URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2018, 20:43

Atenţie, şoferi! Accesul cu maşina în Piaţa Unirii şi în Pasajul Vulturul Negru va fi amendat cu 2.500 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferii obişnuiţi să îşi parcheze bolizii în buza crâşmei unde îşi sorb limonada vor avea o problemă. La propunerea primarului Ilie Bolojan, Consiliul Local a majorat amenda pentru intrarea cu autovehiculele în zonele pietonale din centrul oraşului. Sancţiunile au crescut de la 500 lei la 1.000 lei pentru perimetrele pietonale din centru, dar pentru Piaţa Unirii şi Pasajul Vulturul Negru au sărit la 2.500 lei.

Accesul (ne)îngrădit

Potrivit regulamentului privind accesul controlat al vehiculelor în zona pietonală centrală, modificat joi de Consiliul Local, maşinile au voie să pătrundă pe spaţiile pietonale din zonele Republicii, Piaţa Unirii şi Vasile Alecsandri numai între orele 7- 9 şi numai pentru aprovizionarea unităţilor comerciale.

Excepţie de la această limitare fac riveranii care intră sau ies cu autoturismele din curţi şi maşinile de transport valori ce deservesc unităţile bancare. Poliţia Locală a constatat, însă, că amenzile prea mici încurajează şoferii să circule cu maşinile până în buza localurilor.

"Am constatat că după ora 9:30, când teoretic nu ar mai trebui să existe maşini în zona pietonală, sunt tot felul de autovehicule în zonele pietonale, pentru că unii aduc în continuare marfă, iar alţii le-au uitat acolo", a explicat primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa de Consiliu.

Pactul cu constructorul...

Majorarea amenzilor are ca scop descurajarea accesului cu maşina în zonele pietonale, în condiţiile în care dalele albe din Piaţa Unirii, puse numai în perimetrul destinat pietonilor, au crăpat sub greutatea roţilor autovehiculelor.

"Am luat această decizie pentru că am făcut o înţelegere cu firma care a făcut reabilitarea Pieţei Unirii, să schimbe pe cheltuiala lor dalele din crăpate. Dacă peste un an vor apărea şi alte crăpături fără să fi existat maşini care să urce pe aceste dale e clar că va fi vorba de un defect de proiectare şi totul va fi decontat pe cheltuiala firmei. Dacă firma demonstrează însă că aici au intrat maşini, constructorul va putea să invoce responsabilitatea Primăriei", a explicat Bolojan.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Unirii - realizate de asocierea firmelor Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener - au fost finalizate în primăvara anului 2016.

Executantul a oferit municipalităţii o garanţie de 10 ani. La sfârşitul lunii trecute, la cererea Primăriei, constructorii au început înlocuirea dalelor crăpate, pe cheltuiala lor, deşi puteau certifica cu fotografii că dalele s-au fisurat din cauza maşinilor de mare tonaj care au intrat în Piaţa Unirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Penele
Surprinzator cum de nu sunt amendati si trecatorii obisnuiti, pietoni.Ar putea constitui o buna sursa de finantare a dezvoltarii ulterioare a orasului.Sau macar ingradita piata unirii si accesul pe baza de tichet...riveranii vor avea discount
Postat 27 Iulie 2018, 15:53 de excalibur
Subtire.....
Subtire pretentiile constructorilor si proiectantului. Daca trotuarele si piata nu pot sustine autoturisme si masini pana in 3.5to. care fac si aprovizionarea spatiilor comerciale atunci PMO este o marioneta in aceasta afacere. Cine o fi papusarul care accepta asemenea mizerii? In final doar mustele si potocii vor putea accesa aceste spatii ca sa nu crape!?
Postat 27 Iulie 2018, 09:23 de scortosul
!
Amenzile ar trebui sa fie mult mai mari.
Postat 27 Iulie 2018, 07:12 de Shogun
Soricel
Eu nu vad ultimele 2 rânduri si am permis profesionist, a fost ușor , psihologicul și mai ușor.
Postat 27 Iulie 2018, 01:22 de Sandu1206
Soricel
Da, ai probleme oculare si psihice, tu vezi ce nu trebuie.
Postat 27 Iulie 2018, 01:19 de Sandu1206
!!!
Nu știu...sa trimit redacției și rezultatele operației din 2000? Le am pe undeva...încă o precizare ...după un număr de ani se dezvolta o cataractă secundară! Aste o rezolvi în maximum un minut cu laser! Situația a fost bună în sensul în care la Oradea există o oftalmoloaga de excepție. Mihaela M.S. iar la" Delta Dunării " aparatură performantă! Intr-un minut eram strună! Perfecțiune nu mai putea fi că se mai putea...chiar nu se putea!
Postat 27 Iulie 2018, 00:22 de soricel
asta e!
@Sandu1206: Am mai spus-o ! Nu am permis! Am probleme oculare! Nu foarte grave! Repet: nu văd ultimul rând! Dar EU NU DAU ȘPAGĂ! Nu fac așa ceva! Înțelegi...NU DAU ȘPAGĂ! Nu stiu...o fi o rușine sa ai probleme medicale(nici macar grave...). La OD am cristalin artificial! NU IMI E RUȘINE! De ce mi-ar fi? Acesta este motivul pentru care nu am permis! Bucură-te! Nu mă deranjează! Repet ca să știe toti: la ochiul drept am implantat CRISTALIN ARTIFICIAL! De la o varsta frageda (???). Nu stiu de ce atât de repede! Mi s-a spus ca varsta a coborât vertiginos! Bucura-te! Dar nu foarte tare...eu vad perfect in fapt! Dar nu suficient pentru a obtine un aviz medical pentru permis!
Postat 27 Iulie 2018, 00:08 de soricel
Soricel
Tu sa taci că nu ai permis de conducere. E greu psihologicul, dar felicitări că nu ai apelat la Pitești
Postat 26 Iulie 2018, 23:40 de Sandu1206
peneleu
@Sandu1206: Si pentru iubiții tăi din PMO care se... pe orice! Au parcare, nu plătesc nimic și își pun alea în fața Primăriei! ...le ma..ruc!
Postat 26 Iulie 2018, 23:24 de soricel
Corect
Nu m-aș supăra sa fie mai mari amenzile
Postat 26 Iulie 2018, 23:08 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON