URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2019, 15:51

Municipalitatea caută expozanţi pentru Târgul de Paști ce va avea loc în Cetatea Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sărbătorile Pascale aduc la Oradea o nouă ediție a Târgului de Paști, în perioada 19-29 aprilie.

Unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului, Cetatea Oradea, va deveni timp de 11 zile punctul de atracție nu doar al copiilor, dar și al părinților, evenimentul având câte ceva de oferit pentru fiecare.

Programul ediției 2019 va include o gamă variată de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari, până la ateliere de creație și jocuri pentru cei mici sau decoruri desprinse din poveștile tradiționale.

Căutăm cei mai iscusiți producători de bucate tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari, artizani de suveniruri și decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale, care să ni se alăture la Târgul de Paști Oradea, în perioada 19-29 aprilie.

Perioada înscrierilor este 18 martie – 10 aprilie 2019, iar înscrierile se fac online, la următorul link: https://targuldepastioradea.ro/.

Pentru a depune o cerere de participare, doritorii trebuie să urmeze toți pașii[1] din formularul de înscriere disponibil online[2], respectiv să completeze toate informațiile solicitate în câmpurile dedicate (informații despre companie, produsele comercializate, informații cu privire la persoana de contact, etc.), să încarce documentele solicitate în formularul de înscriere și să furnizeze informații cu privire la tipul de amplasament vizat și puterea instalată necesară funcționării.

Sunt disponibile:

- 27 (douăzeci și șapte) de căsuțe din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar

- 8 (opt) amplasamente construcție proprie tip food truck;

- 1 (una) locație pentru bar;

- 1 (una) locație pentru cozonac secuiesc.

Prețul de ocupare a domeniului public pentru activitățile comerciale desfășurate în cadrul Târgului de Paști Oradea este de 75 lei +TVA /căsuță/zi (producătorii și meșterii populari care dețin autorizații conform legii beneficiază de o reducere de 30%).

Pentru comercianții din zona de alimentație publică și bar se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări, după cum urmează: Comision de 10% din totalul vânzărilor fără TVA (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul evenimentului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 10%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără tva.

ÎN CE CONSTĂ PROCEDURA DE ATRIBUIRE

Etapa I – Depunerea solicitărilor de participare, prin intermediul formularului online.

Etapa II – Centralizarea ofertelor și stabilirea ofertanților calificați. În situația în care un ofertant nu îndeplinește una sau mai multe dintre cerințele din Regulamentul de participare sau nu a prezentat unul sau mai multe documente solicitate în formularul de înscriere, Comisia de evaluare va declara ofertantul ca fiind necalificat.

Etapa III – Atribuirea căsuțelor în ordinea cronologică a amplasării acestora în târg (de la 1-27). Astfel, vom începe atribuirea căsuțelor cu căsuța nr. 1 și vom continua cronologic până la căsuța cu nr. 27, conform hărții evenimentului.

Exemplu practic: Dacă pentru căsuța nr. 1 va exista o singură solicitare de la unul din ofertanții calificați, acesta va fi atribuită la prețul 75 lei +TVA /căsuță/zi, după care se va trece la atribuirea căsuței cu nr. 2. În schimb, dacă pentru căsuța cu nr. 1 vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare. Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației (75 lei +TVA /căsuță/zi) + primul pas.

Etapa IV – Instalare și montaj.

Etapa V – Desfășurarea Târgului de Paști Oradea, 19-29 aprilie 2019.

Etapa VI – Demontare și curățenie în spațiu.

PROGRAMUL TÂRGULUI DE PAȘTI ORADEA 2019:

 • 19 - 29 aprilie 2019

• Marti – Joi, 14:00 – 21:00;

• Vineri – Luni, 12:00 – 22:00.

Ne găsiți online:

Facebook: https://www.facebook.com/targuldepastioradea/.

E-mail: turism@oradea.ro


Târgul de Paști Oradea, ediția 2019, este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 19-29 aprilie.


[1] Necompletarea unui câmp sau omiterea unei etape din procesul de înregistrare a cererii de participare va face imposibilă finalizării înscrierii.

[2] Formularul online este singura modalitate de înscriere ca și expozant la Târgul de Paști Oradea 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
excalibur
Chiar așa macar acu de Paște sa-ti faci curat in jurul casei.
Postat 09 Aprilie 2019, 23:05 de Sandu1206
Payback time
Ce pacat ca acest advertorial pascal,ce apare sistematic in prime time,duce povara citorva comentarii neavenite,umbrind astfel intentiile municipalitatii de a infrumuseta viata oradenilor...macar de Paste.
Postat 09 Aprilie 2019, 22:04 de excalibur
excalibur
Orice primărie trebuie sa fie pe profit, orice stat. Pt că altfel plătim taxe și impozite pt cei ca tine , care sa meargă la AQUAPARK, pe banii mei. Uite e simplu, pe banii mei se fac autostrăzi spre exemplu, nu se dau la ajutoare sociale.
Postat 02 Aprilie 2019, 00:19 de Sandu1206
Primaria srl
Primaria s-a transformat intr-un srl,orientata spre profit, cu degetele pe portofelul cetateanului,via comert stradal,via aquapark, via otl,via cet, via ...Se simte suflul liberal in spate,cu fosti businessmen-i esuati in privat ,care si-au gasit o jucarie cu clientela sigura,docila,dispusa la tot felul de experimente vizionare. In loc sa injecteze nitica doctrina de relaxare pentru saltimbanci,conform doctrinei,pune dever si comisioane in pur stil fanariot.Primaria s-a privatizat...asa, usor,luata de valul dezvoltarii
Postat 01 Aprilie 2019, 20:55 de excalibur
Boron
Da de ce vrei tu toate pe gratis? La târgul de paste se fac bani, așa că au de unde sa plătească. Încearcă să nu mai cheltui banii la manele.
Postat 31 Martie 2019, 22:52 de Sandu1206
Gratis-ai auzit primarie.
Chiar nu are sa le dea gratis primaria asta, de sarbatoare,care incaseaza atatea bani, spatiile astea la prod. si com. astea? Cati bani se risipesc si se fura din primarie prin terte metode, iar comerciantii aste sunt batuti si de multinationale, finante ,politie, primarie etc. Crestinismul din Bolojan este un * in toate sensurile.
Postat 31 Martie 2019, 21:51 de Boron
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON