URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2019, 18:08

Cât ne costă distracţia: 120.000 euro pentru aducerea Radio ZU la Târgul de Crăciun din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea va fi chemat joi să aprobe suplimentarea bugetului Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune cu 570.000 lei.

Pentru costuri de relocare...

Potrivit proiectului de hotărâre, cei 120.000 euro vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a evenimentului "Oraşul Faptelor Bune ZU" care va aduce în premieră în perioada 15 - 21 decembrie întreaga echipă de emisie a Radio şi TV ZU, precum şi 28 de artişti în Piaţa Unirii din Oradea.

"Bugetul solicitat acoperă toate costurile de relocare a radioului şi logistica necesară pentru asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a emisiunilor şi concertelor care vor avea loc în Piaţa Unirii pentru publicul orădean şi vizitatorii Târgului de Crăciun", se menţionează în proiectul de hotărâre.

Concret, timp de 7 zile şi 7 nopţi DJ-ii radioului, între care Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, vor transmite live dintr-o cuşcă de sticlă montată în Piaţa Unirii, iar 28 de artişti - între care Carla's Dreams, Smiley, Alex Velea, Antonia şi Alina Eremia - vor susţine concerte.

"Acest eveniment susţine cauze sociale în perioada Sărbătorilor de iarnă, conceptul proiectului presupune ca întreaga echipă şi emisie Radio şi TV ZU să se mute în Piaţa Unirii, ceea ce reprezintă o promovare record pentru Oradea. În cele 7 zile, peste 14 milioane de ascultători din România vor afla despre oraşul nostru", susţin reprezentanţii APTOR.

Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul - despre care Primăria susţine că s-a dovedit un succes, prin sumele atrase pentru proiectele sociale, peste 250.000 dolari anul trecut - este organizat pentru prima dată în afara Capitalei.

"Pentru a se putea lăuda"

Deşi a precizat din capul locului că nu este împotriva proiectului "Oraşul faptelor bune ZU", liderul grupului UDMR, Kirei Melinda, a contestat luni, într-o conferinţă de presă, modul în care primarul Ilie Bolojan a găsit de cuviinţă să majoreze bugetul APTOR la un total de 8,5 milioane lei, format în majoritate zdrobitoare din contribuţia bugetului local şi doar în mică proporţie din taxa specială pentru promovarea turismului.

"Dacă nu demult a dat peste 6 milioane lei către APTOR, acum mai suplimentează suma cu 570.000 lei pentru a se putea lăuda la Radio ZU", a acuzat Kirei (foto).

Consilierul local a afirmat că în mod normal cotizaţia municipalităţii către APTOR ar fi trebuit aprobată o singură dată pe an, la împărţirea bugetului local, iar Primăria ar fi trebuit să aştepte votul Consiliului Local înainte să angajeze şi să anunţe public evenimentul.

"A apărut deja în presă sprijinul consistent al Primăriei pentru invitarea Radioului ZU la Oradea, deci votul de poimâine a Consiliului Local este doar o formalitate", a acuzat liderul grupului UDMR.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Oradea este "Oraşul faptelor bune": Radio ZU va transmite live din Piaţa Unirii şi-i va aduce pe Smiley, Delia şi The Motans (VIDEO)

Radio ZU îi aduce în Oradea, "oraşul faptelor bune", pe Carla’s Dreams, Alex Velea şi Antonia. Vezi lista tuturor celor 28 de invitaţi!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
two
Mica , dar face treabă. Uzzy , small and bad
Postat 27 Noiembrie 2019, 21:21 de Sandu1206
sandu
Tot mică o ai, n-o mai evoluat.
Postat 27 Noiembrie 2019, 08:54 de User anonimizat
two
Ești fascinat cat de idiot ești
Postat 27 Noiembrie 2019, 08:49 de Sandu1206
Adio psd
Pzd-ul e ocupat,asa ca ne putem ocupa la modul serios de problemele orasului.In curind vom avea prefect pnl,sloganul lunilor ce vor veni va fi :"pirtieee...".Doctrina liberala,servita cu fasole si ciolan,la caserola.Sa facem o paralela intre cei 120.000€ radio zu si citeva masuri din categoria "votul exclusiv al reprezentantilor pnl": triplarea chiriilor locuintelor sociale pmo,"la pretul pietei",50% impozit pentru incalzirea cu lemne, dosare daca ai calorifere,curent,apa si canalizare in casa pentru evaziune si neplata impozitului real,500% fatada neplacuta politaiului local,5000 lei proces verbal daca ti-ai modificat ceva pe linga casa, o filigorie,o pergola,o marchiza,pe modelul pnl,unde a modificat constructorul o grinda si a iesit un viloi la care am platit impozit 20 ani dupa casa veche demolata fara autorizatie.Lucruri de bun-simt,din categoria "ordine in primarie, curatenie in oras".Curatenia include si populatia,desigur...fascinata de viitorul care i se pregateste
Postat 27 Noiembrie 2019, 08:34 de excalibur
cchris26
Crezi că așa rezolvăm lipsa turiștilor cu radiozu? Cetatea tot goală va rămâne deși s-or investit 100 milioane în ea. Grupurile de turiști tot câțiva euro pe zi vor cheltui. Nici ăia nu mai vin într-un oraș blocat. Pentru că sântem Oradea iar noi ne visăm Viena dar nu facem față la Debrețin. Radiozu umple sufletu la votant, ăl venit că cel de p-aci ar prefera un Jazz in the Park.
Postat 27 Noiembrie 2019, 05:34 de User anonimizat
mate 2
Nu am vazut in alte orase, sincer mai mari si europene, sa se zvarle atatia bani pe circ. E adevarat ca Oradea are nevoie de si e binevenita promovarea, dar aici e mult. In concluzie la atragere fonduri Europene nota 10, dar la Marketing ne vedem in prezentarea a II-a daca nu la vara ca nu putem nota acum.
Postat 27 Noiembrie 2019, 01:34 de Christa
Daca ar durea prostia ..
Ati calculat exact cat costa evenimentul. Dar BENEFICIUL ADUS orasului de ce nu il calculati?? E stupid sa gandesti asa. Daca cineva se asteapta ca turismul in oras sa creasca fara sa investesti direct e visator, ca sa nu spun prost. Poti sa fii cel mai cool de pe planeta daca lumea nu te stie. V-ati gandit ca astfel de evenimente sunt practic investitie directa in afacerile de turism din oras?? E evident. Credeti ca toate evenimentele stradale sunt doar ca sa mancati voi mititei frantuzesti sau ca sa aduca turisti in oras?? Cel mai usor pe lumea asta e sa dormi pe tine si sa nu fii de-acord cu cineva care face ceva. Si sa fii prost tot usor e.
Postat 26 Noiembrie 2019, 23:45 de cchris26
Așa fac toți greierii din lume !?!
Cântă câte o săptămână din an fără pauză, apoi își pierd graiul o vreme, după care trec la cerșit de mâncare ... din taxele și impozitele plătite de furnici !?! La Oradea e și mai interesant ... organizează toată treaba asta niște lăcuste !?!
Postat 26 Noiembrie 2019, 20:09 de CrisDumi
P.S.
D-na melinda, pina sa numeri mata 120.000 € la radio zu,ai putea sa-ti bagi nasul,in calitate oficiala,de actionar majoritar(99%)in Departamentul economic al societatii termoficare Oradea.Ne faci si noua un excel,pe site-ul primariei oradea, cam cum e cu gazul,gigacaloria si cogenerarea.Nu poate fi foarte complicat,in plus,suntem la ceas de mindru bilant.
Postat 26 Noiembrie 2019, 19:56 de excalibur
Azi in timisoara,miine-n toata tara
Modelul oradea trebuie exportat in toata tara,sa vada si altii ce randament poate obtine un primar liberal propulsat de un consiliu avind nucleul definit de sintagma: "votul exclusiv al reprezentantilor pnl".In citeva luni vor fi alegeri locale,prin urmare tara trebuie pregatita din timp sa absoarba modelul.
Postat 26 Noiembrie 2019, 19:09 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON