URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2019, 11:51

Festivalul Medieval Oradea: Se caută producători, comercianţi şi meşteri populari pentru 4 zile de festival nemaivăzut (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 4-7 iulie, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociației Deus Vult și al Muzeului orașului Oradea, organizează o nouă ediție a Festivalului Medieval Oradea.

4 zile de festival, sute de cavaleri, luptători și personaje medievale din țară și de peste granițe, reconstituiri spectaculoase de bătălii istorice, muzică LIVE, meșteșuguri și tradiții, jonglerii cu foc, într-o locație învăluită în istorie și legende – Cetatea Oradea.

Pregătirile pentru festival sunt în toi și am spus start și perioadei de înscriere pentru închirierea amplasamentelor din cadrul evenimentului. Căutăm așadar producători de bucate tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari, artizani de suveniruri și articole handmade, care să ni se alăture la Festivalul Medieval Oradea, în perioada 4-7 iulie, în Cetatea Oradea.

Perioada de înscrieri este 11 - 28 iunie 2019, ora 12:00.

Pentru a depune o cerere de participare, doritorii trebuie să urmeze toți pașii[1] din formularul de înscriere disponibil online[2], respectiv să completeze toate informațiile solicitate în câmpurile dedicate (informații despre companie, produsele comercializate, informații cu privire la persoana de contact, etc.), să încarce documentele solicitate în formularul de înscriere și să furnizeze informații cu privire la tipul de amplasament vizat și puterea instalată necesară funcționării.

Sunt disponibile:

  • 40 (patruzeci) de standuri din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar;
  • 15 (cincisprezece) amplasamente construcție proprie tip food-truck;
  • 5 (cinci) locații pentru bar;
  • 3 (trei) locații pentru vin;
  • 2 (două) locații pentru cidru;
  • 2 (două) locații pentru cozonac secuiesc.

ELEMENTE DE PREŢ

Prețul de ocupare a domeniului public pentru activitățile comerciale desfășurate în cadrul Festivalului Medieval Oradea 2019 este:

- 75 lei/căsuță/zi +TVA (producătorii și meșterii care dețin autorizații conform legii beneficiază de reducere de 30% din tarife).

- 40 lei/stand/zi +TVA (producătorii și meșterii care dețin autorizații conform legii beneficiază de reducere de 30% din tarife).

Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației + primul pas. Plata prețului pentru teren se va face anticipat, la încheierea convenției de amplasare temporară.

Pentru comercianții din zona de alimentație publică si atracții / activități se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări după cum urmează:

- Comision de 16% din totalul vânzărilor fără tva (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul festivalului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 16%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără tva.

Pentru comercianții din zona de bar se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări după cum urmează:

- Comision de 25% din totalul vânzărilor fără tva (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul festivalului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 25%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără tva.

ÎN CE CONSTĂ PROCEDURA DE ATRIBUIRE

Etapa I – Depunerea solicitărilor de participare, prin intermediul formularului online.

Etapa II – Centralizarea ofertelor și stabilirea ofertanților calificați. În situația în care un ofertant nu îndeplinește una sau mai multe dintre cerințele din Regulamentul de participare sau nu a prezentat unul sau mai multe documente solicitate în formularul de înscriere, Comisia de evaluare va declara ofertantul ca fiind necalificat.

Etapa III – Atribuirea locațiilor în spațiul destinat evenimentului.  

Exemplu practic: Dacă pentru una din locațiile Festivalului va exista o singură solicitare de la unul din ofertanții calificați, acesta va fi atribuită la prețul 40 lei +TVA /stand/zi, după care se va trece la atribuirea următoarei locații. În schimb, dacă pentru aceeași locație vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare. Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației (40 lei +TVA /stand/zi) + primul pas.

Etapa IV – Instalare și montaj.

Etapa V – Desfășurarea Festivalului Medieval Oradea, 4 – 7 iulie 2019.

Etapa VI – Demontare și curățenie în spațiu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI MEDIEVAL ORADEA 2019:

 • 4 – 7 iulie 2019, 10:00 – 22:00.

Ne găsiți online:

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulmedievaloradea/.

E-mail: turism@oradea.ro și contact@festivalulmedievaloradea.ro.


Festivalul Medieval Oradea 2019 este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea, al Asociației Deus Vult și al Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural, și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 4 – 7 iulie 2019.


 

[1] Necompletarea unui câmp sau omiterea unei etape din procesul de înregistrare a cererii de participare va face imposibilă finalizării înscrierii.

[2] Formularul online este singura modalitate de înscriere ca și expozant la Festivalul Medieval Oradea 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON