URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2018, 17:33

Accident pe drumul expres: Circulaţia în zonă a fost blocată

Accident pe drumul expres: Circulaţia în zonă a fost blocată foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor / Norberto Junioru
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident cu două autoturisme, miercuri după amiază, pe drumul expres din Oradea. Două maşini s-au ciocnit, traficul în zonă fiind blocat.

"Apelul prin numărul de urgenţă 112 a fost făcut la ora 16.35. Accidentul rutier s-a produs pe strada Ecaterina Teodoroiu, la intersecţie cu strada Feleacului din Oradea. Traficul rutier este deocamdată blocat şi deviat pe străzi adiacente", a declarat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii rutieri au fost mobilizaţi la faţa locului, atât pentru a cerceta cauzele şi împrejurările producerii evenimentului, cât şi pentru a dirija circulaţia în zonă. Din câte se pare, două persoane au fost rănite uşor.

Pe de altă parte, tot uşor ar fi rănită şi victima unui alt accident, produs, câteva ore mai devreme, pe strada Transilvaniei din Oradea, de şoferul unui Opel Corsa, care nu i-a acordat prioritate.

"La ora 13.55, un bărbat de 63 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Oradea, înspre bulevardul Dacia, pe banda 1, nu a acordat prioritate de trecere la trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător din apropierea intersecţiei cu strada Aleea Posada şi a accidentat o femeie de 39 de ani din Oradea, care s-a angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. Femeia a suferit leziuni uşoare", a mai precizat Alina Dinu.

UPDATE: Primele concluzii

Traficul pe drumul rapid a fost reluat în jurul orei 18.

Potrivit cercetărilor făcute la faţa locului de poliţişti, vina pentru producerea evenimentului rutier de pe drumul expres o poartă şoferul unui autoturism Mazda, care nu a acordat prioritate unui Land Rover.

"Un bărbat de 52 de ani, din Vârciorog, în timp ce conducea un autoturism (Mazda - n.r.), pe strada Feleacului, la intersecţia cu strada Ecaterina Teodoroiu, nu a semnificat semnificaţia indicatorului ruiter Oprire. Astfel, a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism, condus pe strada Ecaterina Teodoroiu înspre strada Bihorului de un bărbat de 46 de ani, din Sâniob, intrând în coliziune cu acesta", a explicat comisarul Alina Dinu.

Impactul a fost puternic, astfel că maşina Mazda a fost proiectată în balustrada metalică de pe strada Ecaterina Teodoroiu. "În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism şi o pasageră a sa, de 86 de ani, au suferit leziuni uşoare", a mai precizat Alina Dinu.

Poliţiştii continuă cercetările în ambele cazuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Apropo de intersecțiile de pe expres
Nu știu cine a fost deșteptul de a pus oglinda în capătul străzii Ana Ipătescu dar nu s-a uitat în oglindă. Așa este pusă încât în partea stânga cum cobori de pe Ipătescu nu vezi în oglindă pentru că la 3-4 metri este alt semn cum vi de către Bihorului că ești pe drumul cu prioritate. Deja am văzut urmările pe asfalt că au fost accidente acolo. Îs curios după câte accidente o să scoată semnul de drum cu prioritate sau o să-l mute 10 metri mai în spate... Că lucrează încă la drum sau nu nu puteți nega că se circulă mai bine pe Republicii dimineața. Ajută mult traficului.
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:04 de sofer-or
he, he, he!
Birtinezul e vinovat, intr-adevar! Timpul corect este ,,il face", pt. ca dupa 5(cinci!) ani inca nu e gata. Ma refer la drumul inaugurat cu surle si trambite in decembrie 2015! Ce e cu adevarat grav este ca il face in bataie de joc, drumul e subdimensionat,la fel si sensurile giratorii. Exemplu: cel care face legatura cu str. Louis Pasteur. Niciun lastun n-ar putea vira din drumul ,,expres" pe prima iesire la dreapta, sa ajunga in Louis Pasteur, trebuie sa faca un tur de sens! Cine nu crede, e liber sa se convinga, dar inainte sa-si faca o polita casco pt. masina.
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:27 de pinonel
Bolojan e de vina
Pt că a făcut drumul
Postat 07 Noiembrie 2018, 18:44 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON