kg" :) La tampenia cu "procrea"rea deja am ras cu hohote :D De multe ori nu stiu, sa rad sau sa plang de ce nivel au unii... Ce mi s-a parut amuzant, omul boraturii in fusta, in timp ce vorbeste de familia traditionala :D de "zigor" si de celelalte tampenii "stiintifice" sa nici nu vorbim :D
Postat 29 Septembrie 2018, 20:52 de sasi
@alcor
(1.) Numai un cap sec nu poate intelege, niste idei stiintifice explicate in modul cel mai simplu :) Deseori ma amuza, cum cei fara cultura stiintifica, gasesc "nodul in papura", fara sa observe, ca se penibilizeaza identificand acel nod, ce nici nu exista. Singurul loc, pe toata pagina, unde apare termenul "anomalie", este postarea ta :) Nici macar nu ma poti acuza, ca mi-am modificat postarea si am sters termenul, asa, ulterior :) Termenul anomalie nici macar nu se utilizeaza in evolutie :) N-ai de unde sa stii, ca o expresie genica, cand devine utila in cursul ontogenezei/evolutiei (2.) Daca ai avea, macar un nivel minim - repet minim - de curiozitate, chiar daca nu-ti place ce am scris, ai putea verifica corectitudinea lor stiintifica. You can find strong scientific evidence for all of my statements :) Stiu, limbajul stiintific este mai sec. Dar exista si carti de popularizarea stiintei, cu informatii necesare. Sotii Pease (Allan si Barbara) scriu placut si din cate stiu, au carti traduse inclusiv in limba romana.
Postat 29 Septembrie 2018, 20:39 de sasi
@kid
In lipsa argumentelor insulti, dereglatule. Tu mi-ai scris primul insultandu-ma. Esti inca un ratat care isi imprastie zoaiele pe net. Daca Dumnezeul oamenilor creatori, civilizatori nu ar exista omenirea nu iesea din perioada de salbaticie a Comunei Primitive. Un alt exemplu al existentei Divinitatii si a legilor ei: Un barbat si o femeie pot procrea. Doi homosexuali/doua lesbiene nu pot sa faca asta - Lege a Vietii, a Creatiei. Repet, pe mine ma intereseaza ca dreptul fundamental al copilului sa nu fie incalcat. Un copil nu ar avea posibilitatea sa spuna da sau NU, in cazul in care ar fi plasat unuor "familii" de homosexuali/lesbiene. Un adult poate judeca in cunostiinta de cauza, ce si cum.
Postat 29 Septembrie 2018, 20:35 de Alcor
@sasi
Si eu am zis ca tine, ca o sa stau acasa. Dar ce facem ca boii astia au votat sa se tina referendumul 2 zile? Cvorumul era cu semnul intrebarii daca era referendum doar o zi. In 2 zile se rezolva cvorumul, mai ales ca avand rezultatele de sambata, duminica la prima ora popii din toate bisericile ghici ce vor predica... Trebuie mers si votat! @alcor vad ca incerci sa-mi schimbi opinia. Crede-ma ai nevoie de mult mai mult decat prostiile pe care le debitezi. Tu cu ale tale, eu cu ale mele. Sa-ti mai zic una: vezi ca nu exista dumnezeu. Acuma ai grija sa nu-ti pocneasca vreun vas de sange! Incearca sa nu-mi mai scrii, e pierdere de vreme si presimt ca o sa incepem sa ne insultam reciproc si chiar n-as vrea...
Postat 29 Septembrie 2018, 19:13 de Kid
Mare ti-e gradina, Doamne, poarta-i deschisa si prostii sar gardul !
@sasi, ce penibila incercare... Singur te contrazici. Prima data spui ca homosexualitatea e o anomalie genetica, dupa care spui ca fiecare e un homosexual latent, plus alte aberatii. Adevarul e ca un copil poate fi usor dus pe o cale pe care ulterior, multi dintre copiii deveniti adulti, ajung sa o regrete. Exista destule cazuri in societate. Fiecare trebuie sa decida, la maturitate, cand, cel putin se presupune ca ar trebui sa aiba o gandire matura, ce e bine si ce nu e bine pt el, pt societate, etc.
Postat 29 Septembrie 2018, 16:13 de Alcor
analfabetism ştiinţific
Homosexualitatea nu este o alegere, nu tine de educatia de acasa/ de la scoala / de la prieteni / etc. (1a.) Orientarea sexuala se decide inca din stadiul intrauterin. Un copil de 4-6 ani deja stie ce orientare sexuala are, chiar daca inca ca copil, este asexuat. (1b.) Totul tine de nivelul de testosteron si de centrii din hipotalamus... de "decizii biologice" din faza intrauterina! (1c.) Vorbim de expresii genice, mult mai frecvente decat aparitia parului roscat! Cca 10% din populatia umana vs sub 1%... (2.) In alta ordine de idei, de ce tinem cont in lege? De anatomie sau genetica? Ce facem cu intersexuali (cei care nu inteleg/cunosc termenul, mai bine nu comenteaza)? (3.) Apoi sa nu uitam, ca cei homofobi sunt toti homosexuali latenti (dovedit prin metode stiintifice), incepand cu Petru si Pavel. (4.) Creierul feminin este cel artistic, creierul masculin cel tehnic. Numai la homosexuali apare combinatia: creativitate + gandire tehnica. Sincer, artistii au facut mai mult pentru omenire decat turma celor cu "da". (5.) Cei culti, cititi, vor sta acasa. Un om cult este tolerant fata de tot ce inseamna diversitate. Cat timp, esti sigur pe sexualitatea ta, nu este cum si de ce sa te deranjeze sexualitatea altuia.
Postat 29 Septembrie 2018, 15:09 de sasi
@kid
Ai orbul gainii ?!? Nu vezi insultele de mai jos la adresa majoritatii ? Scrii niste aberatii mai mari decat tine. Lasa aiurelile cu Europa, ca ne "indepartam de ea"... Nici nu ne indepartam, nici nu ne apropiem,. Noi suntem in Europa si avem dreptul sa alegem in mod democrat cum vrem sa traim si in legatura cu viitorul copiilor nostri. Au copiii posibiliatea sa spuna da sau NU in cazul in care ar fi "adoptati" de homosexuali/ lesbiene ???? Daca ar fi dati spre adoptie unor astfel de "familii", ar fi un abuz grosolan la adresa copiilor respectivi. Ar primii educatia, mentalitatea si exemplul personal al "parintilor", ceea ce nu ar fi deloc corect. Ulterior,ca adult, fiecare face ce-i trece prin cap (desigur in limitele legii). Da, se pare ca exista un procent (destul de mic) de astfel de indivizi cu un comportament care e asa cum e (barbati care se uita la alti barbati, ca si cum s-ar uita la femei, vrand sa faca sex cu ei. Barbati care se cred femei, femei care se cred barbati si vor sa faca sex cu alte femei, etc. Asta nu le da voie sa amestece si copiii in astfel de anomalii. Vorbind de Europa, sunt unii, in anumite tari occidentale care cer, sunt dezbateri in anumite parlamente, legalizarea incestului, pe motivul ca "ce treaba are lumea daca mama si fiul, tatal si fiica, fratii intre ei se iubesc" ? La fel sunt unii care cer legalizarea pedofiliei, sexului cu animale (bestialitatea). Daca astfel de aberatii sexuale ar fi legalizate in tarile respective (nu ar fi o mare surpriza in cazul unora), s-ar cere si la noi legiferarea lor ca, altminteri, nu suntem "europeni", ca suntem niste "inapoiati", ca suntem impotriva "libertatii" si "a iubirii" si alte insulte lansate de cei in cauza.
Postat 29 Septembrie 2018, 01:22 de Alcor
Dan Simai
Stixu-le, trebuia sa nu scrii nimic despre intalnirea asta. Sper totusi ca ai scris-o ca era un "eveniment" si trebuia scris ... sa zica lumea ca nu informati. @alcor: homosexualii si lesbienele sunt fosti copii produsi de un cuplu barbat-femeie. Adica ce n-a mers bine? A fost educat sa devina gay? Habar n-ai despre ce vorbesti! Habar nu ai ce educatie o sa primeasca un astfel de copil infiat, dar iti permiti sa tragi niste concluzii naucitoare. Ce este foarte clar e ca respectivul copil o sa vada un cuplu gay ca pe ceva normal. Daca recitesti comentariile incepand cu al tau, incearca sa descifrezi care e cel mai agresiv dintre toate. Inca ceva legat de articol: ba, poza aia cu cei trei politicieni e ingretosatoare. Luati individual mai treaca mearga dar toti trei la o masa, intr-o poza si pt c@c@tul asta de subiect care ne indeparteaza si mai mult de Europa, este puterea mea de intelegere. @acesta, subscriu. O seara faina tuturor!
Postat 28 Septembrie 2018, 22:02 de Kid
Agresivi (unii de mai jos)
Nu va e rusine nesimtitilor/nesimtitelor ? De ce insultati ? In fond si la urma urmei e dreptul populatiei sa aleaga in ce fel de societate vor trai copiii lor. Pt aceasta problema se organizeaza referendum in toate tarile din vest. E un principiu democrtatic fundamental. E lege a viatii, naturii, a Divinitatii sau cum vreti sa-i spuneti faptul ca un barbat si o femeie pot procrea. Doi homosexuali sau doua lesbiene. Un copil care ar urma sa fie "infiat" de o "familie" de homesexuali/lesbiene nu ar avea posiblitatea sa spuna da sau NU VREAU sa intru intr-o astfel de "familie", in care ar primi educatia, mentalitatea si exemplul personal al homosexualilor/lesbienelor. Ar fi un abuz grosolan. S-ar incalca grav drepturile fundamentale ale copilului, carta drepturilor omului. Intra la categoria crime impotriva umanitatii.
Postat 28 Septembrie 2018, 19:06 de Alcor
Eșuați în oceanul penibilului
Dacă sunteți prea proști să înțelegeți știința și natura, alegeți religia.
Postat 28 Septembrie 2018, 12:52 de ABP
Dezamagire totala
Bolo, te voi vota in continuare pentru ceea ce se intampla in acest oras. Dar ca om, ai dezamagit total prin asocierea cu aceasta mini-inchizitie ordinara demna de Arabia Saudita.
Postat 28 Septembrie 2018, 06:30 de acesta
!!!
Tare aș vrea să știu cum va vota Marcel!
Postat 27 Septembrie 2018, 22:03 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON