URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2019, 15:13

Se deschide sezonul estival la Aquapark şi Strandul Ioşia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, 27 aprilie 2019, începe sezonul estival la Aquapark Nymphaea Oradea, dată de la care complexul se deschide şi în partea exterioară, având o capacitate de 2.200 de persoane, faţă de 850 pe timpul iernii. Tot începând de sâmbătă, Ştrandul Ioşia trece la programul de vară, fiind deschis zilnic, între orele 8-20.

Vizitatorii Aquaparkului Nymphaea se vor putea bucura de cele 15 bazine de înot şi relaxare, atât în exterior, cât şi în interior, 10 tobogane, structuri de joacă speciale pentru copii, şapte saune, saloane de masaj, baie turcească, salon pentru bronzat şi terenuri de sport. Aquaparkul va funcţiona, într-o primă fază, cu două restaurante şi două baruri, punând la dispoziţia vizitatorilor aproximativ 120 de umbrele, 1.850 de dulapuri, peste 3.000 de şezlonguri şi 600 de scaune. De asemenea, iubitorii de sport pot opta să se relaxeze la terenurile de tenis cu piciorul, de fotbal, handbal, baschet şi volei.

Programul de funcţionare al Aquaparkului este zilnic, între orele 10 - 22. De precizat că bazinul de înot nu va funcţiona începând de sâmbătă, 27 aprilie, ci doar de miercuri, 1 mai, având program între orele 6 - 22.

Casieria va funcţiona între orele 6 – 9, pentru bazinul de înot (n.r. – începând din 1 mai), şi între orele 10 - 21, pentru Aquapark.

Un bilet pentru adulţi costă 60 lei, biletul pentru elevi peste 14 ani până la 18 ani şi pensionari – 50 lei, iar cele pentru copii peste 3 ani până la 14 ani – 30 lei.

Biletele pentru înot (orele 6 - 9.30) costă 12 lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi peste 14 ani până la 18 ani şi pensionari şi 6 lei pentru copii peste 3 ani până la 14 ani.

În weekenduri, minivacanţe, vacanţe şcolare sau sărbători legale sunt emise bilete pe întreaga zi, iar în limita locurilor disponibile, şi cele de la ora 17.

În cursul săptămânii puteţi beneficia atât de biletele de 3 ore, cât şi de cele de la ora 17. Biletele pentru trei ore sunt 30 lei pentru adulţi, 25 lei pentru elevi peste 14 ani până la 18 ani şi pensionari şi 15 lei pentru copii peste 3 ani până la 14 ani. De menţionat că bilete pentru trei ore nu sunt disponibile în această perioadă de vacanţă şcolară, acordarea lor fiind reluată din data de 6 mai 2019. În limita locurilor disponibile, vizitatorii vor putea opta, însă, pentru biletele de la ora 17, pentru care adulţii vor plăti 35 lei, elevii peste 14 ani până la 18 ani şi pensionarii – 30 lei, iar copiii peste 3 ani până la 14 ani – 20 lei. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.

Pentru a evita formarea cozilor şi, odată cu ele, crearea de neplăceri vizitatorilor, conducerea ADP recomandă achiziţionarea anticipată a biletelor, online, începând cu două luni înainte şi până în preziua vizitei, la ora 21, accesând linkul http://www.aquapark-nymphaea.ro/infopoint/achizitionare-bilete. Pot fi achiziţionate online doar biletele pentru întreaga zi, nu şi biletele de trei ore sau cele de la ora 17.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON