URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2018, 19:12

În topul locurilor de distracție: Aquaparkul Nymphaea, în revista Business Magazin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Succesul de care se bucură Aquaparkul Nymphaea din Oradea nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. O nouă dovadă în acest sens stă un articol dedicat complexului de agrement în cel mai recent număr al revistei Business Magazin, intitulat “Distracția acvatică de 3 milioane de euro din Oradea”.

Sub genericul “Câți bani se fac din adrenalina noastră”, editorii revistei Business Magazin au selectat cele mai cunoscute parcuri de aventură și aquaparkuri din România. În topul locurilor de distracție, se numără și Aquaparkul Nymphaea din Oradea, considerat unul dintre cele mai importante proiecte care au contribuit la dezvoltarea orașului din nord-vestul țării. “Este, totodată, și cea mai mare investiție publică de acest gen din România”, scrie Business Magazin.

În 2017, cifra de afaceri realizată de Aquaparkul Nymphaea a fost de 14 milioane de lei (3,2 milioane de euro), iar profitul s-a ridicat la 4,8 milioane de lei (1,04 mil. Euro). “Previziunile sunt optimiste și pentru anul acesta: în primul semestru al lui 2018, cifra de afaceri a crescut cu 32% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar profitul realizat în prima parte a anului înregistrează o creștere de aproape 90% față de perioada similară din 2017”, scriu editorii revistei, citându-l pe Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea, societate care administrează Aquaparkul Nymphaea.

Încă de la deschidere, complexul de agrement a fost asaltat de vizitatori, numărul acestora crescând într-un timp neașteptat de scurt. “În timpul săptămânii, aquaparkul înregistrează zilnic în jur de 600 de clienți, iar în timpul weekendului, în sărbătorile legale și în minivacanțe, numărul acestora urcă până la 1.500”, scrie Business Magazin, adăugând că activitatea desfășurată aici este generatoare de profit chiar și în lunile de iarnă, când veniturile medii lunare sunt de 250.000 de euro.

Chiar dacă rețeta succesului a fost găsită de către cei care administrează aquaparkul, există mereu preocuparea de mai bine. “Anual reprezentanții parcului continuă să investească între 70.000 și 100.000 de euro, bani direcționați mai ales spre dotarea cu aparatură specifică activității de întreținere și curățenie, dar și pentru promovare. Anul acesta, valoarea investițiilor bugetate este de 100.000 de euro, dintre care o parte vor fi dedicați construirii de noi spații de alimentație publică și echipamente de divertisment”, punctează Business Magazin.

Mai multe amănunte puteți citi în numărul 669, din 23 iulie – 5 august 2018, al revistei Business Magazin sau aici!

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
mizerie si cozi
Andrica ar trebui sa fie mai atent cu curatenia care lasa mult de dorit.Mai ales scarile de la toboganul cu palnie.Parerea mea, nu merita acesti bani.La ora 20.00 se inchid toboganele de afara, dar tu platesti pana la ora 22.00.In interior niste ciubare cu apa si clor cat de mult.O galagie de nu te poti intelege cu cei de langa tine.Sub sezlongurile de langa bazinul olimpic numai mizerie.Sa nu mai spun de cozile interminabile de la intrare, pentru ca taxatoarele is cum is,se misca in reluare.Multa taranime, in sensul rau al cuvantului.Singurul loc frumos din acest complex este Crisul Repede.Nu recomand nimanui.
Postat 07 August 2018, 09:37 de adevarat
4 ani de guvernare rosie
Stie ala de comenteaza mai jos ceva. Profitul in 4 ani trebuie sa fie cel putin 500% din cat ai bagat. Pe an!
Postat 07 August 2018, 08:49 de Neutryno
CrisDumi
Du-te la ștrand și te bălăcește . Nu te zgarcii.
Postat 07 August 2018, 08:41 de Sandu1206
Investiția se va recupera în fix 20 de ani !?!
Asta arată că profitul este extrem de redus, chiar dacă e vorba de fonduri europene în calculul financiar. Iar ca să demolezi un strand popular, al doilea ca vechime din România, ca să faci loc unui AquaPark ... trebuie să fi tare dus cu pluta. Nu investitia e problema insa, ci gandirea de țăran înapoiat, care își face loc in lumea moderna darâmând tot ce functiona deja !?!
Postat 07 August 2018, 08:24 de CrisDumi
rewqr
atata se lauda andrica cu veniturile astea, dar nu-i in stare sa angajeze 10 oameni sa nu stea lumea la coada la mancare, nu mai zic de alea de la intrare. cica nu gaseste oameni sa angajeze, pai da-le in puii mei 4-500 de lei in plus la salar sa vezi cum gasesti a doua zi personal. ce e mai nasol e ca lumea nu prea are unde sa mearga (eventual in ungaria) si pot fi cozile de 1000km lungime ca tot vor fi oameni ce sa stea la ele. probabil pe asta mizeaza si andrica ca altfel nu-mi explic cum de 2 ani nu gaseste personal.
Postat 06 August 2018, 21:15 de leclick
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON