URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2019, 14:21

Asta ne mai lipsea! PSD vrea ca Bihorul şi Oradea să fie invadate de turişti din Rusia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi dintre consilierii locali ai PSD ar vrea ca Bihorul şi Oradea să fie invadate de turişti din Rusia şi Republica Moldova.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, cu scopul de a-şi prezenta nemulţumirile legate de bugetul Oradiei pentru anul 2019, Liviu Sabău Popa şi Adrian Negrea s-au arătat deranjaţi de faptul că Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune are alocaţi 22.000 de lei, pentru o deplasare la Helsinki, capitala Finlandei.

"Există probabil alte destinaţii care ar putea să fie susţinute sau promovate, având în vedere că singurele rute de la Helsinki sunt la Budapesta sau Bucureşti", a declarat Negrea. Ca şi cum Aeroportul din Oradea ar fi plin de rute externe şi fix Helsinki nu este printre ele...

Să privim la "operatorul" Turcia

Întrebaţi de BIHOREANUL ce destinaţii cred ei că ar trebui să devină ţinte pentru APTOR, cei doi social-democraţi au arătat că au faţa întoarsă spre "mama Rusie".

"Dacă privim unul dintre principalii operatori (destinaţie - n.r.) apropiaţi nouă, Turcia, au 6 milioane de turişti din Rusia şi Republica Moldova. Este o piaţă pe care, din păcate, Oradea nu ştie să o exploateze şi spre care nu ne-am îndreptat. Este vorba de turişti cu un potenţial foarte mare de a cheltui, peste media europeană. În Turcia, 6 milioane de turişti sunt din Rusia şi 4,5 milioane din Germania", a declarat Liviu Sabău Popa, care omite însă faptul că turiştii ruşi nu au o reputaţie foarte bună, fiind consideraţi nepoliticoşi, găgăgioşi şi pe alocuri chiar agresivi.

Fireşte, şi ruşii şi moldoveni ar urma să ajungă la Oradea tot via Budapesta, dat fiind că Aeroportul orădean nu are curse externe. "Aşa este, dar există varianta de organizare cu operatori, precum SC Turism Felix, pentru curse charter", a plusat Sabău Popa.

Primăria, criticată din nou

În aceeaşi conferinţă de presă, social-democraţii s-au arătat nemulţumiţi că Primăria nu va începe în acest an lucrările la masterplanul din campusul Universităţii şi că municipalitatea continuă să susţină financiar şcoala privată "International School of Oradea", căreia i-a alocat în acest an 150.000 lei.

În plus, PSD-iştii au criticat felul în care Primăria gestionează materialele supuse votului în Consiliul Local, arătând că adesea acestea se transmit în ziua premergătoare şedinţei sau chiar în ziua cu pricina, chiar dacă au fost emise din timp. "Nu este o atitudine normală, să se respecte o perioadă optimă", a spus Sabău Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
o parere
Doi papagali impinsi la inaintare de catre 1oan Mang vice presedintele CJ Bihor ca sa nu treaca saptamana fara un comunicat PSD Bihor. Ca si in gluma aceea ` ce mari suntem noi 2 purici ce marsaluim alaturi de elefant,desi o sa ne calce elefantul sub picioarele lui.@Unulgalben
Postat 17 Aprilie 2019, 23:22 de Unulgalben
Alcor
Știu ce proprietăți rușii în Vest. Dar rușii aia nu or sa vina ca turiști. ApropoS in tarile din Vest să vadă de unde au rușii bani de așa ceva și nunta de 15 milioane £ .
Postat 16 Aprilie 2019, 23:38 de Sandu1206
Consilierii lui pește...
Trag concluzia ca cei doi consilieri PSD sunt lipsiți de cultură generală, lipsiți de informație....cum sa critici ceva ce da rezultate, ceva ce merge bine ...Cea mai buna comparatie este cea dintre Alexandria si Oradea ca sa ne dam seama de cei ce dau indicatii in materie de politic si turism. Deplasarea in Finlanda bănuiesc că se face pt invata ceva din ceea ce înseamnă organizare ,amenajari, etc si pt a le pune în practică în Oradea. Si sunt convins ca ca Helsinki oferă o carte buna de pus in practica Oradiei. Cat despre cei doi consilieri i sfătuiesc să ridice ștacheta partidului sa caute oameni competenti ,sa faca o treaba mai buna in guvern si dupa sa critice.
Postat 16 Aprilie 2019, 23:08 de Adrian_Preda
In ceea ce-i priveste pe turci
Erdogan ar vrea ca una din cele mai mari moschee din Europa, plus o universitate islamica pe masura, sa fie construita in Romania.
Postat 16 Aprilie 2019, 19:37 de Alcor
Sandu
Ce proprietati au rusii in Londra, Monte Carlo, Paris, Elvetia, Romania, Ungaria etc mintea ta nu poate sa-si imagineze.
Postat 16 Aprilie 2019, 19:23 de Alcor
Turisti via Budapesta
In anul 1989 am mai avut in Romania o multime de turisti, in special rusi si unguri.
Postat 16 Aprilie 2019, 19:10 de Alcor
Precum tata Iliescu
Sper că v-ați dat seama de gândirea PSD-ista, Moscova e mama pt unii. Bineînțeles LIVIUȚ de la Oradea baga limbuța adânc. Asta vrea PSD-ESCU să facă din Romania, raiul hoților, pt că în Vest nu se acceptă hoția și prostita , vor sa ne tina din scurt fără drept de apel.
Postat 16 Aprilie 2019, 15:02 de Sandu1206
rusofili
Rusofilii astia poate nu cunosc reputatia turistilor rusi. Cat despre turistii moldoveni ca fiind cu potential foarte mare de a cheltui, ce mai poti zice. Asa prim-ministru, asa aghiotanti. Daca asta-i oferta PSD in materie de turism, ne-am lamurit cu ei.
Postat 16 Aprilie 2019, 14:24 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON